رحمان شریفی در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز افزود: انتقال گمرک ایران به آذربایجان شرقی را برای نخستین بار در جلسه شورای اداری آذربایجان شرقی شنیدم و در جریان اطلاعات کامل این موضوع نیستم.
وی اظهار داشت: انتقال گمرک ایران به آذربایجان شرقی از زمان طرح تمرکززدایی دستگاه های دولتی مطرح نبوده اما به احتمال فراوان استاندار آذربایجان شرقی در دیدار با رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور موافقت اولیه برای این انتقال را اخذ کرده است.
شریفی افزود: استاندار آذربایجان شرقی در زمینه انتقال گمرک ایران به این استان صحبتی با او نکرده است.
مدیر کل گمرکات آذربایجان شرقی در عین حال انتقال گمرک ایران به تبریز را در مجموع فرصتی برای آذربایجان شرقی خواند و گفت: این استان با دارا بودن سه اداره کل و 12 گمرک، پتانسیل مناسبی برای میزبانی گمرک ایران دارد.
وی به مجاورت آذربایجان شرقی با سه کشور منطقه اشاره کرد و با تشریح نقش این استان در حوزه صادارات و واردات و نیز قابلیت های گمرکات آن اضافه کرد: اگر مشکلات سیاسی و اجتماعی در انتقال گمرک ایران به تبریز مطرح نباشد، تحقق این مهم به نفع منطقه ارزیابی می شود.
پیشتر، استاندار آذربایجان شرقی در نشست شورای اداری این استان از اخذ تصویب نامه انتقال گمرک ایران به آذربایجان شرقی خبر داده بود.
هرچند گمرکات آذربایجان شرقی جایگاه برجسته خود در واردات و صادرات کالا را با تشکیل جمهوری های مستقل مشترک المنافع و قطع ارتباط ریلی با شوروی از دست داده و اکنون بالاترین میزان صادرات و واردات کشور متعلق به گمرک شهید رجایی هرمزگان است اما همچنان حجم عظیمی از تبادلات در این استان صورت می گیرد و گمرکات آذربایجان شرقی نقش مهمی در این چرخه ایفا می کنند.
نظر شما