۱۹ آبان ۱۳۸۳، ۱۴:۱۱

انتقاد يك شاعر به انحصاري شدن شعر امروز در گفت و گو با " مهر "

عليرضا راهب : جاي يك " مركز نقد " در ادبيات امروز خالي است / عده اي منافع شخصي خود را بر ادبيات ترجيح دادند

عليرضا راهب - شاعر و منتقد ادبيات گفت : متاسفانه ادبيات و شعر ما انحصارا در اختيار جمعي ده نفره است ، هر جا كه مي رويم و به هر بنياد و انجمني مراجعه مي كنيم ، همين ده نفر را مي بينيم ، سفرهاي تركيه و آذربايجان و ... براي همين تعداد محدود است و عده اي از اينها ، اعضاي خانواده خود را نيز در مجموعه هاي ادبي سهيم كرده اند!

اين شاعر و منتقد ادبيات در گفت و گو با خبرنگار ادبي مهر ، با بيان اين مطلب افزود : در جشنواره هاي ادبي ، پدر ؛ به شعر پسر امتياز مي دهد و برادري ، شعر برادر خود را شايسته ي دريافت جايزه و سفر مكه مي داند ! آيا در چنين شرايطي مي توان از بالندگي و صعود ادبيات سخن گفت؟

  
اوضاع شعر ايران ، به هيچ وجه قابل قبول نيست ، بايد جايي تاسيس شود كه در آن نقد جدي به ادبيات ما شود و توانمندي ها و كارها مورد ارزيابي قرار بگيرد ، تا معلوم شود كه  امپراطوري خاصي كه در طول چند سال گذشته در حوزه ي شعر به وجود آمده ، چه گلي بر سر ادبيات ايران زده اند؟!
نام گوينده : علي رضا راهب
علي رضا راهب تصريح كرد : اوضاع شعر ايران ، به هيچ وجه قابل قبول نيست ، بايد جايي تاسيس شود كه در آن نقد جدي به ادبيات ما شود و توانمندي ها و كارها مورد ارزيابي قرار بگيرد ، تا معلوم شود كه  امپراطوري خاصي كه در طول چند سال گذشته در حوزه ي شعر به وجود آمده ، چه گلي بر سر ادبيات ايران زده اند؟!

راهب با تاكيد بر اين كه ادبيات ، مقوله اي است كه يك قوم را در جهان معرفي مي كند ، خاطرنشان ساخت : جماعتي كه سالها خود را سلطان مطلق ادبيات دانسته ، براي ادبيات ما چه كرده است؟ شعر موقعيتي و مناسبتي كه ربطي به ادبيات ما ندارد ، نغمه هايي كه هراز گاه توسط مردم زمزمه شده اند و بعدها نغمه هاي تازه تري جايگزين آنها گرديده اند.

اين شاعر و منتقد ادبيات با تقبيح حيف و ميل در بودجه ي عمومي به نام " شعر و شاعر " گفت : بايد پرسيد كه چند شعر از ايران توانسته به مرزهاي خارجي راه پيدا كند ؟ در زمينه دفاع مقدس هم كه عده اي شعر اين حوزه را در اختيار گرفته اند ، چنين اتفاقي نيافتاده است و پس از اجراي اين همه كنگره و جشنواره دفاع مقدس ، اكنون حاصلي نمي بينيم.

علي رضا راهب تصريح كرد : كدام شعر و رمان جنگي ما به خارجي ترجمه شده است ؟ اما در مقابل اين همه جشنواره برگزار شده و هزينه صرف گرديده است ، واقعيت اين است كه فقط منافع شخصي افراد تامين شده است !

وي گفت : ادبيات امروز ما به يك مركز نقد احتياج دارد تا سره را از ناسره و نخبه را از نخاله جدا سازد و از مراكزي كه داعيه ادبيات را دارند ، تحقيق و تفحص كند.

کد خبر 128675

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha