۴ اسفند ۱۳۸۹، ۱۱:۲۴

گزارش خبری مهر ـ 2/

این طراحی جلد در شأن انتشارات سروش نیست

این طراحی جلد در شأن انتشارات سروش نیست

رئیس مرکز گسترش زبان و ادبیات فارسی درباره کتاب "فرهنگ اجتماعی عصر مولانا" گفت: طراحی پشت جلد کتاب در شأن ناشری چون سروش نیست. در گذشته به چنین طرح‌هایی، طرح ناصر خسرویی می‌گفتند. چنین انتقادهایی به این دلیل مطرح می‌شود چون من هنوز خود را عضوی از سروش می‌دانم و خواهان بهبود کیفیت کار آن هستم.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه نقد و بررسی کتاب " فرهنگ اجتماعی عصر مولانا" با حضور نویسنده کتاب محبوبه مباشری، منوچهر اکبری رئیس سابق دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، مهدی محبتی استادیار دانشگاه زنجان و قهرمان سلیمانی رئیس مرکز گسترش زبان و ادبیات فارسی عصر سه‌شنبه در دفتر مرکزی انتشارات سروش برگزار شد.

در این برنامه قهرمان سلیمانی  گفت: اهمیت چاپ کتاب‌های تاثیرگذار اول در بهره‌مندی ناشر و دوم کمک به هنر متجلی می‌شود. نکته‌ای که ناشران باید در نظر بگیرند، پیوند کتابت با نشر و هنر کتابداری است که میان این دو عامل، ارتباط مستقیمی وجود دارد.

طراحی  جلد و صحافی کتاب، در شان انتشارات سروش نیست

وی گفت: باید توجه داشت که همه عناصر در انتشار یک کتاب ،هنری نیستند. بخشی از عناصر زیبایی‌شناختی کتاب، به تصویر کشیدن دانش بشری است که به خواننده در درک بهتر مفاهیم کمک می‌کند. متاسفانه در مسائل هنری و زیبایی‌شناختی کتاب حاضر کمی کاهلی صورت گرفته است. مثلا طراحی جلد کتاب در شأن ناشری چون سروش نیست. در گذشته به چنین طرح‌هایی، طرح ناصر خسرویی می‌گفتند.

رئیس مرکز گسترش زبان و ادبیات فارسی افزود: واقعا مخاطب از  جلد کتاب چه خواهد فهمید؟ خوش‌سلیقگی ناشر عامل بسیار مهمی در چاپ کتاب است. به نظرم صحافی کتاب نیز مناسب نیست. موضوع دیگر صفحه‌آرایی است که باید موجب لذت بصری مخاطب شود که متاسفانه این عامل این در انتشار این کتاب در نظر گرفته نشده است. من این انتقادها را مطرح کردم چون هنوز خود را عضوی از خانواده انتشارات سروش می‌دانم و خواهان پیشرفت و بهبود کیفیت آثار این ناشر هستم.

سلیمانی گفت: درباره محتوای کتاب باید بگویم که تجلی رخداد‌های تاریخی است و آینه تمام‌نمای زندگی مردم معاصر با مولاناست.

 مهدی محبتی نویسنده، پژوهشگر و استادیار دانشگاه زنجان نیز در این نشست گفت: انتشار این کتاب حادثه مبارکی برای ادبیات فارسی است. اگر ادبیات را در همان ساخت سنتی پیگیری کنیم خوب است اما راهگشایی نخواهد داشت. این کتاب می‌تواند برای مطالعات جامعه‌شناختی ادبیات فارسی منبع بسیار خوبی باشد.

کشف مسائل اجتماعی این کتاب لذت‌بخش است

وی گفت: در این کتاب با ساحت‌هایی از مسائل اجتماعی آشنا می‌شویم که کشف آنها لذت بخش است. ادبیات کشور ما با دیگر کشورها متفاوت است و یکی از این تفاوت‌ها این است که بهترین متفکران ما در طول تاریخ افرادی هستند که تفکرات خود را به شعر‌های ناب تبدیل کرده‌اند.

این نویسنده در ادامه گفت: این مساله که مولانا مسائل اجتماعی را در قالب غزل بیان کرده است بسیار مهم است که امیدوارم علاقه‌مندان پاسخ این سوال را در متن کتاب " فرهنگ اجتماعی عصر مولانا" بیابند.

محبتی در پایان سخنانش گفت: سعی کنیم فقط به کتاب‌ها انتقاد نکنیم. بسیاری از مسائل دیگر در انتشار کتاب‌ها قابل انتقاد هستند مثلا طولانی شدن زمان بررسی برای اعطای مجوز چاپ به برخی کتاب‌ها یکی از نکاتی است که جا دارد مورد نقد قرار بگیرد.

کد خبر 1259676

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha