۱۴ فروردین ۱۳۹۰، ۱۳:۰۱

گلستان؛ کلکسیون گونه های گیاهی

گلستان؛ کلکسیون گونه های گیاهی

گرگان - خبرگزاری مهر: رئیس بخش تحقیقات منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: 118تیره گیاهی از 150 تیره کشور برابر با 76 درصد تیره های گیاهی کشور در استان موجود است.

سید زیدالله میرکاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: همچنین 56.5 درصد از جنس های گیاهی کشور و 24.3 درصد از گونه های گیاهی کشور نیز در استان موجود است.

وی ادامه داد: بخش تحقیقات منابع طبیعی مرکز تحقیقات در راستای شناسایی، بررسی و تعیین ظرفیت های بالقوه و بالفعل عرصه های منابع طبیعی و تعیین مناسب ترین روشهای حفظ، احیاء و بهره برداری بهینه از عرصه های منابع طبیعی و با هدف "حفظ تعادل اکوسیستم با نگرش مبتنی بر توسعه پایدار و توسعه نقش تحقیقات منابع طبیعی در برنامه ریزی ها" از سال 1363 شکل گرفته است.
  
میرکاظمی در ادامه با اشاره به طرح های تحقیقاتی این بخش گفت: در استان 67 طرح خاتمه یافته و 39 طرح در دست اجرا در گرایشهای جنگل، مرتع،گیاه شناسی، گیاهان دارویی، حمایت و حفاظت از منابع طبیعی و صنوبر و درختان سریع الرشد در این بخش موجود است.
 
وی اظهار داشت: از فعالیت های عمده این بخش می توان از انجام طرح های تحقیقاتی کاربردی توسعه ای بنیادی، تحقیق و بررسی و انجام طرح های تحقیقاتی در زمینه جنگل کاری، جنگل شناسی،جنگلداری و بهره برداری از جنگل، بررسی و تحقیق در زمینه صنوبر و درختان سریع الرشد، فلور و تشکیل هرباریوم که کامل ترین هرباریوم در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان است اشاره کرد.
 
میرکاظمی گفت: بررسی و انجام مطالعات در زمینه مرتع، مطالعه و تحقیق در زمینه گیاهان دارویی و فرآورده های فرعی، مطالعات در زمینه آفات و بیماریهای عرصه منابع طبیعی از دیگر طرحهاست.
 
وی در ادامه به اعم فعالیت های این بخش نیز اشاره کرد و گفت: بررسی و ارایه راهکارهای لازم در خصوص تنک کردن در توده های جوان طبیعی، شناخت ویژگی های مناسب راشستان های شمال کشور برای اعمال جنگل شناسی نزدیک به طبیعت، تحقیق در تغییرات اقلیمی واقع شده در اکوسیستم های جنگلی، تعیین تولید علوفه قابل برداشت مراتع استان، بررسی سازگاری کلن های صنوبر در راستای معرفی ارقام مناسب صنوبر از اهم فالیت های این بخش است.
 
رئیس بخش تحقیقات منابع طبیعی مرکز تحقیقات استان ادامه داد: از مهمترین دستاوردهای این بخش نیز شامل بررسی وضعیت تجدید حیات طبیعی راش و بلوط و ارائه راهکارهای مربوط، معرفی روش مناسب جنگلداری و جنگل شناسی، تعیین مناسب ترین روش تولید نهال سرخدار و ارس، تعیین روش قطری و حجمی جنگل های راش و بلوط، تهیه نقشه پوشش گیاهی مراتع استان، معرفی گونه های موفق مرتعی و علوفه ای، تاثیر قرق در وضعیت و گرایش مراتع طبیعی، جمع آوری و شناسایی فون حشرات جنگلها و مراتع، جمع آوری و شناسایی گیاهان دارویی استان، جمع اوری فلور استان است.
 
وی گفت: رویش جنگل های فعلی ما در استان دو تا سه متر مکعب در هکتار در سال است، در حالیکه استفاده از گونه های مناسب صنوبر قادر است در هکتار 30 تا 40 متر مکعب در هکتار در سال چوب تولید کند.
کد خبر 1280370

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha