به گزارش خبرگزاری مهر، به اعتقاد این کارشناسان با وجود آنکه قیامهای مردمی سرتاسر منطقه عربی را دربرگرفته است، اما پیروزی قیام مردم مصر که بعد از موفقیت مردم تونس در کنار گذاردن دیکتاتور کشورشان محقق شد، یک زلزله سیاسی در منطقه محسوب شده و می تواند چهره متفاوت از خاورمیانه جدید را به وجود آورد.
به اعتقاد این کارشناسان که با سایت عبری زبان "دبکا" گفتگو کرده اند، مصر طی 30 سال گذشته محور اصلی استقرار منطقه از نقطه نظر اسرائیلی بود، اما ناگهان و در یک چشم به هم زدن به کانون اصلی آتشفشانی مبدل شد که گدازه های آن می تواند سرنوشت رژیم صهیونیستی را در هاله از ابهام فرو ببرد در حالی که هیچ زمانی برای خاموش شدن زبانه های این آتش نیز نمی توان پیش بینی کرد.
در سایه این داده ها کارشناسان صهیونیست، سناریوهایی بدبینانه و خوشبینانه مختلفی در رابطه با آینده منطقه ورژیمشان مطرح می کنند.
بدبینانه ترین سناریو در بی ثباتی مصر خلاصه می شود که به اعتقاد کارشناسان صهیونیست این بی ثباتی می تواند زمینه قدرت گرفتن اسلامگرایان را در این کشور وحتی به قدرت رسیدنشان را فراهم کند، مسئله ای که به خودی خود می تواند زیان های جبران ناپذیری را به توافقنامه سازش مصر با رژیم صهیونیستی وارد آورده و حتی سبب قدرت گرفته هرچه بیشتر اسلامگرایان در تشکیلات خودگردان فلسطین شود تا در کنار واکنشهای رسمی سیاسی و نظامی علیه تل آویو به کابوسی برای این رژیم تبدیل شود.
به گفته این کارشناسان، پیروزی قیام مردم مصر می تواند بازتاب مستقیمی بر تمام ملتهای خاورمیانه داشته باشد، به نحوی که چهره جدیدی از خاورمیانه در حال شکل گیری و نمایان شدن است و سبب خواهد شد تا جریان به حرکت آمده برای تغییر بسیاری از حاکمان هم پیمان رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه دچار تزلزل و حتی سرنگونی کند.
این نگرانی در صهیونیستها به حدی بود که حتی در دوره ای که دولت آمریکا و کشورهای غربی از کناره گیری حسنی مبارک از قدرت حمایت کرده بودند، تل آویو همچنان از رژیم سابق مصر به رهبری وی حمایت کرد، اما بعد از قرار گرفتن در مقابل عمل انجام شده سعی کرد با اعلام این مسئله که هر نوع تغییر دموکراتیک با منافع تل آویو منافاتی ندارد، این موضع خود را تصحیح کند.
به اعتقاد کارشناسان استراتژیک، رژیم صهیونیستی مهمترین مسئله برای مراکز تصمیم گیری رژیم صهیونیستی حفظ توافقنامه صلح با مصر است، زیرا این توافقنامه یک سرمایه راهبردی بسیار مهم برای حفظ ثبات منطقه برای اسرائیل است.
به گفته برخی از کارشناسان، برای تل آویو حفظ این توافقنامه اولویت به مراتب مهمتری از تحقق دموکراسی در منطقه دارد، و با توجه به این اصل برای مراکز تصمیم گیری رژیم صهیونیستی حضور ارتش مصر در راس قدرت مصر با توجه به تاکیدش بر احترام به این توافقنامه برای تل آویو بهتر از برگزاری انتخابات دموکراتیک در این کشور است.
به نوشته این سایت عبری زبان، کارشناسان صهیونیست چارچوبهایی را برای تعامل با قیامهای مردمی در کشورهای عربی قرار داده و بر این باورند که چند اصل در رابطه با این انقلابها باید همواره مد نظر قرار بگیرد که عبارتند از:
1- در صورت فراهم شدن شرایط، قدرتهای مخالف رژیم صهیونیستی از فضای دموکراسی برای رسیدن به قدرت، نهایت استفاده را می برند و همانگونه که در سال 1979 در ایران شاهد آن بودیم و در چند کشور دیگر نیز تکرار شد، جریانهایی به قدرت می رسند که مخالف سازش با صهیونیستها هستند.
2- ایران همواره در حال تقویت حضور خود در خاورمیانه است و عبور دو ناو ایرانی از کانال سوئز که اقدامی بی سابقه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی است، یکی از جلوه های قدرت نمایی ایران در منطقه به شمار می رود.
3- نیاز رژیم صهیونیستی به امنیت روز به روز افزایش بیشتری می یابد، مسئله ای که مستلزم افزایش بودجه امنیتی واعمال تعدیل هایی برای نوع و نحوه آمادگی ارتش صهیونیستی است.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان صهیونیست قیام مردمی در مصر که منجر به سرنگونی مهمترین متحد عرب رژیم صهیونیستی شد، همچنان بر مراکز تصمیم گیری در رژیم صهیونیستی تاثیرگذار است.
کد خبر 1286283
نظر شما