۲۷ بهمن ۱۳۸۹، ۱۴:۰۹

معاون وزیر بهداشت:

شاخصهای درمان بهبود نیافته است

شاخصهای درمان بهبود نیافته است

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر با کاهش سن ابتلا به بیماریهای اسکمیک قلب، وجود فشارخون بالا و افزایش بیماریهای دیابت و نارسایی کلیه، شاخصهای درمان با وجود تمام تلاشهای حوزه درمان، تفاوت چندانی نداشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسن امامی رضوی روز چهارشنبه در سمینار کشوری "ارتقاء تغذیه بالینی، چالشها و راهکارها" گفت: عدم توجه به فعالیت فیزیکی و ورزشی و تغذیه مناسب خطرات جبران‌ناپذیری را برای جامعه و سلامت مردم به دنبال دارد.

وی افزود: با توجه به شیوع بیماریهای غیرواگیر و بیماریهایی که در اثر تغییر سبک زندگی ایجاد می‌شود، باید به افزایش فعالیت بدنی و ایجاد نوع تغذیه صحیح برای عدم تغییر وضعیت متابولیک بدن توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم از ایجاد عوامل خطر جلوگیری کنیم.
 
امامی رضوی ادامه داد: در حال حاضر با کاهش سن ابتلا به بیماریهای اسکمیک قلب، وجود فشارخون بالا و افزایش بیماریهای دیابت و نارسایی کلیه، شاخصهای درمان با وجود تمام تلاشهای حوزه درمان، تفاوت چندانی نداشته به طوریکه برای مثال در سال 87 و 88 با ورود هزار دستگاه دیالیز به کشور شاخص تعداد مریض به دستگاه دیالیز 6 به 5 بوده ولی امروز این میزان با افزایش تعداد بیماران به شاخص 5/5 رسیده و به همین دلیل اگر در قسمتهای مهم اولیه و سطح سواد سلامت مردم سرمایه‌گذاری مناسبی نداشته باشیم در آینده هزینه‌های زیادی را باید بپردازیم.
 
وی افزود: گرایش مردم به فست‌فودها تا حدودی کنترل شده ولی هنوز کاهش پیدا نکرده است و مسئولان تغذیه‌ای باید ارائه نوع و نحوه صحیح زندگی به جامعه آگاهی مردم را بالا برده و سبک شیوه زندگی صحیح را نهادینه کنند.
 
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به افزایش شاخصهای عدالت در سلامت در تمام نقاط کشور ابراز داشت: در برخی مناطق کشور با مسئله سوءتغذیه مواجه هستیم و در برخی نقاط هم به فقر بد و نوع بد تغذیه دچاریم که باعث بروز چاقی در میان افراد شهرها شده است و ما باید با استفاده از منابع موجود و برنامه ریزی مناسب و سرمایه‌گذاری در حوزه تغذیه مناسب، بازدهی خوبی را برای تمامی افراد جامعه ایجاد کنیم.
 
امامی رضوی تصریح کرد: بیمارستانها باید به کیفیت تغذیه بیماران توجه ویژه‌ای داشته باشند چرا که هر بیماری براساس بیماری خود نیازهای غذایی متفاوتی دارد و وجود فقط یک غذای رژیمی مشترک برای همه بیماران در منوی غذایی بیمارستان‌ها کافی و مورد تایید نیست.
 
وی با اشاره به توسعه کمیته تغذیه بیمارستانی گفت: بیمارستانها باید سعی کنند تا در یک دوره و برنامه مشخص با ایجاد شاخص‌های مهم سلامت در روند بهبود و درمان بیماران موثر باشد تا در طول زمان شاهد ارتقاء شاخص‌های سلامت باشیم.
 
معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: در بحث تغذیه بالینی به مسائل مشاوره تغذیه توجه چندانی صورت نمی‌گیرد ولی بیمارستان‌ها باید در سه سطح سرپایی، زمان بستری و پس از ترخیص فعالیت قابل توجهی داشته باشند تا با ارائه مشاوره لازم در بحث تغذیه به بیماران، سلامت آنها را ارتقاء داده و باعث افزایش میزان امید به زندگی شوند.
 
امامی رضوی خاطر نشان کرد: علاوه بر توجه به بحث تغذیه باید به ابزارهای دیگری که در تغییر شیوه زندگی موثر است نیز باید توجه شود چرا که بدون توجه به فعالیت فیزیکی و ورزش،  تغییر در نوع زندگی افراد امکان‌پذیر نیست و به همین خاطر باید به تحرک فیزیکی و اصلاح و بهبود تغذیه توجه کنیم تا وظایف خود را در قبال مردم به خوبی ایفا کنیم.
کد خبر 1255359

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha