به گزارش خبرگزاری مهر، "آیینه جهاننما و طلسم گنجگشا" اثری است عرفانی از نویسندهای گمنام در سده 7 و 8 قمری به نام ابوسعید یمنی که وی این اثر را به صدرالدین احمد خالدی زنجانی وزیر دوره ایلخانی (کشته در 699 قمری) تحفه داده شده است.
سبک نگارش کتاب به نثر ساده و مرسل است و نویسنده مطالب عارفانه و صوفیانه را به شیوه وعّاظ و مجلسگویان سده 7 - 8 قمری با بهرهگیری از آیات، احادیث، روایات، اشعار فارسی و عربی، حکایات و ... بیان کرده است.
در آیینه جهاننما علاقه فراوانی به نقل حکایات تمثیلی و گاه رمزی دیده میشود که همگی در خدمت بیان مضامین عرفانی – اخلاقی به کار گرفته شده است.
در بسیاری از فصلهای کتاب، تأثیر مرصادالعباد نجم رازی به خوبی آشکار است. برخی حکایات تمثیلی سهروردی نیز با ذکر ماخذ در این اثر، نقل شده است.
نظر شما