۲۳ فروردین ۱۳۹۰، ۱:۲۱

آخوندزاده در گفتگو با مهر:

تغییر جغرافیا در خلیج فارس پذیرفتنی نیست

تغییر جغرافیا در خلیج فارس پذیرفتنی نیست

مشاور ویژه رئیس جمهور و معاون حقوقی وزیر امورخارجه درباره خشکاندن آبهای مرزی امارات متحده عربی و ایجاد جزایر مصنوعی گفت: هرگونه تغییر در جغرافیای منطقه و آسیب به محیط زیست آثار خود را داشته و قطعا مورد پذیرش جمهوری اسلامی ایران نیست.

مهدی آخوندزاده در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با اقدامات انجام شده در سواحل امارات متحده عربی مبنی بر خشکاندن دریا گفت: در خلیج فارس ترتیباتی بنام سازمان منطقه ای حمایت از محیط زیست دریایی موسوم به "راپمی" وجود دارد که کشورهای حاشیه خلیج فارس در آن عضو هستند و فکر می کنم بحث های مربوط به این موضوع در آنجا مورد بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: اگر اقداماتی انجام شود که آلودگی زیست محیطی ایجاد کرده و یا جغرافیای این منطقه را تغییر دهد قطعا مورد پذیرش نبوده  و در چارچوب قواعد درباره آن تصمیم گیری می شود.

معاون وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه تخریب محیط زیست آثار فراملی دربر دارد، گفت: همان گونه که بحث گرد و غبار با منشاء برخی از کشورهای عربی موجب بروز مشکلاتی برای کشورها شده بود و مورد رسیدگی قرار گرفت، این موضوع نیز چنانچه آثار منطقه ای در پی داشته باشد قطعا با دقت مورد توجه قرار می گیرد.

وی در ادامه در رابطه با بحث های زیست محیطی در دریای خزر نیز گفت: در دریای خزر یک کنوانسیون زیست محیطی به تصویب رسیده و 4 پروتکل مربوط به صیانت از این دریا نیز در دست تدوین است که در اجلاس سران مسکو دو پروتکل آن نهایی شده و به امضا می رسد.

آخوند زاده افزود: دو پروتکل دیگر که در رابطه با آلودگی های نفتی، آلودگی کشتی های تردد کننده در دریای خزر و آلودگی هایی که منشاء آن خشکی است در دست بررسی قرار دارد.

وی در ادامه تاکید کرد خوشبختانه در دریای خزر رژیم حقوقی محکمی در زمینه محیط زیست وجود دارد که می تواند عوامل تاثیرگذار بر محیط زیست این دریاچه را تحت کنترل بگیرد.

گفتنی است بحث درباره ایجاد جزایر مصنوعی و اخلال در محیط زیست خلیج فاس از سوی شیخ نشینهای امارات متحده عربی به چندین سال قبل باز می گردد ولی در روز های پایانی سال گذشته سرلشگر رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا در این زمینه گفت: احداث این جزایر باعث پیچیده‌تر شدن اختلافات موجود اماراتی‌ها با ایران و نیز باعث واگرایی و تیره شدن بیشتر روابط کشورها خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه گفت: حساسیت بسیار بالایی نسبت به ساخت جزایر مصنوعی در کشورهای ساحلی، وجود دارد. صرف‌نظر از این که چنین اقداماتی نسبت به مسایل سرزمینی و امنیت منطقه حساسیت‌هایی ایجاد می‌کند در خصوص مسایل زیست‌محیطی نیز باید با دقت فراوان به این موضوع توجه کرد.

مهمانپرست با بیان اینکه ایران این مساله را دنبال می‌کند و جنبه‌های مختلف مربوط به ساخت جزایر مصنوعی در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: باید با مشارکت و هم‌فکری کشورهای ساحلی خلیج فارس از همه مواردی که مربوط به مسائل زیست‌محیطی است مراقبت شود تا در آینده شاهد مشکلاتی در این زمینه نباشیم.

کد خبر 1284826

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha