گلدستون کیست ؟
قاضی "ریچارد گلسدتون" که خود یک یهودی است عضو دیوان قانون اساسی آفریقای جنوبی و استاد حقوق بین الملل دانشگاه فوردهام است. وی از آگوست ۱۹۹۴ تا سپتامبر ۱۹۹۶ به عنوان رئیس دادگاه بین المللی جنایات جنگی در بررسی جنگ یوگسلاوی و بحران رواندا منصوب شد.
رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل در ماه آوریل سال 2009 میلادی کمیته ای به نمایندگی از سازمان ملل برای بررسی حقایق جنگ غزه تشکیل و به این کمیته اختیار تام داد تا درباره کلیه حوادث مربوط به نقض قانون بین المللی حقوق بشر که در تمام مدت عملیات نظامی انجام شده از تاریخ 27 دسامبر سال 2008 میلادی تا 18 ژانویه سال 2009 میلادی در منطقه غزه به وقوع پیوسته است، تحقیق و بررسی کند.
گزارش گلدستون با 25 رای موافق و 6 رای مخالف و 11 رای ممتنع در شورای جهانی حقوق بشر به تصویب رسید. تصویب گزارش گلدستون در شورای جهانی حقوق بشر خشم صهیونیست ها را برانگیخت تا جایی که "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی" لغو تبعات قانونی این قطعنامه شورای حقوق بشر را اولویت کاری کابینه خود برشمرد. |
بدین ترتیب پس از جنگ 22 روزه رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در نوار غزه و قتل عام بیش از 1500 فلسطینی و زخمی کردن بیش از 5000 نفر دیگر و تخریب کامل زیرساخت ها و تاسیسات دولتی و ویران کردن بیش از 20 هزار واحد مسکونی و ارتکاب جنایات دیگری، سازمان ملل متحد با اعزام کمیته ای حقیقت یاب به ریاست قاضی گلدستون به نوار غزه جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان این منطقه را مورد بررسی قرار داد.
قاضی گلدستون پس از تحقیق در این زمینه گزارشی درباره جنایات جنگی "اسرائیل" تهیه کرد و در شورای جهانی حقوق بشر به تصویب رسید. این گزارش با 25 رای موافق و 6 رای مخالف و 11 رای ممتنع به تصویب رسید. تصویب گزارش گلدستون در شورای جهانی حقوق بشر خشم صهیونیست ها را برانگیخت تا جایی که "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی" لغو تبعات قانونی این قطعنامه شورای حقوق بشر را اولویت کاری کابینه خود برشمرد.
پرسشی که در اینجا مطرح می شود آن است که " آیا امکان تغییر رای شورای حقوق بشر سازمان ملل و مبرا شدن رژیم صهیونیستی از جنابات جنگ غزه وجود دارد؟"
با عقب نشینی گلدستون رژیم صهیونیستی تلاش خود را برای تطمیع دیگر اعضای شورای حقوق بشر آغاز کرده و در این راه بدون تردید از حمایت های آمریکا و دیگر متحدان غربی خود نیز بهره مند خواهد شد و بدین تریب بار دیگر استانداردهای دوگانه موجود در نهادهای بین المللی نمایان می شود. |
بنابراین می توان این انتظار را داشت که با عقب نشینی گلدستون رژیم صهیونیستی تلاش خود را برای تطمیع دیگر اعضای شورای حقوق بشر آغاز کرده و در این راه بدون تردید از حمایت های آمریکا و دیگر متحدان غربی خود نیز بهره مند خواهد شد و بدین تریب بار دیگر استانداردهای دوگانه موجود در نهادهای بین المللی نمایان می شود.
دلایل عقب نشینی گلدستون چه بود؟
در اینکه تل آویو فشار زیادی بر گلدستون وارد می کرد تا وی را متقاعد به مبرا کردن اسرائیل از جنایات جنگی کند شکی نیست.
"احمد المدلل" از رهبران جنبش جهاد اسلامی عقبنشینی "ریچارد گلدستون " از گزارش خود درباره جنگ غزه را فشار لابی صهیونیستی برای خارج کردن رژیم اشغالگر از انزوای بینالمللی دانست.
وی افزود: اظهارات گلدستون فرار از عدالت است و رژیم صهیونیستی را به ارتکاب جنایتهای بیشتر علیه مردم غزه ترغیب کرده و صهیونیستها از این اظهارات برای آغاز جنگ جدید علیه نوار غزه و ارتکاب جنایتهای دیگر سوء استفاده خواهند کرد.
در نهایت باید گفت بازگشت گلدستون از گزارش خود درباره جنایات اسرائیل در جنگ 22 روزه صرفا یک نظر شخصی - نظری که می تواند در همان حد خود دلایل شخصی هم داشته باشد- است و ارزش حقوقی ندارد. همچنین رویه های بین المللی نیز این امر را تایید نمی کند که گزارش یک سازمان جهانی با تغییر نظر یک نماینده آن تغییر کند. البته اگر تحت فشار هم چنین اتفاقی بیافتد ایجاد "رویه ای خطرناک" است که می تواند باعث بی اعتباری بیشتر سازمانهای بین المللی مانند سازمان ملل و شورای حقوق بشر شود و جنایتکاران را در ادامه جنایات خود ترغیب کند.
نظر شما