به گزارش خبرنگار مهر، جلیل سبحانی امروز در آستانه برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی تهران از رونمایی از اولین کاتالیست بومی تولید بنزین در مجتمعهای پتروشیمی در حاشیه این گردهمایی بین المللی خبر داد و گفت: با افزایش تحریمهای بین المللی ایران به دانش فنی بومی تولید کاتالیست تولید بنزین دست یافته است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و تامین قطعات و مواد شیمیایی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه در حال حاضر به طور سالانه 350 هزار تن به کاتالیست تولید بنزین نیاز است، تصریح کرد: در شرایط فعلی امکان تولید 10 هزار تن از این محصول استرتژیک در داخل کشور فراهم شده است.
وی با تاکید بر اینکه با افزایش تولید داخلی و خودکفایی از واردات این کاتالیست سالانه 50 میلیون دلار صرفه جویی ارزی حاصل خواهد شد، اظهار داشت: هم اکنون کیفیت کاتالیست بنزین بومی سازی شده ایران به مراتب بالاتر از شرکتهای اروپایی و آمریکایی است.
این مقام مسئول همچنین از برنامه ریزی برای بومی سازی تولید کاتالیست اکسید روی در داخل کشور خبر داد و یادآور شد: این محصول در واحدهای پتروشیمی اوره و آمونیاک کاربرد دارد که با تولید کامل آن در داخل کشور سالانه پنج میلیون دلار صرفه جویی اقتصادی به همراه دارد.
سبحانی نیاز کشور به کاتالیست اکسید روی را 400 تن هزار تن در سال عنوان کرد و افزود: هم اکنون هفت پروژه اصلی برای بومی سازی بخش عمده تجهیزات و کاتالیستهای شیمیایی صنایع پتروشیمی در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت اسپک در ادامه با اعلام اینکه بومی سازی چرخه تولید کاتالیست پروکسید آغاز شده است، بیان کرد: این کاتالیست در بیش از 40 واحد پتروشیمیایی کاربرد دارد که که نیاز داخلی کشور حدود 300 هزار تن برآورد می شود و امکان صرفه جویی چهار میلیون دلاری در این بخش وجود دارد.
سبحانی با اشاره به بومی سازی فرآیند شیمیایی مواد مولکوسیوها در داخل کشور، یادآور شد: با تولید کامل این محصول و مرتفع کردن نیاز یکهزار و 400 تنی امکان صرفه جویی 50 میلیون دلاری وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه با افزایش فشارهای بین المللی نام بسیاری از کاتالیستهای پتروشیمی و شیمیایی مورد نیاز صنایع داخلی در لیست تحریم قرار گرفته است، تاکید کرد: بر این اساس در حال حاضر ساخت اولین پمپ "سان لاین" توسط سازندگان داخلی بومی شده است و امکان تامین نیاز 20 دستگاه به تجهیزات و صرفه جویی 14 میلیون دلاری وجود دارد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه امکان تامین پمپ مورد نیاز تمامی 64 طرح در دست ساخت صنایع پتروشیمی توسط سازندگان داخلی وجود دارد، تبیین کرد: با بومی سازی این تجهیزات واردات آنها از خارج کشور ممنوع شده است.
مدیر عامل اسپک با اشاره به برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت تهران، اظهار داشت: در حال حاضر بسته نیازهای صنایع پتروشیمی تدوین شده و قرار است در نمایشگاه نفت این بسته برای تولید برخی از آنها توسط سازندگان داخلی معرفی شود.
وی با اعلام اینکه با تدوین این بسته امکان تولید داخل و بومی سازی آنها فراهم می شود، تصریح کرد: در حال حاضر 67 درصد نیازهای صنعت پتروشیمی کشور از خارج کشور تامین می شود که با برنامه ریزی بخشی از نیازها در برنامه پنجم توسعه بومی سازی خواهد شد.
نظر شما