دکتر مجتبی خادمی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس بیان داشت: زمانی که یک فرد در بیمارستان بستری است ممکن است مورد تهاجم میکروبهای بیمارستانی قرار بگیرد به شرط آنکه 48 تا 72 ساعت از بستری شدن آن در بیمارستان گذشته باشد و مشخص شود از قبل بیماری عفونی نداشته است.
وی ادامه داد: این نوع بیماری از زمانی که بیمارستانها به وجود آمدند مشاهده شد اما به صورت مشخص از سال 1970 ساماندهی این بیماریها در جهان صورت گرفت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عنوان کرد: در ایالت متحده آمریکا بر اساس آمارهای اعلام شده پنج درصد از بیماران بستری شده در بیمارستانها دچار عفونتهای میکروبی میشوند که برای از بین بردن آن در حدود 4.5 میلیارد دلار هزینه شده است.
خادمی تاکید کرد: خطرناکترین و مقاوم ترین میکروبها در بخش ICU است که باید پرستاران و همراهان بیماران به شدت مراقب انتقال میکروب در این بخش باشند.
وی اظهار داشت: عفونتهای میکروبی بیمارستانی را می توان با جلوگیری از عوامل انتقال به حداقل رساند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: اقداماتی از قبیل مراقبت همراهان بیماران و ملاقات کنندگان، مراقب بودن کادر پزشکی و در زمان معاینه و مراقبت از بیمار مانند شستن دستها موجب جلوگیری از انتقال میکروبی می شود.
خادمی افزود: بیمارانی که ایزوله هستند باید ملاقات با آنها کم صورت بگیرد زیرا این نوع بیماران بیشتر از دیگر بیماران در معرض واگیری این نوع عفونت هستند.
وی یادآور شد: رفتن کودکان به بیمارستان یکی از کارهای خطرناکی است که بیشتر والدین به آن توجه نمی کنند زیرا باعث انتقال میکروب به کودک میشود.
خادمی افزود: انواع عفونتهای بیمارستانی را در چهار ارگان بیشتر می توان مشاهده کرد ارگان هایی مانند سیستم ادراری، عفونت زخمی، سیستم تنفسی و سیستم خونی از این ارگانها هستند.
وی اظهار کرد: کاهش این نوع بیماری تلاش تمامی ارگانها سازمانها و نهادها را می طلبد زیرا وجود این بیماری صدمات اقتصادی جبران ناپذیری را به همراه دارد.
نظر شما