به گزارش خبرگزاری مهر در مشهد، احمد اسفندیاری در نشستی با مسئولان بهزیستی خراسان رضوی اظهار داشت: باید شرایط فرزندخواندگی را تسهیل کنیم تا خانوادههایی که شرایط نگهداری از فرزندان بیسرپرست را دارند بتوانند از نعمت داشتن فرزند بهره مند شوند.
وی گفت: مدیران بهزیستی استانها سعی کنند با توجه به وضعیت بومی استان خود، راهکارهای پیشنهادی خود را برای حل این مشکل به سازمان منعکس کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.
سرپرست سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از این نشست در مورد یارانه های نقدی مددجویان نیز گفت: یارانه نقدی فرزندان بی سرپرست و مجهول الهویه به صورت متمرکز به حساب آتیه فرزند واریز می شود و تا زمان بلوغ این فرزند، قابل برداشت نیست اما سود مناسب بانکی به آن تعلق می گیرد.
وی با بیان اینکه پس از بررسی شرایط بانکها، بانک صادرات برای حساب آتیه فرزندان انتخاب شد، افزود: فرزندانی که به سن بلوغ می رسند می توانند طبق قانون از حساب های خود برداشت داشته باشند.
اسفندیاری در مورد هزینه های مراکز غیر دولتی نگهداری از فرزندان نیز بیان داشت: هزینه های مراکز غیر دولتی پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها افزایش یافته که باید از طریق کمکهای بهزیستی و افزایش یارانه ها جبران شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی نیز در این نشست با یادآوری اینکه یارانه کودکان مراکز غیر دولتی در حال حاضر با تاخیر و غیر کامل پرداخت می شود، گفت: خراسان رضوی وضعیت خاصی دارد و به خاطر مهاجر پذیری و زیارتی بودن مشهد، مشکلات زیادی در مورد اقشار تحت پوشش بهزیستی ایجاد میشود که در سایر استانها نیست و باید در تخصیص بودجه مورد توجه قرار گیرد.
تهمینه شکیب یادآور شد: در مورد واگذاری فرزندان نیز در حال حاضر، خانم های مجرد زیادی متقاضی قبول فرزند هستند که به دلیل منع قانونی، نمی توانیم پاسخگوی آنها باشیم.
مدیر شیرخوارگاه حضرت علیاصغر(ع) مشهد نیز در این نشست، گفت: مشکل اصلی ما در واگذاری فرزندان، قانون واگذاری است که قدیمی بوده و شرایط سختی برای فرزندخواندگی دارد.
وی افزود: قانون در مورد کودکان بدسرپرست، اجازه واگذاری نمی دهد و از سویی، سرپرست فعلی هم صلاحیت قانونی نگهداری از فرزند را ندارد بنابراین چاره ای به جز نگهداری از او در مراکز دولتی وجود ندارد.
فرخنده پیرنهاد گفت: در حال حاضر متقاضیان زیادی برای واگذاری فرزند داریم اما مشکل قانونی اجازه این کار را نمیدهد و در نتیجه، تعداد فرزندان شیرخوارگاه مشهد به سه برابر ظرفیت رسیده است که این امر نگهداری و رسیدگی به بچه ها را مشکل میکند.
وی با بیان اینکه کارکنان شیرخوارگاه، حداکثر تلاش خود را برای حفظ سلامت و ارتقای سطح رفاهی این فرزندان انجام میدهند، گفت: با این حال، به علت اینکه پرسنل مرکز کافی نیستند و از طرفی اجازه به کارگیری نیروی انسانی نداریم، راه حلی در شرایط فعلی به نظر نمی رسد.
گفتنی است، شیرخوارگاه حضرت علیاصغر مشهد که از نظر امکانات برای پذیرش 60 کودک زیر شش سال آمادگی دارد در حال حاضر از 170 کودک بی سرپرست، نگهداری میکند.
نظر شما