به گزارش خبرگزاری مهر، یاکوب زوما رئیس جمهور آفریقای جنوبی اوایل هفته جاری برای پایان مناقشه لیبی طرحی را موسوم به "طرح نقشه راه" ارائه کرد.
نقشه راه پیشنهادی، شامل مواردی چون برقراری آتش بس و گفتگو میان مخالفان و دولت قذافی است. اتحادیه آفریقا به موجب این طرح از ناتو خواست که حملات خود را علیه مواضع معمر قذافی دیکتاتور لیبی متوقف کند تا زمینه برای برقراری گفتگوهای رژیم قذافی و انقلابیون فراهم شود.
در همین حال زوما روز یکشنبه در راس هیئتی از رهبران آفریقایی شامل نمایندگان آفریقای جنوبی، موریتانی، کنگو، مالی و اوگاندا به منظور حل بحران لیبی و میانجیگری میان انقلابیون و حکومت وارد طرابلس شد و با معمر قذافی در باب العزیزیه محل اقامت رهبر لیبی دیدار کرد.
قذافی و ناتو
معمر قذافی در جریان این دیدار اعلام کرد که طرح پیشنهادی اتحادیه آفریقا برای پایان مناقشه در لیبی را پذیرفته است. پس از اعلام موضع رژیم قذافی، فرماندهی ناتو اعلام کرد تا زمانی که تهدیدی علیه غیرنظامیان لیبی از سوی عوامل قذافی وجود داشته باشد نیروهای ناتو به حملات خود ادامه خواهند داد.
شورای ملی انتقالی
نمایندگان اتحادیه آفریقا شب گذشته برای ارائه طرح پیشنهادی خود و گفتگو با انقلابیون وارد بنغازی شد. "مصطفی عبدالجلیل" رئیس شورای ملی انتقالی لیبی شب گذشته پس از دیدار با نمایندگان اتحادیه آفریقا در یک کنفرانس خبری در بنغازی اظهار داشت: ما با طرح یاکوب زوما و هر پیشنهادی که مبتنی بر کناره گیری معمر قذافی از قدرت نباشد مخالفیم.
وی افزود: طرح اتحادیه آفریقا پاسخگوی خواسته ها و اهداف ملت لیبی نیست و هر طرحی که منجر به کناره گیری قذافی نشود از نظر ما پذیرفتنی نیست.
عبدالجلیل خاطرنشان کرد: قذافی و پسران وی اگر خواهان نجات خودشان هستند باید از قدرت کناره گیری کنند و الا طوفان ملت آنها را نابود خواهد کرد.
آمریکا
از سوی دیگر "هیلاری کلینتون" وزیر خارجه آمریکا درباره طرح اتحادیه آفریقا چنین می گوید: آمریکا خواهان انتقال قدرت در لیبی است به طوری که این امر منجر به خروج معمر قذافی از حکومت و لیبی شود.
انگلیس
"ویلیام هیگ" وزیر خارجه انگلیس نیز در رابطه با موضع کشورش در یک کنفراس خبری مشترک با "فرانکو فراتینی" همتای ایتالیایی خود گفت: هر گونه آتش بسی در لیبی باید پاسخگوی شروط سازمان ملل متحد باشد.
وی افزود: آتش بسی که شروط قطعنامه های 1970 و 1973 شورای امنیت را به طور کامل اجرا نکند و منطبق با خواسته های انقلابیون و شورای ملی انتقالی لیبی نباشد از نظر ما قابل قبول نیست.
ایتالیا
وزیر خارجه ایتالیا نیز اظهار داشت: معمر قذافی باید از قدرت کنار رود و هر آتش بسی غیر از این خیانت به ملت لیبی محسوب می شود.
نظر شما