۷ اسفند ۱۳۸۹، ۸:۲۶

واکنش به گزارش مهر/

رهایی رودخانه های خرم آباد از فاضلاب/ جزئیات احداث تصفیه خانه ها

رهایی رودخانه های خرم آباد از فاضلاب/ جزئیات احداث تصفیه خانه ها

خرم آباد - خبرگزاری مهر: در حالیکه سالها رودخانه های مرکز استان لرستان با مشکل ورود فاضلاب دست و پنجه نرم می کردند که بالاخره پس از انتشار گزارشهای مستمر خبرگزاری مهر و به همت مسئولان آبفا استان رودخانه های خرم رود و کرگانه از ورود فاضلاب رهایی یافتند.

به گزارش خبرنگار مهر، شهر خرم‌آباد به عنوان مرکز لرستان با ارتفاع تقریبی یک‌هزار و 200 متر از سطح دریا، دارای مسیلی نسبتا بزرگ بوده که سیلاب‌های ناشی از بارندگی‌ها را در حوضه‌های بالادست خود به سمت رودخانه کشکان و در نهایت به کرخه می‌رساند.

این مسیل که از وسط شهر خرم‌آباد می‌گذرد دارای یک شاخه فرعی به‌نام مسیل کرگانه است که این رودخانه امتداد شرقی و غربی داشته و از ساحل چپ به مسیل اصلی خرم‌آباد ملحق می‌شود.

خرم رود و کرگانه صحنه سالها آلودگی

این در حالیست که پیش از این کم‌ توجهی مسئولان ذی ربط، مردم منطقه و عدم‌ نگهداری و زیبا‌سازی این رودخانه از سال‌های گذشته باعث شده بود که این رودخانه و اطراف آن در اثر ورود فاضلاب های شهری، پسماندهای خانگی و خدماتی و زباله های شهری به محیطی غیربهداشتی و مملو از زباله‌ و بوی تعفن تبدیل شود به طوریکه این رودخانه که به نوعی در ورودی شهر خرم آباد قرار دارد علاوه بر زشت کردن چهره شهر موجب آزار شهروندان خرم آبادی نیز شده بود.

رودخانه خرم آباد نیز که در زبان محلی به آن "گلال" می گویند از ارتفاعات شمالی شهر و از دامنه های سفید کوه و کوه کمر سیاه سرچشمه گرفته است. این رود دارای چندین سر شاخه است که طولانی ترین سر شاخه آن از دامنه غربی کوه ریمله سرچشمه می گیرد و این رودخانه با طول ۱۱۰ کیلومتر از میان دره خرم آباد با جهتی شمالی - جنوبی می گذرد و شهر را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می کند.

عکس ها تزئینی است

رودخانه "خرم رود" پس از عبور از روستاهای شمالی خرم آباد که از آن برای کشاورزی استفاده می شود وارد شهر شده و با آلاینده های بسیاری از جمله فاضلابهای صنعتی و سموم و کودهای کشاورزی آلوده می شود.

رودخانه خرم آباد سالهاست که از آلودگی های بسیاری رنج می برد که می توان به آلودگی ناشی از فاضلاب، پسابهای صنعتی و کشاورزی اشاره کرد اما آنچه دردناک تر از هر چیزی به نظر می رسد بی مهری مردم خرم آباد در حق این رودخانه بزرگ است که با ریختن زباله و فاضلابهای خانگی ابراز می شود.

خروج 100 درصدی فاضلاب از رودخانه های خرم آباد

به هر حال پس از کدتهای آلودگی این دو رودخانه در مرکز استان لرستان بالاخره مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان دست به کار شدند تا رودخانه های کرگانه و خرم رود را از ورود فاضلاب نجات دهند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان لرستان که در واکنش به گزارش خبرگزاری مهر با خبرنگار این خبرگزاری گفتگو می کرد در سخنانی با اشاره به وضعیت ورود فاضلاب به رودخانه های استان اظهار داشت: در حال حاضر رودخانه خرم آباد به طور 100 درصدی از ورود فاضلاب پاکسازی شده است.

مهدی اکبریان با بیان اینکه هم اکنون فقط آبهای ناشی از بارندگی و پساب های شهری وارد رودخانه خرم آباد می شود، تصریح کرد: این در حالیست که رودخانه کرگانه نیز با ایجاد شبکه فاضلاب از مشکل ورود فاضلاب خانگی رهایی یافته است.

ساماندهی وضعیت رودخانه کشکان شهرستان پلدختر

وی همچنین با اشاره به وضعیت رودخانه کشکان عنوان کرد: در حال حاضر یک مدول تصفیه خانه فاضلاب این شهر اجرا شده و هم اکنون 80 درصد فاضلاب شهر پلدختر به وسیله خطوط اصلی جمع آوری می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان لرستان در مورد وضعیت کنونی ورود فاضلاب به کشکان تصریح کرد: در حال حاضر به جزء آب باران و پساب های خانگی هیچ گونه فاضلاب خامی وارد این رودخانه نمی شود.

رودخانه تیره همچنان درگیر فاضلابهای خانگی

اکبریان در مورد ورود فاضلاب به رودخانه تیره شهرستان دورد نیز عنوان کرد: هم اکنون متاسفانه 70 درصد فاضلاب خانگی دورود وارد این رودخانه می شود.

وی با بیان اینکه مابقی فاضلاب شهر دورود از طریق چاههای جذبی دفع می شود، بیان داشت: پیش از این زمینی برای ساخت تصفیه خانه شهر دورود در نظر گرفته شده بود که برای انتقال فاضلاب شهر به این محل نیازمند احداث 12 ایستگاه پمپاژ بودیم.

وی با بیان اینکه برای احداث هر ایستگاه پمپاژ اعتباری بالغ بر دو میلیارد تومان نیاز است افزود: با این اوصاف باتوجه به هزینه بر بودن انتقال فاضلاب به محل این زمین رایزنی برای خریداری زمین مناسب تر آغاز شد که خوشبختانه طی بازدید های صورت گرفته در هفته گذشته یک قطعه زمین مناسب برای این امر شناسایی شد.

مدول اول تصفیه خانه دورود سال 90 اجرایی می شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان لرستان با بیان اینکه با جابجایی این زمین هفت ایستگاه پمپاژ از مسیر انتقال فاضلاب حذف می شود، عنوان کرد: با حذف این ایستگاهها و صرفه جویی اعتبار شرایط برای احداث تصفیه خانه دورود فراهم خواهد شد.

اکبریان با بیان اینکه مدول اول تصفیه خانه فاضلاب دورود سال 90 اجرایی خواهد شد ابراز امیدواری کرد که حداکثر ظرف مدت زمان دو سال و نیم این تصفیه خانه آماده بهره برداری شود.

هیچ گونه فاضلابی وارد رودخانه کوهدشت نمی شود

وی همچنین از اجرای 100 درصدی شبکه فاضلاب شهر کوهدشت خبر داد و گفت: زمین تصفیه خانه فاضلاب این شهر تملک شده و به زودی انجام عملیات اجرایی این تصفیه خانه و خطوط شبکه آن از طریق فروش اوراق مشارکت اجرایی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان لرستان با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ گونه فاضلابی وارد رودخانه کوهدشت نمی شود ادامه داد: پیش از این فاضلاب 1200 انشعاب این شهر وارد رودخانه می شد که این میزان با اجرایی شدن شبکه های فاضلاب به طور کامل از رودخانه خارج شد.

تعیین تکلیف تصفیه خانه فاضلاب نورآباد

اکبریان با اشاره به وضعیت ورود فاضلاب نورآباد به رودخانه بادآور عنوان کرد: در حال حاضر خطوط اصلی شبکه فاضلاب نورآباد اجرایی شده و حداکثر تا پایان سالجاری ایستگاه پمپاژ فاضلاب این شهر به بهره برداری می رسد.

وی از تملک زمین تصفیه خانه فاضلاب نورآباد خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این تصفیه خانه در مدت زمان دو سال به مرحله بهره برداری بسد.

عدم استقبال مردم بروجرد از خرید انشعاب فاضلاب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان لرستان به وضعیت شبکه فاضلاب بروجرد نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ما یک مدول تصفیه خانه در شهر بروجرد داریم که متاسفانه مردم برای خرید انشعاب فاضلاب استقبال نمی کنند.

اکبریان با اشاره به مشکل جمع آوری فاضلاب شهر بروجرد افزود: در این راستا مجوز فروش اوراق مشارکت به مبلغ 15 میلیارد تومان برای اجرای شبکه توزیع فاضلاب بروجرد را اخذ کرده ایم.

وی با تاکید بر اینکه هیچ گونه فاضلابی وارد رودخانه شهر بروجرد نمی شود، ادامه داد: در حال حاضر کل فاضلاب شهر بروجرد از طریق چاه جذبی رفع می شود.

پیگیری پروژه های فاضلاب لرستان در سال 90

اکبریان با اشاره به در نظر گرفتن 22 میلیارد اعتبار برای احداث تصفیه خانه های فاضلاب استان طی سال آینده افزود: همچنین در این راستا با پیگیری استاندار لرستان و موافقت وزارات نیرو 60 میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان لرستان با اشاره به مشکل کمبود اعتبارات برای اجرای شبکه های جمع آوری فاضلاب عنوان کرد: برای جبران کمبودهای موجود در این زمینه به سراغ فروش اوراق مشارکت رفته ایم که امید می رود ظرف حداقل زمان مشکل فاضلاب شهرهای مختلف لرستان مرتفع شود.

اکبریان با بیان اینکه در طول برنامه پنجم توسعه باید متوسط سرانه کشور در بهره برداری از شبکه های فاضلاب به 49 درصد برسد، یادآور شد: این در حالیست که این رقم در حال حاضر در لرستان 57 درصد است و ما نسبت به میانگین کشوری در وضعیت مناسبی قرار داریم.

به هر حال امید می رود با احداث تصفیه خانه های فاضلاب در دیگر شهرستانهای استان لرستان و تامین اعتبارات لازم در این زمینه توسط مسئولان ملی زمینه ساماندهی کامل فاضلاب شهرهای استان فراهم شود.

کد خبر 1259755

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha