رئیس جمهوری روسیه خواستار افزایش شدید مجازات انزجار دینی شد
رئیس جمهوری روسیه از تمام دادستانها، بازرسها و قضات خواست زمانی که جرایمی چون تحریک به انزجار قومی و دینی را بررسی و ارزیابی میکنند از مجازات شدید استفاده کنند.
دیمتری مدودوف رئیس جمهوری روسیه در جلسه شورای هئیت رئیس دولت در رابطه با موضوعات قومی اظهار داشت: باید برای انزجار و تحریک به انزجار قومی ودینی مجازات سختتر و دشوارتری درنظر گرفته شود. اغلب محدودیتهای شدید در جامعه ما به سیاستهای کیفری اجرا نمیشود.
رئیس جمهوری روسیه گفت: بنابراین افزودن تمام مسائل جریمه چنین جرمهایی این است که چگونه محدودیتها و مجازاتها از سوی دادستانها، بازرسها و قضات تعبیر شده است.
تحریک به انزجار دینی، قومی ونژادی براساس قوانین برخی کشورها جرم تلقی میشود.
مدودوف و پاپ گسترش گفتگوی دینی را بررسی میکنند
رئیس جمهو روسیه پنجشنبه 28 بهمن برای نخستین بار پس از برقراری روابط دیپلماتیک روسیه و واتیکان با پاپ بندیکت شانزدهم دیدار کرده و در مورد مشکلات سیاست خارجی و گسترش گفتگوی بین مذهبی به تبادل نظر میپردازند.
سرگی پریخدوف معاون رئیس جمهور روسیه گفت: پس از برگزاری روابط کامل دیپلماتیک این نخستین سفر یکی از رؤسای جمهور روسیه به واتیکان است.
روابط روسیه و واتیکان دسامبر 2009 پس از آن که مدودوف تصمیم گرفت سفارت روسیه را در واتیکان راه اندازی کند، از سر گرفته شد.
قرار است در جریان این دیدار پاپ و مدودوف به تبادل اطلاعات مکتوب درباره مشکلات سیاست خارجی پرداخته، معماری امنیت اروپایی را و تعامل روسیه و مقر پاپ را در چارچوب سازمانهای بین المللی چون سازمان ملل، شورای اروپا و یا سازمان امنیت و همکاری اروپا به بحث بگذارند.
معاون رئیس جمهور روسیه یادآور شد: روسیه و مقر پاپ مواضع مشابهی درباره بسیاری از مشکلات سیاست خارجی براساس اولویتهای قوانین بین المللی و اصول اخلاقی در ارتباط میان کشورها دارند.
همچنین قرار است پاپ و رئیس جمهور روسیه به توسعه گفتگوی بین مذهبی نیز اشاره داشته باشند.
تعامل میان کلیسای ارتدکس روسیه و سازمان اداری رومی کلیسای کاتولیک نیز از موضوعات مورد بحث است.
همچنین سفارت واتیکان در روسیه ابراز امیدواری کرده که این دیدار به توسعه همکاریهای میان دو کشور و حمایت از ارزشهای اخلاقی کمک کند.
ادغام تکنولوژی و زندگی دینی/ ارائه برنامه کاربردی اعتراف در آیفون
به دنبال حضور کمرنگ پیروان کلیسای کاتولیک در اتاقهای اعتراف کلیسایی یک برنامه کاربردی برای تلفنهای آیفون طراحی شده که قصد دارد کاتولیکهایی را که مدتی از اعتراف دور بودهاند به سنتهای کلیسا بازگرداند.
برنامه کاربردی " اعتراف: برنامه کاتولیکها" که با قیمتی نزدیک به 2 دلار ارائه شده است نمیتواند برای پیروان این مذهب مسیحی بخشش کامل به همراه داشته باشد.
کاتولیکها درصورت استفاده از این برنامه بازهم نیاز به حضور در یک مراسم حقیقی و یک کشیش واقعی دارند، طراحان این برنامه و برخی از مؤمنان آن را صرفاً راهی برای بازگرداندن کاتولیکها به کلیسا و سنت توبه میدانند.
پاتریک لینن یکی از طراحان و بنیانگذاران شرکت " برنامههای کاربردی کوچک" اظهار داشت: دلیل طراحی این برنامه برای تلفنهای همراه این بوده که ما میخواهیم کاتولیکها به سنتهای کلیسایی خود بازگردند.
طی چند دهه گذشته کاتولیکهای امریکایی بهندرت در چنین مراسمی شرکت کردهاند و بسیاری از آنها حتی نمیدانند که این مراسم چگونه انجام میشود.
کشیش دن شیدیت کشیش کلیسای کاتولیک صلح در میشاواکا که به طراحان این برنامه مشاوره داده است گفت: به عنوان کسی که تاکنون هزاران اعتراف شنیدهام، برخی هنگام اعتراف بسیار وحشت میکنند رشته افکار خود را از دست میدهند و هر آنچه را که میخواستند بگویند به یاد نمیآورند.
این برنامه متن محور با یک سری پرسشهای مرتبط به یکدیگر کاربر را از ده فرمان عبور میدهد، فرآیند که به بررسی وجدان شهرت دارد و توبهکنندگان پیش از اعتراف انجام میدهند. زمانی که این پرسشها به پایان رسید، برنامه گناهان کاربر را فهرست کرده و متنی برای پشیمانی و توبه نمایش میدهد، دعایی که توبه کار باید از روی آن بخواند وپس از عبور از مراحل مختلف از کاربرخواسته میشود بگوید آمین.
طراحی برنامههای کاربردی دینی برای تلفنهای همراه مسئله جدیدی نیست. موضوعاتی چون متنهای الهام دهنده، قطب نما و قبله نما برای مسلمانان از سالهای اولیه تکنولوژی موبایل در دسترس کاربران قرار گرفته است، اما همانطور که این تکنولوژی به بخش بزرگتری از زندگی ما تبدیل میشود، مومنان باید راههایی برای ادغام آن با زندگیهای دینی خود پیدا کنند.
سخنگوی واتیکان در واکنش به این برنامه تأکید کرده اند که تنها کشیش می تواند اعتراف را بشنود و هیچ برنامه کامپیوتری نمی تواند جایگزین آن شود، بنابراین باید براین مسئله تأکید کرد تا از ایجاد سوء تفاهم جلوگیری شود. مومنان می توانند از یک ابزار دیجیتال چون آیفون برای آمادگی در مراسم اعتراف استفاده کنند به همان شکلی که مردم سابقا از قلم و کاغذ استفاده می کردند.
کلیسای کاتولیک با استفاده از تکنولوژی جدید برای برقراری ارتباط با مومنان کاتولیک چندان بیگانه نیست. حتی پاپ نیز چندی پیش از کشیشها خواسته در فعالیتهای خود از فضای سایبر بهره بگیرند.
ثبت کلیسای مهد در فهرست میراث جهانی یونسکو
تشکیلات خودگردان فلسطین از سازمان ملل متحد خواست کلیسای مهد در بیت لحم ، محل تولد حضرت مسیح را در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت کند.
کلیسای مهد که براساس سنت مسیحی، حضرت مسیح در آن متولد شده برای بیش از 2 میلیارد مسیحی جهان مقدس تلقی می شود.
براساس اظهارات حمدان طاها رئیس دپارتمان آثار باستان تشکیلات خودگران فلسطین، این درخواست در روزهای پایانی ماه ژانویه (اوایل بهمن ماه) به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل ( یونسکو) ارائه شده است و انتظار می رود پاسخ نهایی در سال 2012 ارائه شود.
وی به خبرگزاری آلمان گفت: ارزش این محل غیرقابل تردید است.
این کلیسا یکی از قدیمی ترین کلیساهای جهان است که فعالیت آن بطور مستمر بوده و یکی از مقدس ترین اماکن برای دین مسیحیت تلقی می شود و تا کنون در این فهرست جای نگرفته است، چرا که تنها کشورها می توانند این درخواست را به سازمان ملل متحد ارائه کنند.
کشورهای ارائه کننده این درخواست باید از امضا کنندگان کنوانسیون 1972 میراث جهانی باشند که آنها را متعهد به حمایت از میراث فرهنگی و طبیعی خود می کند.
فلسطین تا کنون از سوی جامعه جهانی بعنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته نشده است.
طاها همچنین اظهار داشت که تشکیلات خودگردان فلسطین بدنبال افزودن این مسیر زیارتی به فهرست میراث جهانی یونسکو است.
خیابان ستاره که از بیت لحم گذشته به میدان آخور در مجاورت کلیسای مهد می رسد آخرین قسمت از حرکت جمعی مراسم سالانه کریسمس است که از پاتریاک لاتین بیت المقدس بعنوان نمایندگان عالی واتیکان در سرزمین مقدس صورت می گیرد.
کلیسای مهد حدود 1500 سال پیش از سوی یوستینیان اول امپراطور بیزانسی ساخته شد با درنظر گیری الحاقات آن در زمان جنگهای صلیبی کلیسای مهد نخستین درخواست تشکیلات خودگران فلسطین برایالحاق به فهرست یونسکو است.
این بنا که به یک قلعه نظامی شباهت دارد به جای یک کلیسای باسیلیکا بنا شده که پیشتر از سوی مادر کنستانتین بزرگ نخستین امپراطور رومی که مسیحی شد ساخته شد.
تشکیلات خودگران فلسطین ابراز امیدوار کرده بتواند 20 محل دیگر را در کرانه باختری رود اردن بعنوان نامزد پیوستن به فهرست میراث جهانی یونسکو ارائه کند. این درحالی است که برخی اماکنی که در قسمتهای اشغال شده از سوی رژیم صهیونیستی قرار دارند از جایگاه میراث جهانی نیز برخوردار شده است.
نخست وزیر مالزی با رهبران دینی دیدار میکند
مالزی برای نخستین بار رویداد هفته هماهنگی بین ادیان را روز دوشنبه 25 بهمنماه برگزار کرد و به عنوان برخی از برنامه های این آن نخست وزیر کشور با رهبران دینی در شهر پوتراجایا دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استار مالزی، ازمان آمین حسن رئیس دپارتمان ادغام و وحدت ملی گفت: نجیب رزاق نخست وزیر مالزی به منظور تأکید بر تعهد خود در راستای حل مشکلات دینی در کشور و حفظ رفاه جامعه متکثر این کشور از نظر نژادی و مذهبی در مراسم هفته هماهنگی بین ادیان شرکت میکند.
وی افزود: کمیته ارتقای درک بین ادیان و هماهنگی همچین برگزاری این مراسم را مورد تأیید قرار داده و یادآور شده که این مراسم نشان دهنده دغدغههای کشور در رابطه با امور مذهبی است.
رئیس دپارتمان ادغام و وحدت ملی مالزی گفت: این مراسم با ابراز امیدواری نجیب در سازمان ملل نیز تطابق دارد، چرا که وی در سازمان ملل گفته بود که نمیخواهد هیچ گروه افراط گرا یا شبه نظامی وحدت و امنیت مالزی را تهدید کند.
هفته هماهنگی بین دینی که در شصت و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک مطرح شد هفته اول فوریه در بسیاری از کشورهای جهان برگزار شد. این درحالی است که مالزی برنامه خود را به روز دوشنبه 25 بهمن موکول کرد.
نظر شما