به گزارش خبرگزاری مهر، عضو هیئت علمی گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در این باره گفت: برای نخستین بار در کشور، طرح تکثیر و پرورش لارو اردک و ماهی(Esox lucius) با روش کاشت (Implanting) مصنوعی هورمون LHRHa در شرکت سنگ تجه توسط دکتر ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی و همکاران گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات انجام شد.
مهدی اسماعیلی افزود: برای نخستین بار در کشور، طرح تکثیر و پرورش لار واردک ماهی(Esox lucius) با روش کاشت (Implanting) مصنوعی هورمون LHRHa در شرکت سنگ تجه انجام شد.
اسماعیلی اظهار داشت: در این طرح با توجه به ظرفیت محدود کارگاه تعداد ۵۰۰ هزار قطعه لار و اردک و ماهی تولید و برای دستیابی به وزن مناسب جهت تولید بچه ماهی انگشت قد به درون استخرهای خاکی رها سازی شد.
وی بیان داشت: این گونه از نظر مبارزه بیولوژیک با آفات مزارع و استخرهای پرورش ماهی و آب بندانها مانند انواع ماهیان هرز، مار، قورباغه و از اهمیت ویژه برخوردار است.
اسماعیلی تصریح کرد: از طرف دیگر با توجه به اینکه ذخایر طبیعی این گونه در کشور بدلیل آلودگی آبها و صید بی رویه در معرض خطر قرار گرفته است، لذا رهاسازی بچه ماهیان اینگونه به محیطهای طبیعی نیز می تواند نقش مهمی در بازسازی ذخایر این گونه ارزشمند داشته باشد.
نظر شما