حمید صدری در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان افزود: بنابراین باید اتحادیهها در اجرای این طرح مشارکت کرده تا از افزایش غیرمنطقی قیمت کالاها طی سال آینده نیز جلوگیری و اجازه افزایش قیمت داده نشود.
صدری خاطر نشان کرد: با وجود آنکه چند ماه از شروع قانون هدفمند کردن یارانهها سپری میشود، وضعیت بازار استان عادی است، و هیچ نیازی به تزریق کالاهای ذخیرهسازی شده در استان احساس نشده است.
وی گفت: حراجها و فروشهای فوق العاده در بخشهای پوشاک، کیف و کفش و سایر کالاها حتما باید با هماهنگی و اخذ مجوز از اتحادیههای صنفی انجام شود.
صدری به لزوم تسلیم مدارک لازم به همراه درخواست حراج یا فروش فوق العاده با ذکر تاریخ پیشنهادی به اتحادیه مربوطه یا مجمع امور صنفی از سوی متقاضیان حراج و فروش فوق العاده اشاره و اظهار داشت: اتحادیهها در صورت صدور مجوز باید نظارتهای لازم را به منظور اعمال فروش زیر قیمت از سوی واحدهای حراجی داشته باشند.
رئیس سازمان بازرگانی استان زنجان، در خصوص تعریف حراج و فروش فوق العاده ادامه داد: در ماده 1 آئیننامه اجرایی ماده 84 قانون نظام صنفی، حراج به عرضه کالا جهت فروش به قیمت پایین تر از قیمت خرید یا تمام شده و نازل تر از قیمت متعارف و تعادلی بازار، مربوط به پایان فصل مصرف توسعه اولیه فروش کالا تغییر شغل و تعطیل واحد صنفی که در مدت معین در واحدهای صنفی تحت شرایط و ضوابطی انجام می گیرد گفته شده است.
صدری افزود: فروش فوق العاده نیز به عرضه کالا جهت فروش به قیمت حداقل 10 یا 15 درصد پایین تر از قیمت متعارف و تعادلی بازار که در مدت معین در واحدهای صنفی تحت شرایط و ضوابط این آیین نامه انجام می گیرد اطلاق می شود.
وی ادامه داد: طبق ماده پنج همین آئیننامه، هر واحدی که قصد حراج و یا فروش فوق العاده کالا یا مصنوعات یا فرآورده های خود را داشته باشد موظف است علاوه بر کسب مجوز از اتحادیه صنف مربوطه و در صورت عدم وجود اتحادیه از مجمع امور صنفی ذیربط، تابلویی شامل نرخ اولیه، میزان تخفیف و مدت حراج یا فروش فوق العاده و قیمت کالا پس از کسر تخفیف را در ورودی واحد صنفی خود که در معرض دید همگان باشد نصب کنند.
رئیس سازمان بازرگانی استان زنجان با بیان اینکه در صورت عدم دریافت مجوز از اتحادیه یا مجمع امور صنفی، توسط واحد صنفی برای حراج و یا فروش فوق العاده، این واحد تخلف صنفی مرتکب گردیده که طبق قانون با وی برخورد می شود، گفت: همچنین تبلیغ خلاف واقع نیز به منظور جلب مشتری درباره کالاهای مورد حراج یا فروش فوق العاده ممنوع بوده و علاوه بر تعقیب قانونی متخلف، موجب تعطیل حراج یا فروش فوق العاده خواهد شد.
صدری با بیان اینکه تمهیدات خوبی برای آرامش بازار نوروز در استان انجام شده است، افزود: یکی از این برنامه ها طرح نظارتی ویژه نوروز است که از اول اسفند آغاز و تا 10 اردیبهشت سال آینده ادامه خواهد داشت و در این مدت بازرسان سازمان و مجمع امور صنفی علاوه بر نظارت بر واحدهای صنفی و غیر صنفی بر حراج یا فروشهای فوق العاده نیز نظارت ویژه خواهند داشت.
وی از پیشبینی توزیع دو هزار و 800 تن میوه عید در آستانه ایام نوروز خبر داد و افزود: این میوهها شامل 700 تن سیب قرمز و سفید و 2100 تن پرتقال است که براساس زمانی که وزارت بازرگانی اعلام خواهد کرد، توزیع میشود.
رئیس سازمان بازرگانی استان زنجان با بیان اینکه در این راستا تمام آمادگیها در استان فراهم شده است، عنوان کرد: احتمالاًتوزیع میوهها پس از اعلام قیمت از سوی وزارت بازرگانی، از 22 اسفند آغاز و تلاش میشود تا توزیع آن تا 20 فروردین سال آینده ادامه داشته باشد.
صدری با اشاره به اهمیت کنترل بازار در این ایام بیان کرد: امسال بحث طرح نوروزی برای مجموعه وزارت بازرگانی به خاطر اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها بسیار مهم بوده، از این رو باید همگام با این قانون تلاش شود تا علاوه بر کنترل بازار از افزایش قیمتها نیز جلوگیری شود.
نظر شما