۲۶ اسفند ۱۳۸۹، ۹:۵۱

حوزه سلامت در هفته آخر 89/

مطالبات داروهای یارانه ای بر زمین ماند/ خانه های بهداشت تکمیل نشد

مطالبات داروهای یارانه ای بر زمین ماند/ خانه های بهداشت تکمیل نشد

پرداخت نشدن مطالبات شرکتهای تامین کننده داروهای یارانه ای، محقق نشدن وعده وزیر بهداشت مبنی بر برگزاری جشن تکمیل خانه های بهداشت در پایان امسال، آخرین آمار ایدز در کشور، بودجه سلامت در سال 90 و... از مهمترین اخبار حوزه بهداشت و درمان کشور در هفته آخر سال 89 است.

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه بهداشت و درمان کشور در هفته پایانی سال شاهد اخبار و رویدادهای مهمی بود که چکیده ای از مهمترین آنها را با هم می خوانیم.

پرداخت نشدن یارانه های دارو

در حالی که دکتر احمد شیبانی، معاون غذا و داروی وزارت بهداشت قول داده بود که مطالبات معوقه شرکتهای تامین کننده داروهای یارانه های تا پایان امسال پرداخت شود اما دکتر علی سبحانیان، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان داشت که مسئول ذی حسابی وزارت بهداشت آب پاکی را روی دست این شرکتها ریخته و گفته است که در فروردین سال 90 این مطالبات را پرداخت خواهیم کرد.

هنوز مطالبات 170 میلیارد تومانی شرکتهای تامین کننده داروهای یارانه ای از سوی وزارت بهداشت پرداخت نشده است.

سبحانیان عنوان داشته بود که حدود 8 ماه است یارانه دارو به شرکتهای تامین کننده داروهای یارانه ای پرداخت نشده و همین مسئله باعث شده این شرکتها در تامین داروهای حیاتی و مورد نیاز بیماران خاص دچار مشکل شوند.
 
هم اکنون یک بیمار پیوند کلیه برای تهیه داروهای یارانه ای هر ماه 30 تا 40 هزار تومان پرداخت می کند اما اگر قرار باشد داروها را آزاد تهیه کند باید حدود 2.5 میلیون تومان پل بدهد که غیرممکن است. همچنین هزینه ای که بابت مصرف شیرهای ضد آلرژی برای کودکانی که نمی توانند شیر مادر و شیر خشک بخورند، هر ماه حدود 2 میلیون است.
 
جشن تکمیل خانه های بهداشت برگزار نمی شود
 
یکی از موضوعاتی که دکتر مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت خیلی بر آن تاکید و اصرار داشت، موضوع برگزاری جشن تکمیل خانه های بهداشت بود که مدام در لابه لای مصاحبه های وزیر شنیده می شد اما سرانجام دکتر محمد شریعتی قائم مقاوم معاونت بهداشتی وزارت بهداشت عنوان داشت که این جشن در پایان سال مالی 89 یعنی دو سه ماه پس از آغاز سال 90 برگزار می‌شود.
 
 
در سال جاری بیش از هزار خانه بهداشت ساخته شده و این در حالی است که وزیر بهداشت دانشگاهها علوم پزشکی کشور را موظف کرد که 2.5 درصد از درآمد اختصاصی دانشگاهها به تکمیل خانه‌های بهداشت اختصاص دهند.
 
تشخیص محل تشنج در بیماران مبتلا به صرع
 
دکتر طاهر درودی، معاون آموزشی مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفاء بیمارستان خاتم الانبیا (ص)، از تشخیص محل ضایعه تشنج بیماران مبتلا به صرع با استفاده از سیستم "ICTAL SPECT" برای اولین بار در ایران خبر داده و عنوان داشته است که تا قبل از این، برای تشخیص صرع چند آزمایش در ایران انجام می شد اما از یکسال قبل با راه اندازی سیستم ICTAL SPECT در بیمارستان فوق تخصصی خاتم الانبیاء (ص) توانسته ایم برای اولین بار نسبت به تشخیص محل ضایعه تشنج در مغز بیمار مبتلا به صرع اقدام کنیم.
 
 
به گفته دروی، در این سیستم که ترکیبی از تصویربرداری با سیستم طب هسته ای است. همزمان با تشنج بیمار، تصاویر وضعیت او همراه با نوار الکترود مغزی ارزیابی می شود که استفاده از این روش برای اولین بار در کشور انجام می شود. ضمن اینکه تمامی این تستها در جهت تشخیص دقیق کانون تشنج قبل از عمل جراحی انجام می شود.
 
اعلام آخرین آمار ایدز در ایران
 
بر اساس آمار جمع‌آوری شده از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، تا اول دی ماه 89 مجموعا 22 هزار و 250 نفر مبتلا به HIV/AIDS‌ در کشور شناسایی شده‌اند که 92 درصد آنان را مردان  و 8 درصد را زنان تشکیل می‌دهند.
 
براساس این گزارش تاکنون دو هزار و 746 نفر مبتلا به ایدز شناسایی شده و چهار هزار و 66 نفر از افراد مبتلا فوت کرده‌اند.
 
 
علل ابتلا به HIV‌ در بین کل مواردی که از سال 1365 تاکنون در کشور به ثبت رسیده‌اند به ترتیب، تزریق با وسایل مشترک در مصرف ‌کنندگان مواد (8/69 درصد)، رابطه جنسی (5/9 درصد)، دریافت خون و فراورده‌های خونی (1/1 درصد) و انتقال از مادر به کودک (8/0 درصد) بوده است. راه انتقال در 8/18 درصد از این گروه نامشخص مانده است.
 
بوجه سلامت در سال 89
 
دکتر سیدشهاب الدین صدر، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، کل اعتبارات حوزه سلامت در سال 90 را حدود 13 هزار میلیارد تومان اعلام کرده و گفته است که پنج هزار و 600 میلیارد تومان هم بر اساس مصوبه مجلس باید از محل هدفمندی یارانه ها به بخش سلامت اختصاص یابد.
 
 
به گفته نایب رئیس مجلس، درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها را 56 هزار میلیارد تومان برای سال آینده پیش بینی کرد و افزود: پنج هزار و 600 میلیارد آن باید به بخش سلامت اختصاص یابد. به این ترتیب کل اعتبارات حوزه سلامت در سال 90 به بیش از 18 هزار و 600 میلیارد تومان می رسد. به این ترتیب اعتبارات وزارت بهداشت حدود 50 درصد افزایش می‌یابد.
 
مرگ در جاده ها به کمین مسافران نوروزی نشسته است
 
در حالی که سفرهای نوروزی از همین امروز آغاز شده است، کارشناسان حوزه سلامت از وقوع حوادث ترافیکی به عنوان زنگ خطر جدی برای تهدید سلامت جامعه و اقتصاد کشور یاد می کنند. زیرا بررسیها نشان می دهد در هر 24 دقیقه یک مرگ به علت حوادث ترافیکی در ایران رخ می دهد.
 
 
در همین حال سردار سرتیپ اسکندر مومنی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفته است که میزان تصادفات 10 ماهه ابتدایی سال 89 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بدون احتساب خودروهای جدید، سه درصد افزایش داشته است.
 
----------------------------
 
گزارش از حبیب احسنی پور
کد خبر 1275961

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha