فیضالله رهنما در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان با اشاره به رشد سریع و چشمگیر صنعت و فعالیتهای صنعتی در استان اصفهان افزود: برآوردهای انجام شده از میزان فعالیتهای صنعتی در استان و تاثیری که بر روی زندگی عادی مردم در استان اصفهان میگذارد، نشان میدهد که هر اصفهانی به صورت روزانه 600 گرم مواد آلاینده استنشاق میکند که این موضوع میتواند برای سلامتی مردم اصفهان بسیار مضر باشد.
وی با بیان اینکه افزایش آلایندگیها در سطح استان اصفهان تنها به دلیل افزایش فعالیتهای صنعتی نیست، اظهار داشت: نباید تصور کرد که افزایش میزان آلایندگی در سطح شهر و استان اصفهان فقط به دلیل افزایش میزان فعالیتهای صنعتی است چراکه این موضوع تنها خود عامل است و نمیتوان آن را به عنوان معلول دید.
مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان با اشاره به تاثیر طبیعت و مراتع طبیعی در جلوگیری از آلودگی هوای شهر و استان، تصریح کرد: طی سالهای اخیر در کنار افزایش فعالیتهای صنعتی در استان اصفهان، وسعت منابع و عرصههای طبیعی و سبز در این استان کاهش یافته که این دو موضوع موجبات افزایش میزان آلودگیها در سطح استان را فراهم آورده است.
وی با بیان اینکه روند صنعتی شدن استان اصفهان با سرعت بیسابقهای دنبال میشود، اضافه کرد: هماکنون بخش عظیمی از پروژهها و طرحهای صنعتی کشور که در دیگر استانهای کشور قابلیت اجرا ندارد، به استان اصفهان منتقل شده و همین موضوع اصفهان را به یک استان صنعتی تبدیل کرده است.
رهنما با بیان اینکه افزایش ضریب صنعت در استانهای مختلف کشور، آسیبرسانی جدی به منابع طبیعی را به دنبال دارد، بیان داشت: در صورتیکه پیشرفت فعالیتهای صنعتی در سراسر کشور و به ویژه استان اصفهان به همین ترتیب ادامه یابد، در آیندهای نزدیک منابع و عرصههای طبیعی استان آسیب بسیار جدی و جبران ناپذیری خواهند دید.
وی با بیان اینکه بخش عظیمی از فلات کشور را عرصهها و منابع طبیعی تشکیل میدهند، گفت: در صورت ادامه همین روند در بخش صنعت کشور در آینده نزدیک بسترهای بسیار وسیعی از عرصهها و منابع طبیعی کشور مورد آسیب جدی قرار خواهند گرفت که جبران این آسیب بسیار سخت و دشوار خواهد بود.
مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان با تاکید بر اینکه افزایش فعالیتهای صنعتی، میزان آلایندگی در برخی شهرها و استانهای کشور را به صورت بیسابقهای افزایش داده است، افزود: در پارهای مواقع میزان آلایندگی کلانشهرهایی مانند اصفهان و تهران بیش از استاندارد جهانی برآورد شده که این موضوع برای ادامه حیات عرصهها و منابع طبیعی بسیار مضر است.
وی با اشاره به اینکه افزایش آلایندگی در سطح استانهای کشور خسارتهای بسیاری را به کشور وارد میکند، اظهار داشت: خسارتهای ناشی تاثیر آلایندگیهای موجود بر محیط زیست روزانه 22 میلیون دلار و سالانه هشت میلیارد دلار برآورد شده که رقم بسیار سنگین و بزرگی به شمار میرود.
رهنما با بیان اینکه بخش بسیار بزرگی از این خسارت ناشی از آلایندگیها به سبب مرگ و میر انسانها به کشور وارد میآید، تصریح کرد: سالانه 160 میلیارد تومان به سبب مرگ و میر ناشی از آلودگیهای زیست محیطی به کشور خسارت وارد میشود که با این آمار لازم است مسئولان توجه بیشتری به مسائل زیست محیطی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه لازم است برای کاهش میزان آلایندگیها در سطح شهر اصفهان تمهیدات ویژهای اندیشیده شود، اضافه کرد: نباید استان اصفهان را به اندازهای صنعتی کنیم که دیگر توانایی زندگی در آن وجود نداشته باشد بلکه باید شرایطی به کار گرفته شود تا در کنار توسعه صنعتی، عرصهها و منابع طبیعی نیز زنده بمانند و رشد و نمو داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان نباید به عنوان استان مورد هدف آزمون و خطای فعالیتهای صنعتی مطرح شود، بیان داشت: شرایط کنونی استان اصفهان به گونهای است که هر یک از صنایع که در دیگر استانهای کشور موفق نیستند، به این استان منتقل میشوند که این موضوع خود میزان آلایندگیها را در سطح استان افزایش میدهد.
نظر شما