عبدالله مختاری در گفتگو با مهر با بیان اینکه مباحث مطرح شده در زمینه دستمزد جدید کارگران نباید تحت عنوان افزایش دستمزد مطرح و تلقی شود، گفت: به دلیل اینکه شورای عالی کار همیشه افزایش ناشی از تورم ایجاد شده را محاسبه می کند.
عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران اظهار داشت: از این طریق کارگران افزایش دستمزدی را ندارند بلکه افزایش مزد آنها ناشی از رشد نرخ تورمی است که اتفاق افتاده است.
مختاری با تاکید بر این مطلب که کارگران همیشه از حقوق خود یکسال عقب تر هستند، افزود: کمیته های دستمزد باید در قالب بررسی های کارشناسی نقطه تناسب بین هزینه ها و درآمد خانوار کارگری را محاسبه و پیدا کنند.
وی بیان داشت: بعد از انجام گرفتن کارهای کارشناسی است که آنها می توانند دستمزدی را تعریف کنند که در کنار آن علاوه بر تامین زندگی خانوار کارگری، مسئله تقویت بهره وری نیروی کار و همچنین قدرت خرید آنان حفظ شود.
این مقام مسئول کارگری خاطر نشان کرد: نباید افزایش دستمزدهای کارگران را به منزله افزایش نقدینگی و در نتیجه دامن زدن به تورم در نظر بگیریم چرا که کارگران پول اضافه را به سیستم انباشت ثروت نمی برند بلکه از آن برای تامین مایحتاج خود استفاده می کنند.
عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران بیان داشت: حقوق کارگر سربار تولید نیست، پس افزایش حقوق نباید مبنای افزایش قیمت تمام شده و در نتیجه گران تر شدن کالاها و اجناس تولیدی باشد.
به گفته وی، طبق ماده 41 قانون کار باید سبد هزینه های خانوار کارگری واقعی دیده شود تا بتوان بر اساس آن در مورد مزد وی تصمیم درستی گرفت.
مختاری تامین نبودن زندگی کارگران را دلیل گرایش آنان به انجام مشاغل کاذب و یا شغل دوم دانست و گفت: این موضوع سبب می شود تا آنها برای تامین معیشت خانوار خود فرصت های شغلی را اشغال کنند و فرزندان شان بیکار بمانند.
این مقام مسئول کارگری ضمن اشاره به لزوم تشویق جامعه به استفاده و حمایت از تولیدات داخلی، افزود: متاسفانه افزایش دستمزدها بیشتر از اینکه تاثیر مثبتی بر زندگی کارگران داشته باشد، اسمی است.
وی با طرح این سئوال که امروز کدام خانوار کارگری می تواند با 300 هزار تومان حداقل دستمزد زندگی خوبی داشته باشد؟ تصریح کرد: در شهرهای بزرگی مانند تهران، امروز فقط هزینه اجاره یک واحد مسکونی 300 هزار تومان است، با این حال افراد باید برای تامین سایر هزینه های زندگی خود فکری بکنند.
به گفته مختاری، کارگران وقتی با چنین مشکلاتی برخورد می کنند به مشاغل دیگری نیز روی می آورند و می توان گفت هزینه های جانبی زندگی خود را از روش های دیگری غیر از کار اصلی تامین می کنند.
نظر شما