به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، حسن وفایی شامگاه چهارشنبه در مراسم مبارزه قاچاق کالا و ارز که در تالار شهروند اصفهان با اشاره به اینکه جامعه هنوز باور نکرده که قاچاق مخرب است، اظهار داشت: باید این مسئله به یقین تبدیل شود که مبارزه با قاچاق از واجبات است.
وی ادامه داد: هم اکنون حجم کالاهای مکشوفه در سطح کشور قابل تقدیر است اما باید توجه داشت که مبادی ورودی کالای قاچاق و ساماندهی قانونی آن باید بیشتر در دستور کار ستاد قرار بگیرد.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اینکه در برخی از مناطق هنوز آمار کشفیات از یک یا دو درصد تغییر نیافته، گفت: در نظر بگیریم که چه اقدامات و برنامهریزیهایی را میتوانستیم انجام دهیم اما هیچکدام به خوبی صورت نگرفته است.
وی گفت: کالاهای هدف قاچاق در ستاد مورد شناسایی قرار گرفته و بیشتر این کالاهای قاچاق شامل حاملهای انرژی و اقلام خوراکی و مصرفی است.
وفایی به اجرای هدفمندی یارانهها که منجر به کاهش قاچاق میشود اشاره کرد و افزود: در برخی زمینهها با افزایش قیمت حاملهای انرژی مانند بنزین، گازوئیل، آب و برق شاهد کاهش قاچاق این اقلام خواهیم بود اما ممکن است در سایر اجناس افزایشی نداشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه باید در نظر گرفت که هنوز به طور جدی در زمینه کشفیات کالاهای قاچاق در کشور اتفاقی نیفتاده است، ادامه داد: در صورتی که این باور در جامعه به یقین تبدیل میشد که قاچاق در حال خشکاندن ریشههای تولید اقتصاد کشور است تمام ارگانها و آحاد جامعه در مبارزه به آن عزم جدی پیش میگرفتند.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه در حوزه سیاسی خیلی خوب عمل کردهایم اما در حال حاضر در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز هنوز به باور و یقین صحیحی دست پیدا نکردهایم، گفت: باید در نظر داشت که در حال حاضر تمام اجناس و اقلام صنایع دستی شمال کشور و اصفهان واردات چینی هستند.
مبارزه، پیگیری و پیشگیری قاچاق در کشور اولویت و دغدغه اصلی خیلی از دستگاهها نیست
وی با اشاره به اینکه مسئولان، مدیران و استانداریهای تمام کلانشهرها میتوانند باورهای مبارزه با کالاهای قاچاق و ارز را به تدریج در بین مردم ترویج دهند تا اراده مبارزه به این معضل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ریشه کن شود، تاکید کرد: در حال حاضر در حوزه قاچاق کالا در سطح کشور اتفاقات مهمی در حال رخ دادن است.
وفایی بیان داشت: هنوز برخورد حرفهای با شبکههای قاچاق کالا و ارز مشاهده نمیشود و شبکه به آن معنای وسیع در کشور وجود ندارد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 400 معبر غیررسمی برای ورود قاچاق به کشور شناسایی شده در صورتی که تنها 92 ایستگاه ایست و بازرسی در سطح کشور مستقرر هستند.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اینکه قاچاقچیان کالا و ارز امروز به صورت حرفهای وارد عمل شدهاند، ادامه داد: این افراد در حال حاضر برای تمام اعضای باندهای خود کارتهای بیمه، تردد و گمرک صادر میکنند و با شناسایی مبادی ورودی به شکل ماهرانه توانستهاند معضلاتی را ایجاد کنند.
نظر شما