۱۳ اسفند ۱۳۸۹، ۱۲:۴۹

معاون صدا:

برنامه‌های اذان‌گاهی رسانه یادآور شعائر دینی هستند

برنامه‌های اذان‌گاهی رسانه یادآور شعائر دینی هستند

محمدحسین صوفی، معاون صدای سازمان صدا و سیما تاکید کرد شبکه‌های رادیویی برای ترویج فرهنگ نماز، متناسب اهداف شبکه برنامه‌سازی می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسین صوفی معاون صدای رسانه ملی، در نشست هم‌اندیشی برنامه‌سازان رادیو، با موضوع برنامه‌های اذان‌گاهی با اشاره به سیاست‌های کلی تولید برنامه‌های اذان‌گاهی، از شبکه‌های رادیویی خواست برای ترویج فرهنگ نماز در جامعه، متناسب با اهداف شبکه خود تلاش کنند و در تولید برنامه های اذان گاهی، ویژگی‌ها و نیاز جامعه هدف را در نظر بگیرند.

در این هم اندیشی که به همت اداره کل طرح و برنامه و نظارت برگزار شد، معاون صدا اظهار داشت: برنامه‌های اذان‌گاهی یادآور شعائر دین ما است و در دین مبین اسلام، اذان، زنگ شروع اوقات شرعی و به جا آوردن فریضه الهی نماز و نیایش و نمایانگر تأکید فراوان بزرگان دین، به اقامه نماز اول وقت است.

وی ضمن تأکید بر این که رویکرد برنامه‌های اذان‌گاهی باید ارشادی - تربیتی باشد، اعلام داشت: بر اهمیت و ضرورت نماز اول وقت و آثار مثبت آن در زندگی اجتماعی تأکید شود و برنامه سازی با هدف جذب مخاطبان جوان به سوی نماز صورت پذیرد.

معاون صدا ضمن سفارش به استفاده از سخنان بزرگان درباره اهمیت نماز در برنامه های اذان گاهی گفت: برنامه‌های اذان‌گاهی برای تفسیر و بیان احکام، کارشناس مستقل داشته باشند و با پخش قرائت‌های زیبا و ترتیل، به توسعه فرهنگ قرآنی نیز توجه بیشتری داشته باشید.

وی با تأکید بر حضور موثر برنامه‌سازان آگاه و آشنا به مسائل مذهبی و دینی تصریح کرد : قبل از پخش اذان می‌توان از تواشیح، همخوانی و سرودهای مذهبی استفاده کرد. ضمن آنکه در شبکه‌های قرآن و معارف باید به قرآن و روایات، بیش از پیش توجه کنیم.

معاون صدا در ادامه افزود: ادعیه منسوب به ائمه اطهار (ع) در این برنامه‌ها گنجانده شود پخش برنامه قبل و بعد از برنامه‌های اذان‌گاهی باید دارای ضرباهنگ ملایم باشد، همچنین در زمان‌های مختلف از صدای مؤذنین متفاوت استفاده شود و نیایش‌های پس از اذان نیز پرمحتوا و متناسب با روحیات مخاطب در آن زمان باشد ضمن آنکه از گویندگانی که دارای لحنی آرام و صدای معنوی هستند بیشتر استفاده شوند و از ذکر احکام طولانی قبل از پخش اذان به جز در شبکه های قرآن و معارف پرهیز شود، علاوه بر آن از پخش موسیقی زیر صدا در زمان پخش دعا و نیایش در برنامه های اذان گاهی خودداری و برای پخش دعا، مدیریت زمان اذان (صبح ، ظهر و ... ) در نظر گرفته شود تا فضای معنوی این لحظات روحانی تقویت شود.

وی در ادامه اظهار داشت: مؤلفه‌های سعادت و رستگاری (خضوع و خشوع در نماز ، فضایل اخلاقی و ... ) مورد توجه قرار گیرد، پژوهشکده‌ها و پایگاه‌های قرآنی مورد تأیید شورای عالی قرآن و دست اندرکار ترویج نماز معرفی شوند. نام انتخابی برنامه‌های اذان گاهی مناسب و در شأن این برنامه‌ها باشد و همچنین مصاحبه‌های مردمی متناسب، در این نوع برنامه‌ها استفاده شود.

صوفی با تقدیر از تحولات مثبت برنامه‌های اذان‌گاهی اشاره کرد: هر چند این برنامه‌ها در طول سال از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند، اما در برخی ایام سال، مانند ماه مبارک رمضان، برنامه‌های اذان‌گاهی از مخاطب بیشتری برخوردار می‌شوند، زیرا معرف شعائر دینی ما هستند و با عنایت به تأکیدات بزرگان دین براین موضوع، وظیفه ما در این خصوص بسیار سنگین است.

معاون صدا ضمن بیان این که استراتژی رادیو در سال‌های اخیر ارتقاء کیفیت است عنوان کرد: هدف ما جذب مخاطب جدید، حفظ مخاطب فعلی و تشخص و سرآمدی رادیو است که برای این کار برنامه ریزی مشخصی داریم و انجام این قبیل هم اندیشی‌ها به این نتیجه و هدف گذاری کمک شایانی می‌کند.

در ابتدای این برنامه محمدرضا گلی‌زاده، عبدالله گودرزی، ناصر عابدینی، محمد حسن جلالی و علی سلمان طاهری از تهیه‌کنندگان و سردبیران برنامه‌های اذان گاهی به ارائه مباحثی در خصوص ویژگی‌های حرفه‌ای عوامل این نوع برنامه‌ها و آیتم‌سازی محتوای برنامه‌های اذان‌گاهی از جمله فضاسازی برای نماز و نیایش اذان در رادیو پخش اذان با بهره‌گیری از تکنولوژی های مدرن و ...  پرداختند.

کد خبر 1266452

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha