به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه آلمانی زبان BASLER ZEITUNG چاپ سوئیس نوشت: پس از آنکه اکثریت مردم سوئیس در نوامبر سال 2009 در همه پرسی به پیشنهاد ممنوعیت ساخت گلدسته در مساجد مسلمانان در سوییس رای مثبت دادند، چهار سازمان اسلامی در سوییس علیه این امر به دیوان داوری حقوق بشر اروپا در استراسبورگ شکایت کردند.
سوییس ابتدا برای جلوگیری از رسیدگی به این امر از سوی این دیوان، استدلال می کرد که این دیوان نباید به این شکایات رسیدگی کند زیرا شاکیان، مراحل قضائی علیه این امر را در سوییس طی نکرده اند. شورای فدرال استدلال داشت که شاکیان ابتدا باید شکایت خود را به مقامات قضائی سوئیس ارائه دهند و چنانچه در این زمینه موفقیتی بدست نیاوردند، آنوقت میتوانند به دیوان داوری حقوق بشر اروپا شکایت نمایند.
شاکیان در پاسخ تاکید دارند که این امر نقض آشکار حقوق بشر بوده و بنابراین فقط دیوان داوری حقوق بشر اروپا در استراسبورگ است که در این زمینه میتواند نظر بدهد.
شورای فدرال که در این زمینه موفقیتی بدست نیاورده بود اینک تلاش می کند تا از رسیدگی به این شکایات از سوی ارگان بدوی به ارگان اصلی دیوان کشیده نشود زیرا چنانچه ارگان اصلی این دیوان حکمی صادر کند که این امر ناقض حقوق بشر است،سوییس دچار مشکلات زیادی خواهد شد.
در این صورت سوئیس مجبور به لغو این امر خواهد بود در حالکیه این امر در یک همه پرسی آزاد از سوی اکثریت مردم سوئیس مورد تائید قرار گرفته و دولت نمیتواند آن را لغو نماید. به همین خاطر شورای فدرال برای اولین بار در تاریخ این دیوان می خواهد از حق وتوی خود در آن استفاده کند تا شاید بتواند از رسیدگی به این شکایات از سوی ارگان اصلی آن جلوگیری به عمل آورد.
نظر شما