به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، احمد علوی شامگاه چهارشنبه در یکصد و سی و هشتمین نشست نظام مهندسی ساختمان که با حضور استاندار خراسان رضوی، معاون وزیر مسکن و شهرسازی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشور و 120 نفر از اعضای این سازمان در جوار حرم رضوی برگزار شد، اظهار داشت: بنای مسجد گوهرشاد، با قدمت بیش از 700 سال و صحنهای انقلاب اسلامی و آزادی با تلفیقی از معماری اسلامی آمیخته با هنر ساخته شدهاند.
وی در خصوص فعالیتهای این نهاد در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با بیان اینکه در عصر حاضر، هنرمندان این مرز و بوم توانستهاند حرم مطهر رضوی را مطابق با معماری اسلامی و سبک هنری جدید توسعه و گسترش دهند، تصریح کرد: در گوشهگوشه صحنها و رواقهای ایجاد شده در سالهای اخیر، بخصوص رواق دارالحجه میتوان معماری و سبک هنر مربوط به عصر جمهوری اسلامی را مشاهده کرد که قطعا به عنوان آثاری ماندگار در تاریخ جاودانه خواهد شد.
علوی ابراز داشت: در طول سه دهه گذشته و در مقایسه با مدت زمان یک هزار سال قبل از انقلاب اسلامی، فضاهای عبادی و زیارتی حرم مطهر افزایشی چند برابری داشته و صحنهای متبرکه از 27 هزار مترمربع به بیش از 250 هزار مترمربع و رواقها از 5 هزار مترمربع به بیش از 60 هزار مترمربع گسترش یافته است.
علوی در ادامه به ساخت فضاهای جدید همچون رواقهای دارالحجه، امام خمینی(ره)، دارالولایه، دارالاجابه و صحنهای جامع رضوی، جمهوری اسلامی، قدس، غدیر، کوثر و هدایت که از لحاظ مهندسی و معماری با هنر اسلامی آمیختهاند، پرداخت و خاطرنشان کرد: شاهان و سلاطین و سلسلههای مختلف پادشاهی از زمان شهادت حضرت رضا(ع) تا قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی تنها توانسته بودند صحن انقلاب اسلامی را با هفت هزار مترمربع وسعت، صحن آزادی را با پنج هزار مترمربع و مسجد گوهرشاد را با حدود 4هزار مترمربع ایجاد کنند.
وی افزود: این در حالی است که در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد احداث شش صحن و هشت رواق و سایر فضاهای خدماتی در حرم مطهر با زیربنای یک میلیون مترمربع میباشیم. علوی ابراز داشت: آستان قدس رضوی، نهایت تلاش خود را داشته است تا با انجام مقاومسازی بناهای تاریخی و قدیمی حرم مطهر و ایجاد فضاهای عبادی و زیارتی جدید منطبق بر معماری سنتی و اسلامی، شمیم معنویت این قطعه از بهشت را بین جهانیان منتشر نماید.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: هنر معماری اسلامی به کار رفته در حرم مطهر رضوی را باید با یک دید عمیق و دقیق علمی، فنی و هنری مشاهده شود، چرا که راز و رمزهای ارتباط معنوی، هنری و معماری بسیاری در لابهلای آن نهفته است.
علوی با بیان این که علم زمانی ماندگار خواهد شد که با معنویت و خداپرستی همراه باشد، اظهار داشت: خوشبختانه هنرمندان این مرز و بوم توانستهاند هنر و ذوق آمیخته به ایمان، معرفت، ارادت و عشق خود را در این مکان مقدس متجلی ساخته و به پیشگاه هشتمین امام همام تقدیم کنند.
نظر شما