به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، این استاد موسیقی بعد از ظهر پنجشنبه در نشستی خبری با اشاره به اینکه هم اکنون موسیقی در ایران معیار درست و مشخص اجتماعی ندارد، افزود: در کشورهای دیگر موسیقی به عنوان نیاز بزرگ اجتماعی به شمار میرود.
ناظری ادامه داد: در حال حاضر موسیقی ما همانند رودخانه عظیمی است که در کویر رها شده و اگر امیدی هم هست به بیراهه رفته است.
در بخش آموزش موسیقی در ایران کاری نشده است
این استاد موسیقی با تاکید بر اینکه در بخش آموزش موسیقی مطلقا کاری انجام نشده است، گفت: هر کسی بی رویه موسیقی را آموزش میدهد که این امر مشکلات بسیاری را برای دانش آموزان و دانشجویان این رشته ایجاد کرده است .
وی گفت: بسیاری از استادانی که اقدام به آموزش میکنند حتی طرز بیان و تکنیک را به خوبی نمیدانند این در حالیست که در رابطه با تولیدات خوب و حمایت از آنها نیز حرفی برای گفتن نیست .
ناظری پیرامون موسیقی فاخر چنین ابراز عقیده کرد: به نظر من موسیقی یا هنری است روزمره و مردمی و تعبیر فاخر را نمیتوان برای موسیقی به کار برد و آن کس که موسیقی هنری میسازد با تفکر و بینشی که پشت موسیقیاش نهان است قصد القای جهانبینی و تفکر خود را به اجتماع دارد و آن کس که موسیقی مردمی و عامهپسند میسازد میخواهد مردم را راضی کند.
ناظری پیرامون وجهه هنری اصفهان و دوران با شکوه صفوی نیز اظهار داشت: اصفهان همواره مهد هنر و موسیقی بوده و بزرگانی چون شهناز تاج شاهزیدی ساسان سپنتا و ... به عنوان ستارههای موسیقی کشور همواره در اصفهان بالیده اند و خود به خود همین کافی است و برای شهری چون اصفهان کفایت میکند که انگیزه برای حرکت جریان و اتفاق بزرگ هنری بوجود آید اما متأسفانه نه قدر دانسته میشود و نه کاری برای فرهنگ کشور انجام میشود .
فردوسی این بار در اصفهان
این استاد برجسته موسیقی در ادامه با اعلام اینکه شاهنامه طی صد سال اخیر توسط هیچیک از استادان موسیقی اجرا نشده گفت: بسیاری از شعرهای روایتی مثل اشعار فردوسی و مولانا طی قرون معاصر حذف شده بود که سعی کردم شاهنامه فردوسی را که جزئی از زندگی و ریشه مردم ایران به شمار میرود را زنده کرده و در قالب موسیقی در آورم .
وی با اشاره به اینکه از چهار سال پیش در نیویورک، پاریس و کشورهای آفریقایی اجرای شاهنامه فردوسی را داشته اما نتوانسته بودم در ایران به شاهنامه را در قالب موسیقی به اجرا در آورم تاکید کرد: سرانجام موفق شدیم طی سه روز کنسرت در اصفهان برای اولین بار در ایران اجرا را در اصفهان داشته باشیم، شهری که مرکز مهم موسیقی بوده و مهمترین شهر ایران از این لحاظ بوده است.
ناظری ایران را دارای فرهنگی غنی دانست و با اظهار تأسف از اینکه نتوانستهایم از این همه لهجه موسیقی و سابقه تاریخی آنچنان که باید و شاید بهره هنری ببریم، تصریح کرد: هیچ کجای جهان چنین غنایی وجود ندارد و به همین خاطر است که تمامی اهل هنر و قلم از عدم حمایتهای لازم درد میکشند.
وی افزود :اگر کاری انجام میشود فردی است چون حمایتها کم است.
لحن های حماسی گمشده را یافتم
این هنرمندبا اعلام اینکه در خارج از کشور سعی کردم کلیتی از تجربههایی که ظرف این سالیان در رابطه با لحن های حماسی گمشده پیدا کرده بودم به اجرا در آورم بیان داشت: از سه سال پیش دنبال لحنهای گمشده حماسی بودم و از این طریق با اسطورهها آشنا شدم .
وی با اعلام اینکه یک هنرمند موسیقی و خواننده باید از تاریخ، ادبیات و اوضاع و مسائل اجتماعی آگاهی لازم را داشته باشد تصریح کرد: اگر این مباحث را در نظر نداشته باشد آوازش بی محتوا خواهد شد .
ناظری در رابطه با اجرای کنسرتش در اصفهان نیز بیان داشت: بیشتر از همه بر روی اشعار مربوط به ضحاک و عبور سیاوش از آتش و همچنین هفت خوان رستم تکیه کرده و با تکه کوچکی از نقالی هم اجرا خواهد شد .
این استاد بزرگ موسیقی با اعلام اینکه اصلا نباید با شاهنامه همانند یک غزل برخورد کرد، خاطر نشان کرد: باعث تأسف است که به بخش عظیمی از موسیقی حماسی ایران بی توجهی میشود این در حالیست که شاهنامه خوانی در سالیان گذشته در زندگی مردم در قهوه خانهها و خانهها حضور پر رنگی داشته و اکنون نیز باید با حمایتهای لازم موسیقی را به جوانان آموخت بنابراین ما نیازمند یک برنامه ریزی وسیع کشوری هستیم .
نظر شما