۲۳ فروردین ۱۳۹۰، ۱۱:۳۳

"آیینه جهان‌نما و طلسم گنج‌گشا" به زودی منتشر می‌شود

"آیینه جهان‌نما و طلسم گنج‌گشا" به زودی منتشر می‌شود

کتاب "آیینه جهان‌نما و طلسم گنج‌گشا" اثر تازه‌ای از کتابخانه مجلس شورای اسلامی که هم‌اکنون زیر چاپ است به زودی منتشر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "آیینه جهان‎نما و طلسم گنج‎گشا" اثری است عرفانی از نویسنده‎ای گمنام در سده 7 و 8 قمری به نام ابوسعید یمنی که وی  این اثر را به صدرالدین احمد خالدی زنجانی وزیر دوره ایلخانی (کشته در 699 قمری) تحفه داده شده است.

سبک نگارش کتاب به نثر ساده و مرسل است و نویسنده مطالب عارفانه و صوفیانه را به شیوه وعّاظ و مجلس‎گویان سده 7 - 8 قمری  با بهره‎گیری از آیات، احادیث، روایات، اشعار فارسی و عربی، حکایات و ... بیان کرده است.

در آیینه جهان‎نما علاقه فراوانی به نقل حکایات تمثیلی و گاه رمزی دیده می‎شود که همگی در خدمت بیان مضامین عرفانی – اخلاقی به کار گرفته شده است.

در بسیاری از فصل‎های کتاب، تأثیر مرصادالعباد نجم رازی به‌ خوبی آشکار است. برخی حکایات تمثیلی سهروردی نیز با ذکر ماخذ در این اثر، نقل شده است.

کد خبر 1286945

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha