به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمود صلاحی ظهر چهارشنبه در دیدار با رئیس جدید کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در مشهد با اعلام این مطلب، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، مطابق با آموزه های دینی از پناهندگان به خوبی پذیرایی و مانند شهروندان خود، با آنان برخورد می کند.
وی افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، علی رغم مشکلات اقتصادی و تحمل جنگ هشت ساله ایران همواره پذیرای پناهندگان به ویژه پناهندگان افغانی بوده و امکان و فرصت تحصیل و اشتغال برای آنان مهیا کرده است.
استاندار خراسان رضوی گفت: هم اکنون بیش از دو میلیون افغانی در کشور ما ساکن هستند که سهم خراسان رضوی از این تعداد 200 هزار نفر است.
صلاحی تصریح کرد: طبق دستور رئیس جمهور ایران از سال گذشته تمام فرزندان افغانی که به صورت غیرمجاز وارد کشور شده اند نیز مجاز به ادامه تحصیل هستند و هم اکنون نیز 60 هزار نفر از فرزندان افغان در مدارس استان، تحصیل می کنند.
وی خاطرنشان کرد: رسانه های غربی تلاش می کنند خدمات ارائه شده به پناهندگان توسط جمهوری اسلامی را کمرنگ و گاهی وارونه جلوه دهند که این امر چیزی از اراده ایران در خصوص رفع مشکلات پناهندگان در ایران را کم نخواهد کرد.
استاندار خراسان رضوی گفت: سیاست اصلی ما توسعه روابط با کشورهای همسایه با رعایت حقوق متقابل و حسن همجواری است که به صورت جدی این موضوع را دنبال می کنیم.
ناراسیمها رائو رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز در این دیدار ضمن تقدیر از اقدامات و حمایت های ایران در خصوص پناهندگان گفت: ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین پناهنده را در خود جای داده و همه گونه امکاناتی را برای آنان فراهم نموده است.
وی افزود: متاسفانه در جامعه جهانی تمایلی برای انعکاس اقدامات کشورهای میزبان درخصوص پناهندگان وجود نداشته که این موضوع باید به صورت جدی دنبال شود و خدمات و اقدامات کشورهای میزبان از جمله ایران در این زمینه به خوبی منعکس شود.
نارسیمها رائو گفت: یافتن راه حل های پایدار و استمرار کمک های دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای بازگشت داوطلبانه پناهندگان به کشورهایشان از جمله برنامه هایی است که به صورت جدی، دنبال می شود.
رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد دفتر مشهد، تصریح کرد: ایجاد شرایط و مهیا کردن امکانات برای آن دسته از پناهندگان که تمایلی برای رفتن به کشورشان ندارند نیز از جمله برنامه هایی است که باید نسبت به آن، برنامه ریزی شود.
وی خاطرنشان کرد: بدست آوردن آمار و ارقام صحیح از پناهندگان و صدور کارت شناسایی برای آنان و انعکاس نحوه رفتار دولت ها با آنان از جمله اقداماتی است که به صورت جدی پیگیری می شود.
گفتنی است، ناراسیمها رائو کارشناس ارشد حقوق بین الملل است و ریاست دفتر عملیاتی کمیساریا در هند، میانمار و مسئولیت امور حمایتی دفاتر عشق آباد، آلماتی، قزاقستان و خارطوم از جمله سوابق اجرایی وی است.
نظر شما