به گزارش خبرگزاری مهر، "مولود چاووش اوغلو" که با شبکه تلویزیونی تی. آر. تی. گفتگو می کرد در این باره گفت: ترکیه برای پیوستن به اروپا، اول باید نواقص خود را رفع کند که مهمترین آنها پرونده هائی هستند که علیه آنکارا در دادگاه حقوق بشر اروپا وجود دارند. ترکیه بعد از روسیه در مرتبه دوم جای دارد. بنابراین ترکیه باید بخصوص به اصلاح در دستگاه قضائی خود ادامه بدهد. باید قاطعانه به تهیه یک قانون اساسی جدید بپردازد که به باور من این بیشترین نفع را برای ترکیه دارد.
چاووش اوغلو در ادامه در باره دلیل این همه پرونده در دادگاه حقوق بشر اروپا گفت: شهروندان ترکیه فکر می کنند که در چهارچوب سیستم قضائی فعلی به اندازه کافی از حق و حقوق خود بهره مند نمی شوند. به همین خاطر نیز به دادگاه حقوق بشر اروپا مراجعه می کنند.
این مقام ترکیه در ادامه به اهمیت شورای اروپا در فرایند الحاق کشوری به این اتحادیه اشاره می کند و افزود: عضویت بسیاری از کشورها در اتحادیه اروپا، از شورای اروپا میسر شده است. به رغم اینکه نهادهای جداگانه ای هستیم ولی از لحاظ معیار و ارزش های پایه ای، با معیارهای سیاسی کپنهاگ که اتحادیه از کشورهای عضو می خواهد با هم مطابقت دارند.
وی درباره مفهوم "اروپایی شدن" یک کشور و اینکه این مفهم چیست؟ می گوید: در مورد تعریف جغرافیایی اروپا نقطه نظرات متفاوتی وجود دارد اما غرب دریای خزر را اروپا می دانیم . اما تعریف اروپا تنها از نقطه نظر جغرافیایی یا فیزیکی ممکن نیست. امروزه آنچه که اروپا را اروپا می سازد ارزشهای مشترک است و ارزشهای اروپا نیز تنها محدود به مرزهای اروپا نمی ماند. کشورهای خارج از مرزهای اروپا در افریقا، آمریکای جنوبی، آسیا و خاور دور نیز در این ارزشهای اروپایی سهیم هستند. ترکیه تا امروز در بسیاری از نهادها و سازمانهای اروپایی نقشی بسیار فعال داشته است. مؤسس بسیاری از این سازمانها بوده است. علاوه بر این انتخاب یک ترک به ریاست مجلس نمایندگان شورای اروپا به مباحثات در مورد اروپایی بودن یا نبودن ترکیه و ترکها پایان داد. از همین رو دیگر چنین مباحثات غیر لازمی را پایان یافته می دانیم.
نظر شما