به گزارش خبرنگار مهر در اردبیل، در حالیکه مسئولان در نشستهای خود با خبرنگاران، همواره شعار لزوم اطلاع رسانی و لزوم توجه به جایگاه خبرنگاران را سر می دهند، برخی از مدیران و بویژه مسئولان روابط عمومی دستگاه های اجرایی استان اردبیل به دلیل عدم انتقاد پذیری یا از بعضی خبرنگاران دعوت نمی کنند یا اگر از سوی ارگانی این دعوت صورت گیرد، روسای جلسه از پذیرش خبرنگاران خودداری می کنند.
هم اکنون برخورد گزینشی با برخی رسانه ها از سوی مسئولان اجرایی استان به امری عادی مبدل شده و سریال دنباله داری است که علیرغم چندین بار درخواست و نامه نگاریها توسط دفتر خبرگزاری "مهر" در اردبیل، باید شورای اطلاع رسانی دولت در اردبیل نسبت به این برخوردهای ناشایست مدیران با اصحاب رسانه ها برخوردهای جدی صورت دهد.
برخورد گزینشی اطلاع رسانی را با چالش روبرو می کند
مدیر خانه مطبوعات استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر با تائید نگاه دوگانه دستگاه های اجرایی به مطبوعات و خبرنگاران استان اظهار داشت: بی شک این فرایند جریان آزاد خبری و اطلاع رسانی را با چالش روبرو می کند.
حبیب احمدی اضافه کرد: برای رفع این مشکل، خانه مطبوعات این استان به عنوان متولی فعالیتهای دوسویه رسانه ها و خبرنگاران تعامل سازنده ای را با دستگاه های اجرایی استان داشته که نتایج موثری را نیز به همراه داشته است.
وی عدم نقد پذیری و یک سویه نگری برخی از مدیران را از مهمترین علل ایجاد رفتارهای گزینشی در بحث جریان خبری عنوان کرد و یادآور شد: برخی از مدیران از نقد سازنده رسانه های گروهی و خبرنگارانی که دغدغه اجتماعی و رسالتی دارند، می ترسند و در بسیاری از جلسات بویژه نشستهای خبری از این گونه رسانه ها و خبرنگاران دعوت نمی کنند.
مدیران روابط عمومی اردبیل تخصص ندارند
مدیر خانه مطبوعات استان ضعف مسئولان روابط عمومی را نیر به عنوان مرکز اطلاع رسانی و متولی ارتباط سازمان مربوطه با خبرنگاران و نشریات و نیز اقشار مردم از دیگر دلایل مهم در تحقق این چالش دانست و ابراز داشت: هم اکنون بسیاری از مدیران روابط عمومی این استان عملکرد، نقش و حتی تفاوت نشریات و هفته نامه و خبرگزاری را نمی دانند.
به گفته وی انتصاب مسئولان روابط عمومی از سوی مدیران استان اردبیل بر اساس میزان تخصص، ارتباط مدارک دانشگاهی، تجربه، فعالیتهای رسانه ای، آشنایی با خبر و.... نبوده و ملاکهایی غیر از این در تعیین آنها تاثیرگذار بوده است.
بی شک سانسور رسانه ای خاص از یک نشست خبری تنها می تواند مهر تاییدی باشد به نگاه ممیزی که در میان دستگاههای اجرایی همچون طاعون رو به تزاید بوده و موضوعیت چنین نگاهی بر آمده از ذهن انحصار طلب، عدم وجود مساوات در برخورد با طیفهای مختلف خبری، تمایل به اعمال نظر و عقیده در تولیدات خبری، عدم وجود روحیه انتقادپذیری و... است.
در حال حاضر گزینش غیر رسانه ای جهت پوشش خبری در میان ادارات و سازمانهای استان روبه افزایش است و همین منجر به تولید اخبار ی جهت دار و صرفا جهت مدح و ثنای اشخاص یا عدم پوشش ضعفها و ناکارآمدی مدیران شده و نشانه ای از درج واقعیتها در آن به چشم نمی خورد.
هم اکنون این مسئله بیشتر دامن گیر رسانه هایی است که همچون دیده بان جامعه به درج واقعیتهای موجود و ضعف و کاستیهای غیر قابل انکار در آن با رعایت اصول حرفه ای مطبوعاتی می پردازند و یا به ناکارآمدی برخی مدیران که انتقاد را برنمی تابند، اشاره می کنند و این هشداری برای جامعه آزاد و رسانه ای است.
باید به این نکته نیز اذعان داشت که در حال حاضر اکثر مدیران دستگاه های اجرایی استان اردبیل به صورت کاملا شفاف و محسوس تنها رسانه تصویری را به عنوان خبرنگار قبول داشته و حتی در جلسه اخیر مدیرکل راه و ترابری استان اردبیل، وی در وسط جلسه با تغییر دکور سالن کنفرانس به بهانه عجله خبرنگار صدا و سیما به تنهایی با وی گفتگو کرد.
مدیران باید در مقابل رسانه ها پاسخگو باشند
مدیر خانه مطبوعات استان همچنین با انتقاد از مدیران سازمانها به دلیل عدم پاسخگویی به خبرنگاران در مسایل مختلف استانی خاطر نشان کرد: بساری از مدیران دستگاه های اجرایی در طول سال حتی یک نشست خبری نیز برگزار نمی کنند که این امر نشان می دهد که اینگونه مدیران خود را در مقابل مردم، رسانه ها و خبرنگاران پاسخگو نمی دانند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دولت به تشریح و تبیین و اطلاع رسانی سیاستهای کلی نظام تاکید دارد، خواستار برخورد شورای اطلاع رسانی دولت و مدیران ارشد استان برای رفع این مشکل و ایجاد اطلاع رسانی شفاف و بدون گزینشی در استان اردبیل شد.
ناگفته نماند که هم اکنون در بسیاری از دستگاه های اجرایی نقش و جایگاه روابط عمومی ها کمرنگ شده و به چشم تدارکات به این مسئولیت فنی و تخصصی نگاه می شود، که این دیدگاه رسالت خبری رسانه ها و خبرنگاران را به بن بست کشانده است، چنانچه امروز سطح کیفی و کمی نشریات محلی این استان برگرفته از آن در مقایسه با سایر استانها در سطح پایینی قرار دارد.
بی شک رخدادها و جهت گیریهای اخیر نشان می دهد این توجه و دعوت گزینشی رسانه ها و خبرنگاران در اردبیل روبه رشد بوده و می بایست با نظارتهای دقیق از تکرار آن جلوگیری شود.
نظر شما