۱۰ فروردین ۱۳۹۰، ۱۲:۱۶

بردگی قدیم و جدید بررسی شد

نشست علمی "بردگی قدیم و جدید و شیوه‌های الغاء آن در اسلام" با حضور بیش از یکصد و پنجاه نفر از اعضای انجمنهای اسلامی مراکز آموزش عالی سیرالئون در سالن اجتماعات دانشکده میلتون مارگای فریتاون برگزار شد.

به گزرش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست علمی "بردگی قدیم و جدید و شیوه‌های الغاء آن در اسلام" با همکاری انجمن اسلامی دانشجویان اسلامی دانشکده میلتون مارگای فریتاون و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در این دانشکده برگزارشد.

در این نشست دکتر ابراهیم صالیو استاد آن دانشکده و محمدرضا قزلسفلی، رایزن فرهنگی ایران ابعاد بردگی و شیوه‌های الغاء آن را در اسلام مورد بررسی قرار دادند.

دکتر صالیو با توجه به اهمیت موضوع در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه موضوع بردگى در اسلام بسیار پردامنه و ابعاد و جوانب گوناگون فقهى، فکرى و تاریخى دارد، گفت: رفتار و برخورد پیامبراکرم (ص) با بردگان واقدامات آن حضرت موجب حل این معضل ریشه‌دار اجتماعى و بهبود وضع بردگان شد.

وی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه موضوع بردگى در اسلام گاه بهانه‌ای براى شبهه‌افکنى دشمنان مغرض، کج‌اندیش و مخالفان اسلام قرار گرفته است، گفت: برده‌دارى با سابقه بسیار طولانى در میان تمام ملل و اقوام جهان باستان رایج و متداول بود و پس از آن نیز همواره ادامه یافت.

صالیو در بخشی از سخنان خود با اشاره به عوامل متعدد فکرى، اجتماعى، اقتصادى، قانونى و... در پیدایش بردگی گفت: اسارت در جنگ، تجارت، فقر، بدهکارى و آدم ربایی از جمله عوامل بردگی بوده است.

محمدرضا قزلسفلی، رایزن فرهنگی ایران نیز در این نشست گفت: دعوت انسانها به بندگى خدا و خروج از بردگی دیگران، مبارزه با ظلم و بى عدالتى و تبعیض، ایجاد روح مساوات و برابرى در انسانها، مبارزه با اشرافى گرى و تن پرورى، دفاع از محرومان و مظلومان، مبارزه با استثمار انسانها، رعایت عزت و کرامت انسانى و... از جمله اصول اسلامی هستند که با نظام برده دارى اعم از قدیم و جدید تضاد آشکاری داشته است.

وی در بخشی از سخنان خود با توجه به اوضاع تاریخی و اجتماعی سیرالئون و ترویج افکار باطل استعمارگران قدیم و جدید در سرزمینهای تحت سیطره خود با بیان اینکه حضرت محمد (ص) از اولین  لحظات رسالت خود با ظلم، بى عدالتى، نظام طبقاتى و تبعیض نژادى مبارزه نمودند، گفت: اسلام با این تفکر که برخى انسانها برده آفریده شده‌اند و برخى دیگر ارباب مخالفت نموده و با استثمار ظالمانه و رفتار ناعادلانه با برخى انسانها به دلیل تفاوت در رنگ و نژاد مبارزه کرده است.

رایزن فرهنگی در ادامه سخنان خود ضمن نقل حدیث "اى مردم همانا پروردگار شما یکى است و پدرتان یکى است. همه شما از آدم و آدم از خاک است، بزرگوارترین شما نزد خدا با تقواترین شماست" از پیامبر اکرم (ص) گفت: بنا بر قوانین اسلامی هیچ انسان آزادى به دلیل فقر، بدهکارى، ربوده شدن، اسارت در جنگها و غارتهاى قبیله اى و... به بردگى درنمى آید.

وی با اشاره به طرح عملی "عتق" که از مهمترین اقدامات اولیه پیامبراکرم (ص) در مبارزه با برده دارى بوده است، گفت: آنچه کارنامه اسلام را در برخورد با مسئله بردگى و رفتار با بردگان درخشان جلوه نموده و دین اسلام را از سایر ادیان و مذاهب جهان ممتاز ساخته است طرح وسیع آزادسازی عملی بردگان بوده است.

قزلسفلی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اسلام پیش گام مبارزه با بردگى انسان و طلایه دار دفاع از حقوق بشر بوده است، گفت: طرح "عتق" و آزاد سازی بردگان از پرفضیلت ترین عبادات و با ارزشترین اعمال صالح در اسلام به حساب مى آید.

رایزن فرهنگی گفت: ائمه اطهار (ع) به عنوان جانشینان پیامبر اکرم (ص) همواره به عتق و آزادى بردگان توجه داشته و به آن توصیه کرده و خود پیش گام در نهضت آزادسازى بردگان بوده و دیگران را نیز به آن تشویق مى کردند.

وی درخصوص " بردگی نوین " گفت: امروزه اگرچه ممکن است در بخشهایی از دنیا انسانها به لحاظ فیزیکی در اسارت نباشند لیکن به خاطر هجوم گسترده فرهنگ استعمارگران جدید و کاپیتالیسم حاکم بر جهان، ملتهای فراوانی در بردگی نوین قرار گرفته اند.

رایزن فرهنگی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه انسان بطور طبیعی در جو آزاد و شرایط متناسب با خلقت فطری خود رشد می نماید، گفت :مشغول نگهداشتن ملتها با تحمیل جنگها، دامن زدن به لهو و لعب، رقص و موسیقی بی خاصیت تحت عنوان فرهنگ و هنر، توسعه فرهنگ و دیدگاه هنر برای هنر، تقویت جنبه‌های حیوانی انسانها، مشغول نگهداشتن انسانها در زندگی روزمرگی و... و شکل قانونی دادن به آنها همه از عوامل اسارت و بردگی دنیای امروز است که به منزله زنجیرهای نامرئی به دست و پای انسان امروز بسته شده و وی را در اسارت و بردگی نگهداشته اند.

وی در انتهای سخنان خود با اشاره به دشمنی کشورهای غربی با انقلاب اسلامی و رهبری منحصر به فرد آن گفت: جمهوری اسلامی ایران با تأسی بر اسلام ناب محمدی (ص)، پیروی از شیوه‌های پیامبر اکرم (ص) و اهل البیت (ع) بیش از سه دهه مشغول مبارزه با بردگی جدید و دفاع از حقوق ملتهای تحت ستم بوده و در مسیر احیای عزت و کرامت انسانها گام برداشته و بنابراین همواره با توطئه‌های خصومت‌آمیز استکبار جهانی برده‌پرور مواجه شده است.

کد خبر 1279092

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha