۱۳ اسفند ۱۳۸۹، ۱۲:۰۷

ابراهیمی درگفتگو با مهر:

دکتر گرجی شخصیتی حوزوی و دانشگاهی بود

دکتر گرجی شخصیتی حوزوی و دانشگاهی بود

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به خدمات علمی دکتر ابوالقاسم گرجی مجتهد، نویسنده و استاد فقید دانشگاه گفت: وی از جمله شخصیتهایی بود که هم در حوزه و هم در دانشگاه به مدارج ممتازی دست یافته بود و یک دانشگاهی حوزه و دانشگاه بود.

حجت الاسلام حسین ابراهیمی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد و نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با مدارج علمی و شاخصه های اخلاقی دکتر ابوالقاسم گرجی مجتهد، استاد دانشگاه و نویسنده، اظهار داشت: دکتر ابوالقاسم گرجی از علمای حوزه بود که بعدها وارد دانشگاه شد و از شاگران ممتاز مرحوم آیت الله خویی بود که در حوزه های مختلف درخشید.

وی افزود: دکتر گرجی در مقالات و تدریس ممتاز بود و کلاسهای درس ارزشمندی را در طول دوره تدریس خود برگزار کرده است.

حجت الاسلام ابراهیمی یادآور شد: دکتر گرجی هم فقه و اصول را خوب خوانده بود هم فلسفه را خوب می دانست و یک دانشگاهی جامع حوزه و دانشگاه بود. وجود چنین شخصیتی که هم در حوزه و هم در دانشگاه فعال باشد بسیار معدود است، چرا که دکتر گرجی در حوزه به درجه اجتهاد رسیده بود و در دانشگاه نیز استادی ارزنده به شمار می رفت.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به خدمات علمی دکتر ابوالقاسم گرجی گفت: برای شرکت در کنگره امام رضا(ع) به مشهد سفر کرده بودم در این کنگره یک کمسیون علمی با حضور دکتر گرجی و برخی از علما و بزرگان برگزار شده بود. در برخورد کوتاهی که در این کمیسیون با وی داشتم به نظرم رسید وی فردی اخلاقی بوده و مسائلی چون رعایت دیگران، پیشی نگرفتن بر سخن دیگران و آشنا به آداب مصاحبت و همکاری را با همکاران به شدت مدنظر داشت.

حجت الاسلام ابراهیمی در رابطه با دیگر شاخصه های اخلاقی این مجتهد و نویسنده فقید گفت: وی دارای آداب اسلامی بود که با متانت خاصی با دیگران برخورد می کرد، ولو اینکه مسئله ای را خوب می دانست هیچگاه در پی نشان دادن مقام علمی خود نبود و همواره با متانت خاصی برخورد می کرد.

به گزارش مهر، مرحوم دکتر ابوالقاسم گرجی، مجتهد، استاد دانشگاه و نویسنده، همزمان با اذان ظهر شنبه 7 اسفند ماه به دلیل کهولت سن درگذشت. ابوالقاسم گرجی دوم فروردین سال 1300 در تهران متولد شد. وی در سال 1306 به مکتبخانه رفت و در سال 1313 تحصیلات حوزوی را آغاز کرد و در اوایل سال 1323 برای تحصیل در فقه و اصول به نجف اشرف رفت. از استادان ایشان می‌توان به آقایان شیخ محمد حسین بروجردی، شیخ محمدرضا تنکابنی، شیخ محمد کاظمینی نام برد.

وی پس از اینکه در سال 1330 به تهران مراجعت کرد، به تدریس در سطوح عالیه و خارج فقه و اصول مشغول شد. از سال 1332 دکتر گرجی به تحصیل در فقه و مبانی حقوق اسلامی در دانشکده الهیات پرداخت. در سال 1335 تحصیل در دوره دکترای فلسفه و حکمت اسلامی را آغاز کرد و از همان زمان نیز در همان دانشکده به تدریس پرداخت. پس از آن نیز به تدریس دوره دکتری حقوق خصوصی و حقوق جزا در دانشگاه تهران مشغول بود.
 
علاوه بر تدریس، وی مجری و محقق تعداد زیادی از طرح های پژوهشی دانشگاه تهران بوده است. از وی تا کنون بیش از صد مقاله و بیست عنوان کتاب چاپ شده که از بین آنها دو کتاب به عنوان کتاب سال انتخاب شده است. دکتر گرجی در دوران تدریس به عنوان استاد نمونه، استاد ممتاز، پژوهشگر برجسته دانشگاه و پژوهشگر نمونه کشور شناخته شده و همچنین نشان درجه1 دانش را دریافت کرد.
 
از کتاب‌های او می‌توان به «مسایل هامّه من مسائل الخلاف»، تصحیح و تعلیق و تحقیق «ذریعه» سیدمرتضی در علم اصول فقه در دو جلد، تصحیح جلد اول و دوم کتاب «تفسیر جوامع الجامع» طبرسی (برگزیده کتاب سال)، ترجمه و تلخیص کتاب «عدة الاصول»، «حقوق اسلامی»، و «قیاس استنباط» اشاره کرد.
 
وی چهره ماندگار کشور و دارنده نشان درجه یک دانش از رئیس جمهور و دارنده جایزه جشنواره بین المللی خوارزمی را از نیز آن خود کرده و شاگرد آیت الله خویی بود.
کد خبر 1266458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha