۱۲ آبان ۱۳۸۳، ۱۴:۵۴

اعتراض به عملكرد مسوول كانون تئاتر خياباني مركز هنرهاي نمايشي

انجمن تئاترخياباني خانه تئاتر ايران بيانيه صادر كرد

انجمن نمايشگران خياباني مركز هنرهاي نمايشي در اعتراض به عملكرد مسوول كانون تئاتر خياباني مركز هنرهاي نمايشي بيانيه صادر كرد.

به گزارش مهر وقتي نظري به عمر چند ساله تئاتر خياباني در خانواده تئاتر ايران مي اندازيم ،دلمان به حال اين كودك باهوش و با استعداد مي سوزد كه چه مظلومانه مجال خود نمايي و بروز آنچه را كه به صورت بالقوه در اختياردارد از دست داده است.

اينگونه از نمايش بر خلاف تئاتر صحنه اي به جاي آنكه تماشاگر را به سوي خود بخواند ، بي پروا ميهمان چشمان منتظر و مشتاق رهگذران درگذر مي شود و نفس  خود را در گرماي تابستان و سرمايه زمستان با ايشان گره مي زند . زير چتر پيرمرد گذشته را به تصوير مي كشاند و دست در دست كودك مبهوت ، آينده را به تصور.

درميان شهروندان امروز روز  بسيارند كساني كه صداي نقال چهار سو  را به ياد مي آورند و نقش پرده هاي رنگين پرده خوان هنوز در خاطرشان مانده ، هنوز هم صداي گرم پهلوان و روايت قصه اي از دل مردم مي تواند حلقه اي را شانه به شانه رهگذران در گوشه اي  از يك پارك يا ميدان بسازد و لحظات به ياد ماندني را در اذهان به ياد گار بگذارد.

تمامي اهل تئاتر در گذشته  اي كوتاه تولد و رشد  گونه اي از تئاتر را شاهد بوده اند كه مي تواند با استفاده از ريشه هاي نمايشي ايران ، شكل و شمايلي ايراني برخورد گيرد.

و مي دانيم بسيارند كساني كه عمر خود را صرف اندوختن دانش اين هنر  كرده و مزه خاك صحنه را همراه با طعم گچ در كلاس درس چشيده اند و آنگاه  شيريني لبخند تماشاگر تئاتر خياباني را به اختيار برگزيده اند.

با آنكه بارها و بارها از ناپختگي و بي اطلاعي تماشاگر نا آشنا با اين هنر ، رنج ديده اند و زخم سنگ و شيشه را به جان  خريده ... با آنكه دستمزدشان با برف امسال بالا رفته و همراه باران سال آينده پايين آمده ... باز هم دغدغه ماندن و بودن را به نبودن توجيه داده اند، ايستاده اند تا شاهد رشد و به بار نشستن درختي باشند كه مدعيان زيادي بر كاشتن بذر وارداتي آن وجود دارد.

و اكنون كه مسئوليت شناخت ، پژوهش ، گرد آوري اطلاعات و اجراي صحيح و اصولي اين گونه نمايشي بر جمع ما واگذار شده عملكرد بانيان فرهنگي و مسئولين فراهم نمودن بستر مناسب بر اجراي تئاتر خياباني را غير كارشناسانه مي خوانيم كه دلايل مختلف و مستندي گواه ادعاي ماست.

اول: عدم برنامه ريزي صحيح كوتاه مدت و بلند مدت بر اجراهاي جشنواره اي و غير جشنواره اي .

دوم : ضعف شديد تكنيكي و هنري نمايشها ، خصوصا در اجراهاي جشنواره اي ( مغاير با ماده 3 بند هفت ، آيين نامه نظارت بر اجراي نمايشها ) .

سوم: نبود تيم 5 نفره هيات بازبيني با شرايط خاص طبق ماده 4 بند 1 و 2 و 3 آيين نامه .

چهارم : عدم مشاور با هنرمندان تئاتر خياباني در رابطه با فرا خوان  جشنواره ها و همفكري در اين رابطه طبق ماده 9 بند ج تبصره 2 آيين نامه نظارت .

پنجم : عدم دعوت از حرفه اي هاي تئاتر خياباني براي توليد تئاتر خارج از برنامه فرا خوان جشنواره ، طبق ماده  12 آيين نامه نظارت بر اجراها .

ششم : عدم هماهنگي  براي اختصاص محل تمرين گروهها بعد از اعلام نتايج باز خواني طرح ، طبق فراخوان .

هفتم : عدم برنامه ريزي صحيح در نحوه بازبيني  آثار و همچنين بازبيني مجدد آثار برگزيده جشنواره هاي استاني و منطقه اي آن هم به صورت فيلم .

توضيح اينكه وقتي نمايشي با صرف هزينه بسيار در مقاطع مختلف مورد داوري قرار مي گيرد چه لزومي بر بازبيني مجدد آنها به صورت تماشاي فيلم وجود دارد؟

هشتم  : حضور ثابت و بي تغيير اعضا هيات بازخواني و بازبيني تئاترهاي خياباني .

نهم : با وجود بالاترين آمار تماشاگران در جشنواره هاي مختلف و  اجراهاي سطح شهر در ميان گونه هاي مختلف نمايشي ، آنطور  كه شايسته و بابسته است با هنرمندان و گروههاي تئاتر خياباني برخورد مناسبي صورت نمي گيرد.

و در آخر تاسف از مشاهده جاي خالي بسياري از كارگردانهاي تحصيلكرده كه بعضا پايان نامه دانشگاهي خود را به صورت  كاملا  علمي در مورد تئاتر خيابان ارايه نموده اند و برخورد غير علمي و غير كارشناسانه مسئوليتي كه اجراي هر نمايش را در فضاي باز تئاتر خياباني مي خوانند - ميل و رغبت توليد را از ايشان گرفته است.

کد خبر 126736

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha