مدیر عامل شرکت تعاونی زنبوداران استان قم و حومه در گفتگو با خبرنگار مهر در قم، با بیان اینکه زنبورداران استان قم دارای مشکلاتی فراوانی هستند و هیچ مسئولی از کندوداران قم حمایت نمیکند، گفت: در تابستان سال جاری به دلیل گرمای شدید و گرد و خاک بیش از ۵۰ درصد زنبورهای عسل در قم تلف و از بین رفتند.
حسین مردانی با بیان اینکه فصل تخم ریزی زنبورهای عسل در بهار و تابستان است بیان داشت: گرمای شدید و گرد و خاک در تابستان سال گذشته سبب افت 60 درصدی تولید عسل به حدود 40 تن شد که این میزان در سال 88 حدود ۱۰۰ تن بوده است.
وی در خصوص احداث کارخانه بستهبندی عسل در قم گفت: شرکت تعاونی زنبورداران استان قم جهت احداث این کارخانه درخواست وام یک میلیارد ریالی از سازمان تعاون روستایی اداره کل تعاون انجام گرفت که به دلیل سختگیریهای تعاون روستایی در شرایط اعطای وام و همچنین عدم توان تعاونی در تهیه وثیقه وام طرح احداث کارخانه متوقف و سبب کاهش تولید عسل در قم شد.
مدیر عامل شرکت تعاونی زنبوداران قم با اشاره به بازپرداخت اقساط وام در مدت کوتاه اظهار داشت: تعاونی زنبوداران استان باید اقساط وام را به صورت ماهانه و در مدت پنج سال پرداخت میکرد که فراهم کردن این شرایط از سوی تعاونی زنبوداران مقدور نبود بدلیل اینکه کاراخانه بسته بندی نیازمند بازاریابی و حداقل زمان دو سال است و این مهلت از سوی تعاونی روستایی اداره کل تعاون روستایی قم داده نشد.
شکر یارانهای به زنبورداران داده نمیشود
وی در خصوص سه برابر شدن قیمت شکر نسبت سال گذشته و عدم حمایت دولت از زنبوداران در خصوص اعطای شکر یارانهای به زنبوداران اظهار داشت: هر کندو به طور میانگین در فصل پائیز نیاز به چهار کیلو شکر دارد و این مقدار در فصل زمستان نیز افزایش مییابد.
هیچ کدام از زنبوداران استان قم بیمه نیستند
مردانی در خصوص بیمه نبودن زنبوداران استان قم اظهار داشت: در سال گذشته که بیش از ۵۰ درصد زنبور عسل کندوها از بین رفت که به علت بیمه نبودن زنبورها، هیچ حمایتی صورت نگرفت.
وی بیان داشت: بیمه نبودن کندوهای زنبورهای عسل و زنبورداران استان قم در کاهش تولید عسل استان و همچنین سبب کاهش چشمگیر رشد صنعت در استان قم خواهد شد.
زنبورداران قم مانند دیگر شهرهای کشور دارو رایگان دریافت نمیکنند
مدیر عامل شرکت تعاونی زنبوداران قم در خصوص اعطای دارو به زنبورداران استان قم اظهار داشت: دارو مورد نیاز در بعضی از استانهای کشور به صورت رایگان در اختیار زنبودران قرار میگیرد ولی متأسفانه این کار در قم صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به نگهداری و نحوه صحیح مصرف عسل بیان داشت: عسل را باید در ظرف بسته در جایی خشک در دمای معمولی و دور از نور مستقیم و دور از مواد بودار مانند ادویه نگهداری کرد و باید در زمان مصرف از ورود کمترین رطوبت به ظرف اصلی جلوگیری شود و بعد از مصرف درب ظرف باید محکم بسته و در صورت شکرک زدن به همان صورت مصرف کرد و عسل را به هیچ وجه با چای، شیر و آب داغ نباید مخلوط کرد.
عسلی که شکرک نزند میتواند غیر طبیعی باشد
مردانی همچنین در خصوص کریستالیزاسیون(شکرک زدن عسل) بیان داشت: در جامعه متأسفانه باورها و عقاید نادرست وجود دارد که باعث شده افراد سودجو از این امر سوء استفاده کرده و عسلهای تقلبی و مصنوعی را به مردم بفروشند.
وی ادامه داد: اکثر مردم عقیده دارند وقتی که عسل متبلور و کدر شد و به اصطلاح شکرک زد تقلبی بوده و عسل طبیعی صاف و شفاف باقی میماند در صورتی که این عقیده صحیح نیست.
مدیر عامل شرکت تعاونی زنبوداران قم اظهار داشت: با اطمینان میتوان گفت همه عسلهای طبیعی دیر یا زود کریستاله میشوند و به اصطلاح شکرک میزند و عسلی که شکرک نزند میتواند غیرطبیعی باشد.
مردانی با اشاره به برخی عوامل موثر بر پدیده کریستالیزاسیون عنوان کرد: درجه حرارت محیط نگهداری، رطوبت، مقدار گلوکز، اجسام و مواد خارجی موجود در عسل، نوع عسل، نحوه نگهداری از جمله موارد موثر بر کریستالیزاسیون و یا همان شکرک بستن عسل هستند.
مدیرعامل شرکت تعاونی زنبورداران قم اضافه کرد: متأسفانه به علت این باور غلط، عسل فروشها و مراکز بسته بندی عسل مجبور شدهاند با حرارت دادن شدید و افزودن اسیدهای رقیق مانع شکرک زدن عسل شوند تا بتوانند عسل خود را بفروشند و مشتری راضی بماند اما عسل با این شرایط نه تنها خواص شفا بخشی خود را ازدست میدهد بلکه باعث تولید مواد سمی در آن میشود که سرطان زا است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: زنبور عسل محصولات دیگری مانند ژله، رویال، گرده گل، بره موم، زهره و موم و.. دارد.
شایان ذکر است مدیرکل جهاد کشاورزی استان قم نیز در خصوص علت افت تولیدعسل و مشکلات زنبوداران قم از جواب به سئوالات خبرنگار مهر در قم که علت وجود مشکلات زنبورداران قم را جویا شده بود خودداری کرد و تاکنون هیچگونه جوابی از سوی این سازمان داده نشده است.
-----------------------------
گزارش : مهدی دهقان
نظر شما