۸ اسفند ۱۳۸۹، ۱۶:۳۹

پنج مرکز مشاوره ژنتیک در استان اردبیل فعال شد

پنج مرکز مشاوره ژنتیک در استان اردبیل فعال شد

اردبیل - خبرگزاری مهر: مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با بیان اینکه مراکز ژنتیک استان در دو بخش دولتی و غیردولتی فعالیت دارند، گفت: هم اکنون پنج مرکز مشاوره ژنتیک در استان اردبیل فعال شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در اردبیل، رویا احمدیان بعد از ظهر یکشنبه در بازدید از مرکز ناباروری رویان در مرکز جهاد دانشگاهی اردبیل اظهار داشت: در سال گذشته چهار مرکز مشاوره پزشکی ژنتیک در استان وجود داشت که امسال یک مرکز غیردولتی نیز فعالیت خود را در جهت ارائه مشاوره به افراد نیازمند آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه از مجموع این تعداد دو مرکز در بخش دولتی و سه مرکز در بخش غیردولتی فعالیت می کنند، اضافه کرد: مشاوره ژنتیک با هدف ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق کاهش شیوع و بروز معلولیتهای ارثی در سطح شهرستان و مرکز استان صورت می گیرد.

مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به آمارهای موجود در زمینه مشاوره یادآور شد: تعداد کل مراجعان به مراکز مشاوره استان در سال 88، دو هزار و 947 نفر بوده که از این تعداد، هزار و 144 نفر به مراکز دولتی و هزار و 803 نفر به مراکز غیردولتی مراجعه کرده اند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 362 نفر نیز برای انجام آزمایشات ژنتیک به مراکز بیمارستانی استان مراجعه کرده اند، افزود: این نهاد خدماتی بیش از 175 میلیون و 221 هزار و 330ریال اعتبار به عنوان هزینه انجام آزمایشات این افراد به مراکز طرف قرارداد پرداخت کرده است.

احمدیان همچنین تعداد کل مراجعان به مراکز مشاوره در 9 ماهه سال 89 را دو هزار و 516 نفر عنوان کرد و ابراز داشت: از این تعداد، هزار و 182 نفر به مراکز دولتی و هزار و 334 نفر به مرکز غیردولتی مراجعه کرده اند. 

وی با بیان اینکه مراکز مشاوره ژنتیک تلاش دارد به افراد گرفتار یا در معرض خطر کمک کند تا طبیعت اختلال ژنتیکی، نحو انتقال و حق انتخاب در تشکیل خانواده را درک کنند، متذکر شد: با توجه به تخصیص اعتبار، با پرداخت یارانه به مراکز غیردولتی و آزمایشگاه، بخشی از هزینه های مشاوره و آزمایشها توسط بهزیستی پرداخت می شود.

این مسئول خاطر نشان کرد: این نهاد در راستای پیشگیری از معلولیتها و اختلالات ژنتیکی و مادرزادی براساس ارائه خدمات مشاوره ژنتیک در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات افراد و خانواده ها و نیز تشخیص به موقع اختلالات و ناهنجاریها طرح پیشگیری معلولیت ناشی از اختلالات ژنتیکی را اجرا می کند.

در این بازدید رئیس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل نیز طی سخنانی با تاکید بر ضرورت افزایش سطح سلامت و بهداشت شهروندان اظهار داشت: یکی از وجوه سلامت افراد بهداشت باروری است.

اکبر قاسمی با بیان اینکه ناباروری مشکلی جهانی بوده و پیامدهای روانی- اجتماعی را به دنبال دارد، افزود: در جوامعی که به زن در برابر نقش مادر بودن ارج بیشتری می نهند، این پیامدها تشدید شده و عوارضی همچون بی ثباتی زندگی مشترک، خشونت خانگی و... را به دنبال خواهد داشت. 

وی ارائه خدمات درمانی- تخصصی زنان، ارتقای سطح دانش پزشکی و درمانی، ترویج فرهنگ بهداشت باروری، کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان، کاهش شیوع بیماریهای ژنتیکی و متابولیکی، کاهش سطح آسیبهای اجتماعی و ثبت و ارائه آمارهای دقیق از اختلالات ناباروری برای برنامه ریزی کلان در حوزه سلامت استان را از جمله اهداف مرکز ناباروری رویان در اردبیا عنوان کرد.

گفتنی است تأسیس مرکز مشاوره ژنتیک با صدور مجوز از سوی بهزیستی در مرکز ناباروری رویان و انجام آزمایشات مرتبط با هزینه پایین برای مددجویان معرفی شده از سوی بهزیستی در این بازدید مصوب شد.

کد خبر 1262906

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha