۲۲ فروردین ۱۳۹۰، ۱۱:۲۵

هاآرتض گزارش داد:

ترکیه درپی افزایش نفوذ خود در خاورمیانه/ امکان دیدار مشعل و ابومازن

ترکیه درپی افزایش نفوذ خود در خاورمیانه/ امکان دیدار مشعل و ابومازن

یک روزنامه چاپ سرزمین های اشغالی با پرداختن به وضعیت موجود در خاورمیانه و سفر وزیر خارجه ترکیه به چند کشور، آنکارا را متهم به تلاش برای بهره جستن از این وضعیت و افزایش نفوذ خود در منطقه کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه هاآرتض در مطلب خود می نویسد : نگاهی به طرح "احمد داوداغلو" برای خاورمیانه نشان می دهد که روند موجود در خاورمیانه این امکان را برای ترکیه فراهم کرده که تبدیل به قدرت برتر سیاسی منطقه شود.

به نوشته این روزنامه، در حالیکه ترکیه به شدت نسبت به اقدامات اسرائیل در جنگ 22 روزه غزه اعتراض کرد اما اکنون آنکارا برای توقف شلیک موشک از سوی گروه های فلسطینی نیز تلاش می کند.

هاآرتض در ادامه می نویسد : دور جدید اقدامات ترکیه در منطقه از روز چهارشنبه هفته گذشته و با سفر دادوداوغلو به سوریه و دیدار وی با "ولید المعلم" همتای سوری خود آغاز شد. در این سفر وزیر خارجه ترکیه از مقامات سوری خواست تا برای فرونشاندن اعتراضات مردم دست به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی بزنند.

در همین رابطه برخی مقامات لبنانی به هاآرتض اعلام کرده اند که سوریه با پیشنهادات ترکیه در این باره موافقت کرده اما این نکته را نیز یادآور شده که تعیین جدول زمانی در این رابطه نمی تواند از سوی جمعیت معترض حاضر در خیابانها تعیین شود.

پس از رایزنی با مقامات سوری، داوداوغلو در سفارت ترکیه در دمشق با "خالد مشعل" رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار و درباره امکان توقف تبادل آتش میان گروه های فلسطینی و رژیم صهیونیستی که در روزهای اخیر شدت گرفته رایزنی کرد.

از دیگر موضوعات مورد بحث میان وزیر خارجه ترکیه و مشعل، حل اختلافات میان جنبش فتح و حماس و انجام برخی اصلاحات در مناطق فلسطینی بود. داوداوغلو حتی برای تسریع روند حل اختلافات میان جنبش حماس و فتح پیشنهاد دیدار مشعل و "ابومازن" رئیس تشکیلات خودگردان را در استانبول داد که این پیشنهاد با موافقت رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس مواجه شد.

اما در مرحله اول ابومازن با این پیشنهاد مخالفت کرد و دلیل آن این بود که رئیس تشکلات خودگردان خودداری حماس از پذیرفتن وی به عنوان رئیس قانونی تشکلات خودگردان را بهانه قرار داده بود.

این پایان سفر داوداوغلو نبود بلکه وی سپس به مصر سفر کرد و با مقامات قاهره دیدار کرد. وی در قاهره همچنین درباره امکان برقراری آشتی میان گروه های فلسطینی و برقراری آتش بس میان غزه و رژیم صهیونیستی رایزنی کرد.

به نوشته این روزنامه، ترکیه به شدت نگران تکرارا ماجرای حمله اسرائیل به غزه است زیرا در صورت حمله صهیونیستها اوضاع خاورمیانه دگرگون می شود و ممکن است روند تحولات در این منطقه به گونه ای دگر پیش برود و حتی اصلاحات مطرح شده در سوریه نیز به سرانجام نرسد از همین رو آنکارا تلاش می کند تا با آرام کردن جو حاکم بر منطقه از فرصت بوجود آمده برای افزایش جایگاه خود استفاده کند.   

کد خبر 1286152

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha