به گزارش خبرنگار مهر، کمال رستمعلی شامگاه پنجشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب مازندران در جمع خبرنگاران، برگزاری نمایشگاه کتاب فی نفسه کار ارزشمندی است.
وی با اشاره به اینکه عناوین متنوعی در نمایشگاه کتاب عرضه شده تصریح کرد: آثار تخصصی کمتر در نمایشگاه ارائه شده و کتاب ها بیشتر برای ذائقه عام تهیه شده اند.
رستمعلی با بیان اینکه جای کتاب های تخصصی در این نمایشگاه خالی است اظهار داشت:تازه های کتاب، کمتر در دسترس قرار گرفته اما در کل برای مخاطب عام، نمایشگاه خوبی است.
وی عادت ها و نوع تربیت دوران کودکی را از عوامل موثر در روند مطالعه دانست و افزود: در مدرسه کتاب صرفا یک تکلیف برای نمره گرفتن بوده و نه لذت بردن، به همین جهت سرانه مطالعه در کشور پایین است.
رئیس روابط عمومی استانداری مازندران با بیان اینکه در دوران تحصیل مواجه ما با کتاب آموختن توام با لذت نبوده تصریح کرد: در دوران مدرسه انس و الفت با کتاب نبوده و این عادت به بزرگسالی منتقل شده است.
وی با اشاره به اینکه مردم با برگزاری نمایشگاه اینچنینی چند روزی درگیر کتاب می شوند خاطرنشان کرد: پس از برگزاری نمایشگاه هم این ارتباط تا فرصتی دیگر قطع می شود.
رستمعلی گفت: فضایی که والدین برای فرزندان مهیا می کنند در روند مطالعه موثر است اظهار داشت: قرار نیست در زندگی به همه جا برسیم و همه چیز را بدانیم بلکه باید جست و جو کنیم و پویا باشیم.
وی خاطرنشان کرد: باید به فرزندان بیاموزیم که حرکت و تکاپو دارای ارزش است و این جست و جو در نهایت به کتاب ختم می شود.
رستمعلی با اشاره به اینکه برخی کتاب ها ممکن است افراد را به پاسخ نرسانند اظهار داشت: برخی کتاب ها طرح مسئله هستند و بسیاری از بزرگان و دانشمندان هم در آثار خود فقط به طرح مسئله پرداخته اند و تمام ارزش وجودی آنها به دلیل همین طرح مسئله است که در موارد بسیاری مورد اتهام قرار گرفته اند.
وی گفت: گرایش فرزندان از سنین کودکی به فضای مجازی و فیلم افراد را به وهم دانایی می رساند در صورتی که اطلاعات و دانش عمیق در کتاب نهفته است.
رستمعلی یادآور شد: در دنیای جدید با وجود تمام پیشرفت ها، هیچ چیز کتاب نمی شود.
نظر شما