به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، محمد حسین صادقیان بعدازظهر چهارشنبه در نشست خبری هفته سلامت اظهار داشت: مقاومت دارویی زمانی ایجاد میشود که میکروارگانیسم جهش یافته یا به طور اکتسابی ژن مقاوم ایجاد شود.
وی ادامه داد: میکروبهای مقاوم به درمان زمانی در بدن رشد میکند که عامل بیماری باکتری نباشد و یا با انتخاب نامناسب آنتیبیوتیکها و درمان ناقص عفونتهای باکتریایی روبرو شویم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: استفاده ناصحیح یا بیش از حد آنتیبیوتیکها منجر به بروز پدیده مقاومت میکروبی و عوارض جانبی میشود.
وی با اشاره به اینکه درصد بالایی از عفونتهای بیمارستانی توسط باکتریهای به شدت مقاوم مانند استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین و انتروکوک مقاوم به وانکومایسین ایجاد میشود، تاکید کرد: در صورت باقی ماندن میکروبهای مقاوم به درمان در بدن و از بین رفتن میکروبهای ضعیفتر به مرور زمینه ابتلا به عفونتهای شدیدتر در افراد ایجاد خواهد شد.
صادقیان با بیان اینکه بروز عفونتهای شدیدتر در بدن سبب استفاده از آنتیبیوتیکهای قویتر میشود، تصریح کرد: به طبع عوارض بیشتر و هزینه درمانی بالاتر را ایجاد میکند و بنابراین استفاده اصولی از داروها به ویژه آنتیبیوتیکها متضمن سلامتی جامعه است.
وی ادامه داد: استفاده نادرست و بیرویه از آنتیبیوتیکها تاثیر بالایی بر افزایش عفونتهای بیمارستانی دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه عفونتهای ایجاد شده توسط میکروارگانیسمهای مقاوم اغلب به درمانهای معمول جواب نمیدهند و منجر به افزایش طول بیماری و خطر مرگ و میر خواهند شد، گفت: استفاده نامناسب و غیر منطقی از داروها شرایط مساعدی برای میکروارگانیسمها فراهم میآورد تا مقاوم شده و گسترش یابد.
وی تاکید کرد: عدم هماهنگی بینالمللی جهت درک یکسان از پاسخ به درمان، نبود یا ضعف سیستم مراقبت و پایش، ناکافی بودن سیستمهای تایید داروهای تهیه شده، ضعف روشهای پیشگیری و کنترل عفونت و کمبود امکانات تشخیصی- دارویی، واکسیناسیون و توسعه ناکافی محصولات جدید میشود.
نظر شما