۱۸ بهمن ۱۳۸۹، ۱۷:۴۶

خدایاری:

کمتر از یک درصد سهامداران کشور به شیوه های علمی تحلیل سهام آشنا هستند

کمتر از یک درصد سهامداران کشور به شیوه های علمی تحلیل سهام آشنا هستند

زنجان - خبرگزاری مهر: یک کارشناس بورس ایران و بین الملل گفت: در حال حاضر 5/2 درصد از مردم کشور سهامدار شرکت های مختلف هستند و از میان این رقم نیز کمتر از یک درصد سهامداران حرفه ای و آشنا به شیوه های علمی مبادله و تحلیل سهام هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، حسین خدایاری ظهر دوشنبه در سمینار سودآوری در بازارهای بورس که در دانشگاه پیام نور زنجان برگزار شد اظهار داشت:  در حال حاضر 5/2 درصد از مردم کشور سهامدار شرکت های مختلف هستند در حالی که در کشوری مثل آمریکا 90 درصد از مردم سهامدار شرکت های مختلف هستند.

خدایاری در خصوص مزایای سرمایه گذاری در بورس ایران، گفت: نبود حد سرمایه مجاز یکی از مزایای ورود به بورس است؛ به نحوی که هر فردی با هر میزان سرمایه امکان ورود به این بازار را خواهد داشت.

وی افزود: به عنوان مثال در بازار سرمایه، به راحتی می توان با مبلغ یک میلیون ریال بخشی از سهام یک شرکت بزرگ و معتبر را خریداری نمود. اما اگر بازار بورسی وجود نداشت، به سختی امکان داشت تا در شرایط عادی با این مبلغ حرکت اقتصادی خاصی انجام داد.

این فعال بازار بورس همچنین قابلیت نقد شوندگی و سود آوری بالا، قانونمندی و عدم اعمال هرگونه تقلب در این بازار را از دیگر مزایای سرمایه گذاری در بازار بورس اعلام کرد.

بورس دماسنج اقتصاد کشور است

خدایاری با اشاره به اینکه از بورس به عنوان دماسنج اقتصاد کشور نام می برند، گفت: تا سال 1384 به بورس توجه چندانی نشده بود اما از سال 84 به بعد با یک توجه کوچک، شاخص بورس 2 برابر شد و امروز شاخص بورس از 22 هزار واحد نیز گذشته است.

وی تاریخچه بورس را از کودتای سال 1332 تا دوره کنونی به هفت دوره تاریخی تقسیم نمود و اظهار داشت: بورس ایران در این سال ها با مسائلی از جمله ورود اولین سهام در تالار بورس با نام بانک توسعه صنعتی و معدنی با حجم 5/1 میلیون ریال، دوره جنگ و رکود شدید و کاهش تعداد 105 شرکت بورسی به 56 شرکت، ایجاد حباب بزرگ قیمت ها و کاهش قیمت نفت، ایجاد قوانین محکم و دامنه نوسانات و دوره رکود اقتصاد جهانی روبرو بوده است.

این کارشناس بورس ایران و بین الملل افزود: در سال 1384، نماگرهای مختلف فعالیت بورس اوراق بهادار در ادامه روند حرکتی نیمه دوم سال 1383، همچنان تحت تاثیر رویدادهای مختلف داخلی و خارجی و افزایش بی‌ رویه شاخص‌ ها در سالهای قبل از روند کاهشی برخوردار بودند و این روند، به جز دوره کوتاهی قابل ملاحظه بود.

خدایاری عنوان کرد: از آذر ماه سال 1384، سیاست ‌ها و تلاش دولت و سازمان بورس کشور باعث کند شدن سرعت روند کاهشی معیارهای فعالیت بورس شد.

وی افزود: به‌گونه ‌ای که تصویب قانون بازار اوراق بهادار، تغییر سیاست‌ های داخلی سازمان بورس، خصوصی سازی برخی سهام ها و کارخانجات دولتی و پیش ‌بینی آزاد سازی قیمت سیمان به ‌دلیل ورود این محصول به بورس فلزات، باعث رشد 6/6 درصدی شاخص قیمت در آذر ماه 1384 نسبت به ماه پیش از آن شد.

کد خبر 1248110

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha