۲۶ بهمن ۱۳۸۹، ۸:۳۷

مدیریت هوش هیجانی

مدیریت هوش هیجانی

چاپ اول کتاب "مدیریت هوش هیجانی" از مجموعه پژوهش‌نامه‌های پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام به کوشش اسماعیل کاووسی در هزار نسخه منتشر شده است .

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: تعاریف هیجان متعدد و اغلب متناقض هستند. اما دیدگاه برخی از نظریه‌پردازان هیجان مجموعه‌ای است از هیجانات جهانشمول مانند خشم، اندوه، ترس، شادمانی، عشق، شگفتی، نفرت و شرم که در جوامع مختلف و تحت تأثیر شرایط فرهنگی گوناگون آن جوامع، بروز و ظهور متفاوتی از یکدیگر دارند.

هوش هیجانی از جمله اموری است که به عنوان عنصری ضروری برای موفقیت فرد در زندگی و کار در محیط اجتماعی پر چالش امروز مورد توجه قرار می‌گیرد و در واقع موجب توانمندسازی افراد در مواجه شدن با استرس بالا و چالشهای شدید رشد اجتماعی و ادراکی می‌شود.

هوش اجتماعی به ظرفیت افراد برای تشخیص احساسات خود و سایرین اطلاق می‌شود که به آنها کمک می‌کند در دیگران انگیزه ایجاد و در ارتباط با آنها به خوبی احساسات خود را مدیریت کنند.

دانیل گلمن در سال 1995 این نکته را در پرفروشترین کتاب خود با عنوان "کارکرد هوش هیجانی" مطرح می‌کند که در محیط کار، هوش هیجانی نقش بارزتری در داشتن عملکرد مطلوب نسبت به سایر قابلیتها از قبیل هوش شناختی یا مهارتهای فنی ایفا می‌کند، بنابراین با پرورش و رشد هوش عاطفی و قابلیتهای آن، هم سازمان و هم کارکنان از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند.

درواقع با استفاده از بهره هوشی می‌توان پیش‌بینی کرد چه شغلی مناسب چه فردی است اما به کمک هوش عاطفی می‌توان مسیر پیشرفت، شکست یا در جا زدن کارکنان را پیش‌بینی کرد.

با این اوصاف و با توجه به اهمیت این موضوع شماره 64 پژوهشنامه پژوهشکده تحقیقات راهبردی با عنوان "مدیریت هوش هیجانی"، مشتمل برهفت مقاله بدین شرح منتشر شده است.

"بررسی نقش هوش عاطفی در تعهد سازمانی کارکنان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران"، "بررسی تأثیر هوش هیجانی بر بهبود کیفیت عملکرد مدیران؛ مطالعه موردی: دانشگاه علوم پزشکی استان فارس"، "رهبری مبتنی بر هوش عاطفی و اثربخشی هیئت علمی"، " بهبود عملکرد در مدیریت بازار با استفاده از هوش هیجانی" از جمله این مقالات هستند.

"تأثیر رسانه‌ها در کنترل هیجانهای اجتماعی با پرورش هوش هیجانی"، "رابطه بین هوش هیجانی و مدیریت زمان دانشجویان کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی قزوین در سال تحصیلی 87 – 1386" و "تأثیر اهداف یادگیری بر توسعه ظرفیت هوش شناختی، اجتماعی و عاطفی" نیز در این مجموعه به چاپ رسیده است.  

کد خبر 1252305

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha