۱۴ فروردین ۱۳۹۰، ۸:۵۱

علیخانی به مهر خبرداد:

ترانزیت 2 میلیون تن گندم در سال 90/ یک میلیون تن گندم صادر کردیم

ترانزیت 2 میلیون تن گندم در سال 90/ یک میلیون تن گندم صادر کردیم

معاون وزیر بازرگانی از برنامه‌ریزی برای ترانزیت 2 میلیون تن گندم در سال 90 خبرداد و گفت: با توجه به پیش‌بینی تولید 9 میلیون تنی گندم در این سال، صادرات گندم با قوت ادامه یابد.

حمید علیخانی در گفتگو با مهر گفت: در سال 89 ایران توانست یک میلیون تن صادرات گندم به کشورهای دنیا داشته باشد. بر همین اساس، صادرات گندم در سال 90 نیز همچون گذشته ادامه خواهد داشت.

تداوم صادرات گندم در سال 90

معاون وزیر بازرگانی افزود: هم اکنون موجودی مناسبی از گندم در کشور وجود دارد و در سال 90 نیز وضعیت خوب بوده و صحبت از تولید 9 میلیون تنی گندم در کشور به میان آمده است. بر اساس همین موجودی، در سال جاری نیز مجدد صادرات گندم خواهیم داشت.

وی تجارت را امری متشکل از واردات و صادرات دانست و تصریح کرد: موجودی گندم در کشور بسیار مناسب است و نیاز کشور به طور قطع با موجودی فعلی تامین خواهد شد، اما به دلیل بالابردن سطح کیفیت گندم کشور، نیاز به واردات اندکی برای اختلاط با گندم موجود در راستای بهبود کیفیت هستیم که این کار از سوی بخش خصوصی صورت خواهد گرفت و دولت، دخالتی نخواهد داشت.

مصر در حلقه کشورهای واردکننده گندم از ایران

به گفته علیخانی، صادرات گندم ایران به کشورهایی همچون امارات، عمان، عراق، سوریه و عربستان صورت می گیرد، البته یکی از جدیدترین کشورهایی که از سال 90 به جرگه واردکنندگان گندم از ایران می‌پیوندد، مصر است که امیدواریم بتواند بازار صادراتی مناسبی برای گندم ایران باشد. هم اکنون نیز در حال بررسی هستیم.

وی اظهار داشت: هدفگذاری بر این است که ایران، مرکز تجارت جهانی غلات شود و بر این اساس باید راه را باز کرد تا ترانزیت گندم نیز در کنار صادرات آن انجام گیرد. این درحالی است که کشورهای بالادست ایران همچون قزاقستان، روسیه و اوکراین ، موجودی بسیار خوب و موثری از گندم دارند و تولید آنها، بالاتر از حد نیازشان است.

ترانزیت 2 میلیون تن گندم از طریق خاک ایران

علیخانی تصریح کرد: تولید بالاتر از حد نیاز کشورهای بالادست ایران زمینه ای را فراهم می سازد که ایران از کشورهای شمال خود، گندم وارد کرده و به کشورهای جنوب خود که در حاشیه خلیج فارس قرار دارند، صادرات گندم انجام دهد.

وی اظهار داشت: بر این اساس، امسال برنامه این است که دو میلیون تن گندم از طریق خاک ایران، ترانزیت شود.

معاون وزیر بازرگانی از اقبال کشورهای حاشیه خلیج فارس برای خرید گندم از ایران اشاره کرد و گفت: سرعت انتقال گندم از طریق خاک ایران بیشتر از واردات کشورهای حاشیه خلیج فارس از سایر کشورهای دنیا است، چراکه این کشورها مجبور هستند که از فاصله 9 هزار کیلومتری خود گندم خریداری کنند، در حالیکه از طریق ایران، این فاصله به 3 هزار و 400 کیلومتر تقلیل می یابد.

کد خبر 1276883

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha