به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام ناصر رفیعی صبح چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به ایام نوروز ابراز داشت: چنانچه عرصه تبلیغی در ایام نوروز برای مبلغان فراهم شود، خوب است در این ایام به شادیها و شادابیهای دین بپردازیم و برای مردم بازگو کنیم.
وی ادامه داد: چون از مصائب و مظالمی که به اهل بیت(ع) شده سخن زیاد گفتهایم بعد شادی و شادابی دین کمرنگ شده است لذا جا دارد که به این موضوع بیشتر بپردازیم تا مردم بدانند که اهل بیت (ع) هم شادی، مزاح و ازدواج و تفریح با زن و بچه داشتهاند.
وی با نامردود دانستن ترویج مکتب ایرانی به صورت صرف تاکیدکرد: ترویج این سنتهای ملی باید همواره همراه با ارزشهای دینی و اعتقاداتمان باشد.
نوروز؛ فرصت مناسب برای بیان شادیهای دین
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: نباید تماما بعد مصیبت برجسته بشود البته نه اینکه این بخش لطمه بخورد ولی باید بخش شادی در این ایام قدری برجسته شود.
وی افزود: در فرصت نوروز باید ارزشهای دینی مانند صله رحم، صلح و دوستی، پرهیز از قهر و... را ترویج کنیم زیرا یکی از مشکلات جامعه ما آشنایی اندک مردم با آداب اسلامی است، البته منظور از آداب اسلامی تنها نماز خواندن و عمل به احکام شرعی نیست.
رفیعی ادامه داد: مثلا در بحث میهمانی دادن حضرت علی(ع) میفرمایند که یکی از آداب میهمانی این است که میزبان، خود را به تکلف نیندازد که الان متأسفانه بیشتر میهمانیهای ما از روی تکلف است.
آداب مسافرت برای مردم بیان شود
وی با تاکید بر لزوم تبیین آداب رفت و آمد و مسافرت و... برای مردم اظهارداشت: در روایت است که بذل و بخشش و کمک به دیگران، شوخی کردن که گناهی به همراه نداشته باشد و بعد از مسافرت پشت سر هم بدگویی نکردن از جمله آداب مسافرت است که باید برای مردم بیان شود.
این استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سئوال که دیدگاه اسلام درباره مناسبتهای ملی چیست تصریح داشت: مناسبتهایی که داریم یا ملی، یا مذهبی و یا ملی و مذهبی است مهم نیست که در شرع هم وارد نشده باشد بلکه باید از آنها در جهت تحکیم اعتقادات مردم بهره ببریم.
تحویل سال اعتباری است
استاد حوزه علمیه قم تاکیدکرد: البته برخی درباره دعای تحویل سال و خود آن گفتهاند اعتباری است زیرا هر موقع دیگری را میتوان به عنوان تحویل سال محسوب کرد اما ایرانیها به علت ذوقی که داشتهاند بهار را به عنوان موقع تحویل سال در نظر گرفتهاند.
وی افزود: حضرت علی (ع) به مالک اشتر فرمودند که وقتی به مصر میروی سنتهای خوب مردم را از بین مبر ولو اینکه در شرع وارد نشده باشد و تایید آن نیز این است که امام کاظم وقتی از سوی هارون الرشید برای جشن نوروز دعوت شد آن را پذیرفت و رد نکرد.
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با نامردود دانستن ترویج مکتب ایرانی تاکیدکرد: ترویج سنتهای ملی باید همراه با ارزشهای دینی و ایمانی باشد.
کد خبر 1275506
نظر شما