به گزارش خبرنگار مهر، حمایت و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن کارگران شاغل در بخش ساختمان یکی از موضوعاتی بوده است که توسط دولت در سال جاری پیگیری و به تصویب رسید، طرحی که در مقام اجرا باعث ایجاد پوشش های بیمه ای برای کارگران شاغل در بخش ساختمان خواهد شد.
30درصد حوادث در ساختمان
بر پایه این گزارش، مشاغل ساختمانی، ایستادن بر روی داربست های چوبی و فلزی، کار در ارتفاع، کار در فضاهای ناایمن و امکان ریزش آوار؛ همه از مواردی است که همواره بر کاهش ضریب ایمنی مشاغل ساختمانی دامن زده است. در واقع آمارهای حوادث ناشی از کار در این بخش حداقل 30 درصد از کل حوادث ناشی از کار را در کشور تشکیل می دهد.
وجود آمارهای بالا از ایجاد حوادث خطرناک و تلفات جانی در مشاغل ساختمانی و از سویی تحت پوشش بیمه قرار نداشتن بخش زیادی از نیروی شاغل در این بخش، خود موضوعی بوده است که به یک مطالبه برای شاغلان بخش ساختمان تبدیل شده بود.
متاسفانه باید گفت بخشی از مشاغل ساختمانی و افرادی که در این زمینه اشتغال دارند، همیشه در معرض خطرات محیط های کاری هستند. موارد بسیار زیادی از زیرآوار ماندن کارگران، ریزش بخشی و یا تمامی یک ساختمان مستهلک و یا در حال ساخت، سقوط کارگران از ارتفاع، وقوع آتش سوزی و مواردی از این دست فراوان در روزنامه ها و رسانه ها نقل شده است.
در هر صورت طرحی که دولت از طریق آن حمایت و پوشش بیمه ای نیروی شاغل در بخش ساختمان را دنبال می کند می تواند اقدام مثبتی بر کاهش خطرات احتمالی و یا حداقل در صورت بروز حوادث، زمینه هایی را برای استفاده افراد از پوشش های بیمه ای فراهم آورد.
شیخ الاسلامی: بیمه کارگران ساختمانی دو دهه مطرح بود
عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر کار و امور اجتماعی اجرای بیمه کارگران ساختمانی را از سوی دولت، موضوعی می داند که به صورت یک مطالبه کارگران از دو دهه گذشته مطرح بوده است.
وزیر کار و امور اجتماعی ضمن بیان حرکت مثبتی که از این طریق در حمایت از نیروی کار شاغل در بخش ساختمان صورت می گیرد، افزود: این موضوع پاسخی از سوی دولت به یکی از مطالبات و نیازهای کارگران محسوب می شود.
عبدالله مختاری، عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران در گفتگو با مهر با اعلام اینکه این طرح هم اکنون از سوی شعبات بیمه تامین اجتماعی در حال اجرا است، گفت: این نوع اقدامات علاوه بر ایجاد حمایت های بیمه ای برای افراد، منجر به ایجاد شناسه شاغلان بخش های مختلف نیز می شود.
عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران، اظهار داشت: البته در این طرح پیش بینی شده است که افراد شاغل در این بخش برای استفاده از امکانات بیمه کارگران ساختمانی باید کارت مهارت از سازمان فنی و حرفه ای داشته باشند.
مختاری ادامه داد: دولت در این طرح موضوع را به صورت کلی دیده است به نحوی که تاکید شد هر ساختمانی که از سوی شهرداری برای ساخت مجوز دریافت می کند باید کارگران آن از بیمه استفاده کنند.
کارت مهارت برای استفاده از بیمه
این مقام مسئول کارگری، تاکید کرد: تقریبا از نیمه دوم سال جاری این طرح توسط شعبات بیمه تامین اجتماعی در حال اجرا است و افرادی که کارت مهارت داشته باشند از این مزایا بهره مند می شوند.
به گفته وی، از سال 69 که قانون کار جدید به تصویب رسید، کارگران برای استفاده از مزایای بیمه در بخش ساختمانی فقط در صورت بازرسی و یا اعلام خود فرد می توانست از بیمه استفاده کند و الزامی در کار نبوده است. هم اکنون از طریق این قانون همه کارگران شاغل در بخش ساختمان، خواهند توانست از بیمه تامین اجتماعی بهره مند شوند.
مختاری خاطر نشان کرد: با تسهیلاتی که در قالب قانون جدید ایجاد شد افراد نسبت به گذشته راحت تر می توانند از بیمه استفاده کنند. البته در قبل فقط کارگرانی می توانستند از بیمه بهره مند شوند که از این موضوع آگاهی داشتند.
نظر شما