۲۳ بهمن ۱۳۸۹، ۱۴:۵۳

برگزاری همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی در تبریز

برگزاری همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی در تبریز

تبریز - خبرگزاری مهر: اولین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی ( مفاهیم و نظریه ها) اردیبهشت 90 در تبریز برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، دبیر علمی همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی پیش از ظهر شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: این همایش نیمه اول اردیبهشت سال 90 در سایت مرکزی دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار خواهد شد.

باقری افزود: همایش معماری و شهرسازی اسلامی با هدف بازشناسی و فهم معماری و شهرسازی اسلامی ایران، نظریه پردازی و تبیین مفاهیم معماری و شهرسازی اسلامی و توسعه و تعمیق پژوهشهای کاربردی برگزار می شود.

محمد باقری محوریت و موضوعات این همایش را ماهیت و هویت معماری و شهرسازی اسلامی، اندیشه ها و نظریه ها در حوزه شهر و معماری ایرانی اسلامی (پدیدار شناسی، نشانه شناسی و ...) و مکاتب شهرسازی و معماری در تمدن اسلامی - ایرانی عنوان کرد.

وی یادآور شد: این همایش توسط دانشگاه هنر اسلامی تبریز و با همکاری سازمان بسیج مهندسین، فرهنگستان هنر، شورای عالی فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت مسکن و شهرسازی و اساتید دانشگاههای مختلف کشور برگزار می شود.

باقری تصریح کرد: اعلان عمومی فراخوان اولیه همایش مرداد ماه سال جاری در سایتهای مختلف انجام شد، مهلت ثبت نام آبان ماه و مهلت ارسال خلاصه مقالات آذر ماه سال 89 بود و آخرین مهلت ارسال اصل مقالات نیز تا پایان بهمن ماه سال جاری است.

دبیر علمی همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی خاطرنشان کرد: در مجموع 700 خلاصه مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده و از این میان 550 مورد توسط گروه داوران انتخاب شده است و بعد از مطالعه نهایی حدود 50 تا 60 مقاله برای ارائه در همایش انتخاب خواهند شد.

محمد باقری، دبیر علمی همایش با اشاره به نتایج حاصل از نظرنسجی های انجام شده در پروژه های معماری و شهری و نارضایتی مردم از فضاهای طراحی و ساخته شده، گفت: امروزه انتظارات و دیدگاه مردم در راستای کیفیت محیطهای سکونت شهری و پاسخگویی مجموعه ساخت و سازهای عمرانی و معماری ارتقاء یافته است.

وی ادامه داد: همچنین بحث صرفه جویی در مصرف انرژی ساختمان یا بحث مقاوم سازی ابنیه در برابر زلزله و معیارها و شاخص های تعیین شده از سوی سازمانهای نظام مهندسی که اجرای آنها به دلیل بار اقتصادی بالا دانش فنی پائین مردم با عدم استقبال مواجه می شود.

باقری پدیده هایی چون گم شدن و جهت یابی در شهر و عدم رضایت مردم از ساماندهی و آراستگی سیمای شهری را از مباحث مسئله ساز زندگی امروزی عنوان کرده و دلیل بسیاری از این موارد را معایب ساخت و ساز و اشکالات معماری دانست.

دبیر علمی این همایش بخشی از عدم رضایت مندی مردم را جهانی و فراگیر دانست که متاثر از معماری مدرن، مبتلا به کلیه جوامع و شهرهای توسعه یافته و درحال توسعه دانست و افزود: برای جلب رضایتمندی مردم باید راه حلهای معماری و شهرسازی به شکل بومی و سرزمینی ارائه شده و مقتضیات اقلیمی در این ساخت و سازها اعمال شود.

وی با اشاره به معماری و شهرسازی ماندگار گذشته ایران گفت: با دقت در توان معماری گذشته کشور نتیجه می گیریم که امروز ما پتانسیل بسیار قوی برای به هنگام ساختن معماری متناسب با معماری اسلامی - ایرانی و شهرسازی در جامعه ای با شرایط ایران و با سابقه تاریخی درخشان در این حوزه داریم.

کد خبر 1251990

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha