به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، سید جعفر حجازی شامگاه شنبه در نشست شورای برنامه ریزی استان خوزستان اظهار داشت: ما در برنامه ریزی هایی که هفته گذشته در ستاد جهاد اقتصادی استان خوزستان برگزار کردیم تصمیم گرفتیم پنج کارگروه برای تحقق خواسته های رهبر انقلاب در نامگذاری این سال به نام جهاد اقتصادی تشکیل دهیم.
وی افزود: ریاست هر پنج کارگروه توسط بخش خصوصی خواهد بود و معاونت برنامه ریزی استاندار نیز وظیفه نظارت و هدایت آنها را برعهده خواهد داشت ضمن اینکه دستگاه های مختلف دولتی به عنوان عضو در این کارگروه ها مشارکت خواهند داشت.
حجازی عنوان کرد: اولین وظیفه دولت در سال جهاد اقتصادی صرفه جویی در کاهش هزینه های خود است به همین دلیل باید راهکارهای کاهش این هزینه ها بررسی و معین شود. باید برخی هزینه های غیر ضروری، برخی سفرها، تغییر دکوراسیون ها و هزینه های انرژی دستگاه های دولتی کاهش یا به حداقل ممکن برسد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: کاهش هزینه های عمرانی دستگاه های دولتی باید به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد و ساختمانهای دستگاه های هم صنف باید در یک مکان متمرکز شوند.
رئیس کارگروه برنامه ریزی استان خوزستان افزود: مثلا ادارات مثل آموزش و پرورش، نهضت سواد آموزی و نوسازی مدارس باید در یک ساختمان فعالیت کنند. یا راه و ترابری و هواشناسی و همچنین ادارات مختلف کشاورزی نیز باید در یک ساختمان ادغام شوند تا از هزینه های غیر ضروری جلوگیری به عمل آورد.
وی افزود: نشست بعدی شورای برنامه ریزی استان خوزستان به ادغام اینگونه ساختمانها در یک مکان اختصاص خواهد داشت. رئیس جمهور هم این موضوع را جدی دنبال خواهد کرد و حتی با وزارتخانه هایی که در این راه کارشکنی می کنند برخورد خواهد کرد.
حجازی با اشاره به اینکه دستگاه های دولتی باید در واگذاری کارها به مشاور نهایت دقت را بکنند، تاکید کرد: مشاوران چون درصدی از کار را به عنوان درآمد کسب می کنند سعی می کنند هزینه های طرح را بالا ببرند همچنین به علت اینکه دستگاه ها همیشه با تاخیر کارها را به مشاور می دهند و همواره عجله، جرئی از کار آنهاست مشاور بسیاری از بخشهای مطالعات خود در طرح را حذف می کند.
استاندار خوزستان ادامه داد: مثلا یک پل در شوشتر که قرار بود با 20 میلیارد ریال ساخته و تکمیل شود اکنون بعد از چند سال با اعتبار 250 میلیارد ریال تکمیل شده است. آیا نباید دولتی یا دستگاهی که چنین طرحی را بدون مطالعه مناسب آغاز کرد اکنون برای حیف و میل کردن اعتبارات بیت المال پاسخگو باشد.
حجازی تصریح کرد: کنترل نقدینگی یا همان مهار تورم باید در بانکهای استان به صورت جدی پیگیری شود و پول ها به سمت بانکهایی هدایت شود که بیشترین نقش را در اختصاص اعتبار به فعالیتهای اقتصادی استان داشته اند نه بانکهایی که صرفا به دنبال تامین منافع و سود خود هستند.
رئیس کارگروه برنامه ریزی خوزستان تصریح کرد: امسال سال انتخابات است و احتمالا برخی ها به دنبال اجرای برخی پروژه های جدید هستند به همین دلیل فرمانداران استان باید در این خصوص هوشیار باشند و با اجرای پروژه های جدید، پروژه های فعلی و نیمه کاره را از لحاظ اعتباری زخمی نکنند.
وی خاطرنشان کرد: اعتبارات فرهنگی اوقات فراغت امسال به دستگاه هایی پرداخت می شود که اقدام به راه اندازی کمپهای گردشگری و تفریحی در مناطق خوش آب و هوای استان بکنند. افزایش نقاط گردشگری استان خوزستان باید سرلوحه کار فعالیت تمام دستگاه های استان باشد چراکه ایام نوروز ثابت کرد که استان پتانسیل فراوانی برای گردشگری دارد.
حجازی با انتقاد از دستگاه متولی گردشگری در استان خوزستان گفت: متاسفانه این دستگاه نتوانست پابه پای فرمانداران در توسعه گردشگری استان حرکت کند و اغلب کارها توسط فرمانداران انجام شد.
رئیس ستاد خشکسالی استان خوزستان تاکید کرد: ستاد خشکسالی استان باید از همین هفته فعالیت خود را آغاز کند چراکه در رده بندی استانها در بخش خشکسالی پنجمین استانی هستیم که وضعیت وخیمی داریم. متاسفانه بارندگی در استان خوزستان تنها 64 درصد وضعیت نرمال بود.
نظر شما