مهدی کمالی در گفتگو با خبرنگار مهر درقزوین اظهار داشت: ارس یکی از گونه های خاص مناطق کوهستانی است که از نظر آبخیزداری اهمیت زیادی داشته و می تواند در مناطق کم آب و خشک نیز رویش کند.
وی افزود: ارس یکی از چهار گونه سوزنی برگ موجود در جنگل های کشور است که ارزش بالایی دارد.
کمالی خاطر نشان کرد: منابع طبیعی و جنگلها ثروت هر جامعه تلقی می شود که تنها به نسل حاضر تعلق ندارد بلکه میراثی است برای آیندگان و باید در حفظ ، احیا، و توسعه این منابع بیش از پیش بکوشیم در غیر این صورت جهان آینده توام با فقر، گرسنگی، محیطی آلوده و غیر قابل زندگی خواهد بود.
وی اضافه کرد: جهت جلوگیری از انهدام عرصه های منابع طبیعی و نجات جامعه از عواقب دردناک آن لازم است ضمن اجرای عملیات بیولوژیک با آموزش های لازم به افزایش احساس مسئولیت مردم و مسئولان نسبت به حفظ و توسعه منابع طبیعی اقدام کرد.
این مسئول تصریح کرد: با توجه به این که این اداره کل رسیدن به اصول حفاظت، احیا، توسعه و ترمیم منابع طبیعی تجدید شونده را در مشارکت مردم ذینفع در عرصه می بیند بدین منظور در اجرای پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری تلاش می کند با کمک و مشارکت مردم و جوامع محلی نسبت به اصلاح، احیا و حفاظت و توسعه عرصه ها به خصوص عرصه های جنگلی مبادرت کند.
کمالی یادآورشد: در همین راستا هر ساله اقدام به اجرای پروژه هایی از قبیل نهال کاری با گونه های بومی، مراقبت و نگهداری قرق می شود که در سال جاری در منطقه جنگلی حسین آباد طارم ایک هزار و 500 اصله نهال ارس غرش شده است.
وی در پایان حفظ ذخایر جنگلی و تنوع زیستی موجود، حفظ و ذخیره سازی نزولات جوی توسط پوشش گیاهی و استفاده از آن در پروژه های دیگر و غنی سازی توده جنگلی با گونه های بومی را از اهداف کاشت نهال های مقاوم عنوان کرد.
کمالی همچنین توسعه درختکاری با گونه های مناسب، اشتغالزایی برای ساکنین و افزایش درآمد سرانه، مشارکت روستائیان در فعالیت های حفظ، احیا و توسعه عرصه های منابع طبیعی را از دیگر اهداف این اداره برشمرد.
نظر شما