به گزارش خبرنگار مهر در ایلام، علیرضا پور احمد ظهر پنجشنبه در بازدید از این اثر طبیعی تاریخی افزود: این تنگه یکی از مهمترین دره های کم عرض و بسیار مرتفع و استراتژیک در ضلع باختری مسیر جاده دره شهراست.
وی بیان کرد: این ین تنگه که آن را شکارگاه بهرام هم می گویند دارای آثار ارزنده فراوان در قسمت ورودی، پیشانی و ارتفاعات است.
وی تصریح کرد: این مجموعه آثار ارزنده یک قلعه به جای مانده از دوران ساسانی است که از سنگ و گچ ساخته شده و به ارتفاعات جنگلی کبیرکوه در عمق تنگه و مناطق سخت گذر آن ختم می شود.
این کارشناس اظهار داشت: علاوه بر زیبایی های وصف ناپذیر طبیعی و آثار پلکان های سنگی بر دیواره های سنگی و نقاط سخت گذر داخل تنگه، وجود چهار آب انبار که در صخره های سخت تراشیده شده اند، هر یک به اضلاع تقریبی 3در3 متر و عمق سه متر و 3در2 در عمق 2.5 متر با ناودانک های سنگی و هم چنین ارتباط این چهار آب انبار به هم دیگر و وجود آب آشامیدنی در داخل آن ها حاکی از توجه و اهمیت به این منطقه استراتژیک و طبیعی در طول دوران تاریخی دارد که در نوع خود بی نظیر و جالب توجه است.
پور احمد گفت: تنگه بهرام از شاهکارهای طبیعی و تاریخی است که همواره مورد بازدید علاقه مندان به تاریخ، طبیعت و کوه نوردان قرار می گیرد.
وی افزود: یکی از دیگر از تنگه های بسیار زیبای استان ایلام تنگه ماژین است.
وی بیان داشت: این تنگه از توابع دره شهر، دخمه ها و شکاف هایی وجود دارد که یکی از آنها به غار کول کنی معروف است.
پور احمد گفت: دهانه این غار در محل ورودی حدود 30 متر طول دارد و با توجه به موقعیت استقرار، دسترسی به آن بدون تجهیزات ضرور ناممکن است.
وی تصریح کرد: در داخل و پیرامون غار آثاری از وجود زندگی در دوران های سنگ به دست نیامده است، ولی در محل ریزش آب حوض کوچکی که از سنگ تراشیده شده وجود دارد که ملاط آن نیز احتمالاً از ساروج است.
وی گفت: در اطراف این حوضچه اثری که نشان دهنده قدمت آن باشد به دست نیامده است، ولی احتمالاً به شهر ساسانی خارج از تنگه مربوط بوده است.
این کارشناس خاطرنشان کرد: علاوه بر غار معروف کول کنی، در این محل دخمه های متعددی نیز وجود دارد که تعداد آنها به 12 می رسد و در برخی از این دخمه نشانه هایی از سکونت انسان باستانی مشهود است.
وی ادامه داد: جالب ترین دخمه ها شامل سه شکاف در کنار هم و یک شکاف بر بالای آن ها است که به غار انوشیروان معروف هستند.
گفتنی است در کندوکاو کف یکی از این غارها، یک قطعه سفال از نوع سفال های نیمه هزاره اول قبل از میلاد به دست آمده است.
نظر شما