به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، خیراله خادمی شامگاه دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل منابع طبیعی استان خوزستان اظهار داشت: در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کل راه های روستایی استان 500 کیلومتر بود که حدود 50 کیلومتر آن خاکی و شنی بود ولی خوشبختانه امروز به لطف انقلاب اسلامی ما 9 هزار کیلومتر فقط راه آسفالته روستایی داریم که اگر راه های شنی را اضافه کنیم به بیش از 10 کیلومتر می رسد.
وی با اشاره به اینکه صابر پور مدیرکل صنایع معاون استان از افرادی است که در ابتدا جذب جهادسازندگی شد، افزود: همین افزایش راه های روستایی و ایجاد زیرساختهای روستایی یکی از ثمرات تاسیس جهادسازندگی به فرمان امام خمینی(ره) بود که باعث احیای روستاهای محروم کشور با یک فکر جهادی شد.
خادمی با بیان اینکه استان خوزستان منطقه ای است که کاملا منحصربه فرد به شمار می رود و کلیه منابع طبیعی و خدادادی موجود در یک کشور را به طور یکجا در خود دارد، عنوان کرد: من تحقیق کرده ام و متوجه شدم اجتماع چنین نعمت هایی تنها در یک نقطه از دنیا وجود دارد و آن هم یکی از ایالتهای کشور آمریکا است.
معاون عمرانی استاندار خوزستان تصریح کرد: اگر بخواهیم منطقه ای را به یک توسعه پایدار برسانیم باید به جای متمرکز توسعه آن روی نفت باید روی کشاورزی آن برنامه ریزی کرد و در استان نیز باید چنین برنامه ای انجام شود و برای رساندن استان به یک توسعه پایدار باید نقاط کشاورزی را متحول کنیم.
خادمی عنوان کرد: نمونه تمرکز بر روی منابع نفتی را در شهرهایی مثل مسجدسلیمان، لالی و هفتگل می توان مشاهده کرد که این شهرها از نخستین شهرهای ایران بودند که مظاهر شهرنشینی مدرن در آنها ظهور و بروز یافت ولی بعد از صد سال با اتمام نفت اکنون این شهرها از محرومیتهای فراوانی رنج می برند در حالیکه اگر در این شهرها به جای نفت صنایع کشاورزی توسعه پیدا می کرد اکنون وضعیت بهتری داشتند.
وی با اشاره به اهمیت توجه به مقوله آبخیزداری در استان خوزستان گفت: استان خوزستان به خصوص در شهرهای شمالی به واسطه حضور در کنار پاشنه زاگرس و شستگی مداوم خاک در این منطقه به شدت به آبخیزداری نیاز دارد.
خادمی افزود: بر پایه همین امر اعتبارات منابع طبیعی استان را افزایش دادیم و این اعتبارات که در سال 88 حدود 12 میلیارد تومان بود را در سال 89 به حدود 35 میلیارد تومان افزایش دادیم.
معاون عمرانی استاندار خوزستان در تائید اهمیت آبخیزداری در استان گفت: قبل از عید برای افتتاح یک بند انحرافی که اتفاقا در رده پروژه های کوچک طبقه بندی می شد به مکانی رفتیم که من مشاهده کردم با احداث این بند خاکی که حدود یک میلیارد تومان اعتبار صرف ساخت آن شده بود تعداد قابل توجهی زمین کشاورزی احیا شده است.
وی تاکید کرد: به همین دلیل یکی از راه های جلوگیری از مهاجرت مردم شهرهای شمال استان به مرکز و ایجاد این تعداد معضل و حاشیه نشینی در اهواز توجه به بحث آبخیزداری است.
در این مراسم علیرضا صابر پور پس از 33 سال فعالیت در جهاد کشاورزی و منابع طبیعی بازنشسته و عزیز اورشم از نیروهای جهادکشاورزی خوزستان به عنوان مدیرکل جدید منابع طبیعی استان جانشین وی شد.
نظر شما