به گزارش خبرنگار مهر در قم، علی سلاجقه قبل از ظهر پنجشنبه در همایش ملی خاستگاه دینی بیانات مقام معظم رهبری در حوزه منابع طبیعی که با حضور نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، نماینده ولی فقیه در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و جمعی از مسئولین استانی در تالار شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد، منابع طبیعی را اساس حیات و توسعه پایدار دانست و اظهار داشت: توسعه پایدار و پایداری توسعه از نیازهای بشر است و امروز دنیای غرب شرط خود برای توسعه پایدار را در حفظ محیط زیست میبیند.
هرگونه توسعه و پیشرفت بشر در گرو حفظ و تعالی مبانی حیات است
وی با اشاره به آموزههای دینی، آیات و روایات دین مبین اسلام در مورد حفظ محیط زیست و منابع طبیعی گفت: عناصر آب، هوا، خاک و گیاه به عنوان چهارچوب حیات و انسان به عنوان محور آنها تعریف شده است و ما اینجایگاه را در قرآن میبینیم و اسلام این را هزار و 400 سال قبل بیان کرده است و ما امروز شاهد این هستیم که دنیای غرب به این نتیجه رسیده که هر گونه توسعه و پیشرفت در گرو حفظ و تعالی بستر این مبانی حیات و سرمایههای طبیعی است و باید به آنها بها دهد.
سلاجقه تصریح کرد: امروز همگان به این مهم رسیدهاند که فطرت انسان با بتن و مصالح جدید سازگاری ندارد و روح او در کنار آب، خاک و گیاه است که میتواند به تعالی برسد لذا باید به اصل خود برگردیم و در عصر ما، نه از دیدعلما و صاحب نظران و نه از دیدگاه آموزههای دینی پذیرفته نیست که هر کسی به هر نحوی که خواست از منابع طبیعی استفاده نماید.
اثرات مخرب تخریب منابع طبیعی و محیط زیست
وی با اشاره به آثار مخرب نابودی منابع طبیعی گفت: گرمایش هوا، تغییرات آب و هوا، ریزگردها، سیلاب، لغزشها و رانشهای زمین و... همه حکایت از این دارند که ما تا کنون به منابع طبیعی توجه نکردیم و باید به این باور برسیم که منابع طبیعی مسئله تجملاتی نیست بلکه مسئله اصلی و حیاتی است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه برماست داشتههای خود را حفظ کنیم، تصریح کرد: احیای منابع طبیعی تجدید شونده و توسعه پوشش گیاهی برای حفاظت و افزایش بهره وری مناسب و سرعت بخشیدن به روند تولید این منابع و ارتقاء بخشیدن به فرهنگ عمومی و جلب مشارکت مردم در این زمینه یک عزم ملی را طلب میکند.
کشوری پیشرفتهتر است که محیط زیست سالمتر توسعه یافته تری داشته باشد
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دنیا به این نتیجه رسیده که منابع طبیعی، جنگلها و مراتع واژگان مهم و مقدسی هستند، اظهار داشت: امروز از منابع طبیعی به عنوان اهرم سیاسی و اعمال فشار استفاده میشود همچنین منابع طبیعی در زمینه اقتصادی از جایگاه بالایی برخوردار است و امروز کشوری پیشرفتهتر است که دارای محیط زیست سالمتر و توسعه یافته تری باشد.
196 هزار دلار ارزش پولی یک درخت است
سلاجقه در این خصوص اضافه کرد: بر اساس برآوردها هر هکتار جنگل 100 هزار دلار و یک درخت 196 هزار دلار ارزش پولی دارد و این ارزش بالای اقتصادی منابع طبیعی را میرساند.
وی در ادامه بیان داشت: 25 درصد خدمات درخت خدمات بازاری و قابل ارزیابی است و میتواند ارزش ریالی داشته باشد و 75 درصد آن خدمات بیولوژیک است که ارزش آنها قابل محاسبه نیست که باید به نحوه شایسته از آن بهره برداری شود.
منابع طبیعی ایران از جمله باارزشترین منابع جهان است
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به منابع طبیعی کشور ایران گفت: اگر کشورهای اروپایی از بارش برخوردارند کشور ما نیز از تابش و باد برخوردار است که میتوانند منابع انرژی پاکی را به ما عرضه کنند به علاوه بیابانهای کشور ما منابع بسیار با ارزش زیست محیطی هستند و جنگلهای شمال ایران نیز در رده با ارزشترین جنگلهای جهان میباشند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: جایگاه منابع طبیعی باید برای مردم تببین شود همچنین برای حفظ و حراست از این منابع طبیعی و توسعه آبخیزداری باید تفکرات گذشتگان و بزرگان به کار گرفته شود.

قم - خبرگزاری مهر: معاون وزیر جهاد کشاورزی بر حفظ و توسعه منابع طبیعی به عنوان محور توسعه پایدار تأکید کرد و گفت: احیای منابع طبیعی تجدید شونده نیازمند عزم ملی است.
کد خبر 1266115
نظر شما