به گزارش خبرنگار مهر، محمد عجمی در جمع خبرنگاران گفت: در زمان حاضر 150 پناهنده در استان خراسان رضوی به صورت رسمی وجود دارند که از این تعداد 55 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی، 1500 دانشجو و 50 هزار نفر اتباع خارجی با پروانه اشتغال هستند.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی پناهندگان را در جوامع شهری در کنار شهروندان ایرانی جای داده است و تنها تعداد کمی از پناهندگان در اردوگاههای مخصوص جای داده شده اند افزود: تمامی پناهندگان همچون شهروندان ایرانی از امکانات آموزشی مدارس، فضاهای تفریحی شهرها، فضاهای آموزشی و فرهنگی فرهنگسراها و دیگر امکانات و خدماتی که به شهروندان ایرانی ارائه می شود استفاده می کنند.
عجمی با بیان اینکه در 30 سال گذشته پناهندگان افغانی از اکثر حقوق شهروندی برخوردار بوده اند، افزود: هیچ تفاوتی میان شهروندان ایرانی و پناهندگان افغان در استفاده از امکانات و خدماتی که جمهوری اسلامی ارائه می داده در سالهای گذشته نبوده است و بهره گیری از فرصتهای شغلی امکانات بهداشتی، خدمات شهری و امنیت خوب از دیگر موارد تساوی حقوق میان پناهندگان خارجی و شهروندان ایرانی است.
وی اظهار داشت: اجرای طرح آمایش با هدف نظام مند کردن و بروز کردن وضعیت اتباع در کشور در حال انجام است و اکنون نیز اجرای طرح آمایش 6 برای شناسایی اتباع تازه متولد شده و صدور برگه هویت و تردد برای مهاجران جهت خروج به کشور ثالث و امور تحصیلی انجام می شود.
مدیر کل امور اتباع و مهاجران خارجی استان خراسان رضوی با اشاره به صدور پروانه زناشویی برای اتباع خارجی با زنان ایرانی از سوی وزارت کشور، گفت: در استان خراسان رضوی تا کنون چهار هزار و 555 پروانه زناشویی صادر شده است.
عجمی گفت: تا کنون 308 مورد ازدواج زنان خارجی با مردان ایرانی در استان خراسان رضوی اتفاق افتاده است که این ازدواجها به دلیل اینکه نیاز به مجوز وزارت کشور ندارد منجر به صدور شناسنامه برای زن خارجی می شود.
وی همچنین ادامه داد: در سه سال گذشته سه هزار و 500 تبعه افغانی و عراقی و پاکستانی از استان خراسان رضوی به حج تمتع اعزام شده اند و همچنین 2 هزار و 500 پرونده برای اعزام به سوریه و حج عمره نیز در 3 سال گذشته تشکیل شده است.
مدیر کل امور اتباع و مهاجران خارجی استان خراسان رضوی با اشاره به اسکان رایگان اتباع و مهاجران خارجی در مهمان شهر تربت جام گفت: اتباع و مهاجرانی که برای سکونت در شهر دچار مشکل هستند به این اردوگاه می آیند و از امکانات رایگان آن استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر حدود 5 هزار نفر اتباع افغانی در قالب حدود 880 خانوار در مهمانشهر تربت جام ساکن هستند، گفت: این اردوگاه دارای فضاهای آموزشی، فضای ورزشی، سالن فرهنگی، پاسگاه انتظامی، سالن های کارگاهی، نانوایی، فضای بازی کودکان و امکانات دامپروری و مرغداری است که پناهندگان افغانی می توانند از آن امکانات استفاده کنند.
عجمی با اشاره به خدمات کلینیک بهداشتی و درمانی در اردوگاه تربت جام گفت: پناهندگان افغانی دسترسی آسان و راحتی به خدمات بهداشتی در این کلینیک دارند.
نظر شما