دکتر متیو کرامر استاد فلسفه سیاسی و فلسفه حقوق دانشگاه کمبریج و مدیر برنامه فلسفه سیاسی و فلسفه حقوق در این دانشگاه در مورد روشهای پدیدارشناختی، هرمنوتیک، سازهانگاری و شالوده شکنی در نگارش، به خبرنگار مهر گفت: تمام آثار و نوشتههای من مبتنی بر فلسفه تحلیلی و بر اساس این شیوه نوشته میشوند.
وی تصریح کرد: این شیوه نگارش و تحقیق یعنی فلسفه تحلیلی در دنیای انگلیسی زبان در قرن گذشته مسلط بوده است.
مؤلف "محل تلاقی اخلاق و حقوق" در ادامه یادآور شد: فیلسوفان تحلیلی دقت و صراحت و شفافیت زیادی در تحلیلها و استدلالهای خود به کار میگیرند و با محور قرار دادن این موضوع به تحلیل و تحقیق میپردازند. این در حالی است که فیلسوفان قارهای فاقد این ویژگی هستند و ابهام در گفتار و اظهار از ویژگیهای آنها است.
وی افزود: این ابهام از اینرو است که آنها عمیق دانسته شوند. در واقع آنها ابهام در گفتار و نوشتار را از این جهت به کار میبرند که ایدههای آنها عمیق پنداشته شود.
کرامر در ادامه با اشاره به اینکه فیلسوفان تحلیلی همه حوزههای فلسفی را مورد پوشش و مطالعه قرار میدهند، گفت: به رغم این موضوع، به عنوان یک فیلسوف تحلیلی حوزههای تخصصی من فقط فلسفه سیاسی، فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق است.
وی گفت: علت این موضوع و انتخاب این است که همه فیلسوفان اصیل سعی دارند در نوشتهها و آثار خود دقت و صراحت و شفافیت را به کار برند.
کرامر بحث و استدلال را نیروی حیاتی فلسفه میداند و اظهار میدارد: اما باید توجه داشت که بحث و استدلال شایسته و مناسب، زمانی رخ میدهد که همه طرفهای گفتگو با شفافیت و دقت فرضها، نتایج و استنتاجهای خود را بیان کنند.
وی با اشاره به اینکه سهم بسزایی از فعالیت و مشارکت فلسفی در قرن گذشته از سوی فیلسوفان سنت فلسفه تحلیلی بوده گفت: برای نمونه راسل و وایتهد ریاضیات را فرموله و ساماندهی کردند. گودل براهین خود را ارائه و کواین پوزیتویسم منطقی را مورد نقد قرار داد. همچنین در همین سده گذشته بود که جان رالز نظریه عدالت را خود را ارائه و ریچارد مروین هیر به تحلیل زبان اخلاق پرداخت. همچنین نوزیک به دفاع از علم الاخلاق پردخت و "لویس" ضد واقعیتها و قراردادها را مورد بررسی قرار داد.
استاد دانشگاه کمبریج تصریح کرد: باز در همین سده شاهد این بودیم که کریپکی نظریه منطقی خود را بیان میکند و هارت از پوزیتویسوم رسمی دفاع میکند.
مؤلف "نظریه حقوق، نظریه سیاسی و شالوده شکنی" در پایان تأکید کرد: چنین سنت فلسفی که به چنین دستاوردهای مهمی نائل آمده و دست یافته شایسته تقدیر و باعث شگفتی است.
نظر شما