به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، مانند هر روز برخی "لر بلاگ" ها را در فضای مجازی رصد می کردم که به مطلب جالبی برخوردم یکی از این موارد حکایت غریب نوازی مسئولان در آستانه تعطیلات نوروزی و زیباسازی و آسفالت شهر به خاطر مهمانان نوروزی در حالیکه شهروندان خرم آبادی در همه ایام سال از دست چاله های خیابانها و کوچه های شهر اعصاب راحت ندارند، بود.
گلایه های مسافران نوروزی از چاله های خیابانهای خرم آباد
با این اوصاف نکته جالب این است که مطابق بررسی های صورت گرفته در ایام تعطیلات نوروزی یکی از مهم ترین گلایه های مسافران در خرم آباد از وضعیت چاله چوله ها و آسفالت شهر بوده است که این امر نشان می دهد که حتی لکه گیری هایی که در پایان سال مشمول حال شهر خرم آباد به یمن حضور مسافران نوروزی می شود بازهم مطلوب شهروندان دیگر شهرهای کشور نیست و اینجاست که باید دلمان به حال خرم آبادیها بسوزد که در طول سال با وضعیت بدتر از این دست و پنجه نرم می کنند.
شهروندانی که در طول تعطیلات از شهرهای مختلف کشور، لرستان را محل مسافرت یا عبور خود انتخاب کرده بودند برای ساعاتی مهمان چاله چوله های شهری بودند که شهروندان آن بدتر از وضعیت نوروز را در همه ایام سال تجربه می کنند و هنوز کسی به خاطر این رویه و خساراتی که به شهروندان وارد می شود پاسخگو نیست.
این در حالیست که آسفالت معابر در خرم آباد در ورطه ناهماهنگی و بی تدبیری دستگاههای مختلف باقی مانده است به طوریکه مطابق آخرین توافقات صورت گرفته میان دستگاهها قرار شده است که هر دستگاهی که چاله می کند خودش نسبت به ترمیم آن اقدام کند تا در این میان طرف حساب شهروندان فقط شهرداری نباشد.
روایت چاله ای که در بی تدبیری مسئولان استقامت کرد!
برای پیدا کردن متولی یکی از چاله های شهر دست به کار می شویم. ابتدا موقعیت چاله را در یکی از مناطق خرم آباد در نظر می گیریم. این چاله در آستانه سفرهای نوروزی به منظور آماده سازی شهر برای استقبال از نوروز قرار بود پر و آسفالت شود ولی هنوز با گذشت نزدیک به دو ماه کسی برای آسفالت و ترمیم آن مراجعه نکرده است. برای پیدا کردن متولی پر کردن این چاله با اولین نهادی که به نظرمان می رسد یعنی شهرداری تماس می گیریم.
پس از تماس گرفتن متصدی پشت خط از ما کروکی چاله و مکان آن را می پرسد و اینکه چه دستگاهی این چاله را حفر کرده است. آدرس دقیق می دهیم و در نهایت جواب می شنویم که برای پرشدن این چاله باید با همان دستگاهی که اقدام به حفر آن کرده تماس بگیرید تا با همین تلفن کوتاه کارمان با شهرداری تمام شود.
بعد از قطع تلفن با شماره حوادث آب و فاضلاب تماس می گیریم تا از وضعیت کوچه و چاله های آن و همچنین مشکلات به وجود آمده برای ساکنان محله گلایه کنیم که مرد پشت خط یادآور می شود که به زودی با اعزام اکیپ های فنی و مهندسی این مشکل در کمترین زمان حل می شود و شاید در وحله اول از روند پاسخگویی و سرعت رسیدگی به مشکلات مردم خوشحال شویم ولی چند روز انتظار کافیست تا متوجه شویم اینجا تکریم ارباب رجوع و حقوق شهروندی شعاری بیش نیست.
وقتی متوجه می شویم که از کانال یک شهروند معمولی کاری از پیش نمی بریم از رانت خبرنگار بودنمان استفاده می کنیم و با روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب تماس می گیریم و شرح وقع را به طور کامل برای مسئول روابط عمومی مطرح و درخواست کمک می کنیم تا بازهم پرنشدن چاله مورد نظر نشان دهد که خبرنگار بودن هم برای مشکل چاله های شهر تهدیدی به حساب نمی آید.
آخرین راه حل را چند روز بعد امتحان می کنیم و آن هم تماس گرفتن با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب است و در نهایت قول چهارمیخه برای ترمیم این چاله چوله ها را از آقای رئیس می گیریم. از زمان قول رئیس تاکنون دو هفته می گذرد ولی همچنان چاله موجود در محله با تمام پشتوانه محکم خود استقامت کرده و این نشان دهنده این است که گویا همتی برای رفع مشکلات شهروندان در مسئولان وجود ندارد.
یک شهروند: مهمانان نوروزی، خرم آباد را شهر چاله ها نامیده بودند!
یکی از ساکنان این محله در گفتگو با خبرنگار مهر در سخنانی قابل تامل می گوید: اگر قبل از نوروز اقدام می کردیم چاله ها تا الان درست شده بود.
وی که هر روز برای عبور ماشین خود از داخل این چاله با مشکل مواجه است، ادامه می دهد: در ایام نوروز مهمانانی از یکی از استانهای همجوار داشتم که با دیدن وضعیت هر روزه آسفالت و چاله های شهر خرم آباد به این شهر لقب شهر چاله ها را داده بودند.
این در حالیست که با گشت و گذاری در سطح شهر خرم آباد می توان فهمید که اینجا مشکل چاله های پر نشده و آسفالت خراب به جزء جدایی نشدنی زندگی مردم تبدیل شده است به طوریکه برخی از شهروندان به شوخی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر می گویند اگر در خرم آباد خیابان صاف و بدون چاله دیدید آدرس آن را به کسی ندهید چون مسئولان به محض متوجه شدن از موضوع ماشین های حفر خود را روانه آن کوچه یا خیابان خواهند کرد.
به هر حال وضعیت چاله ها و گودالهای شهر خرم آباد امروز به معضلی تبدیل شده است که اگر زودتر برای آن چاره اندیشی نشود علاوه بر استمرار نقض حقوق شهروندانی که برای داشتن فضایی مطلوب عوارض می پردازند، این موضوع بر دیگر ابعاد توسعه این شهر تاثیر نامطلوبی خواهد داشت.
انتقادات معاون شهردار از عملکرد ضعیف دستگاههای خدماتی
معاون عمرانی شهرداری خرم آباد در پاسخ به سئوالات خبرنگار مهر در مورد علت وضعیت نابسامان آسفالت و چاله های شهر خرم آباد دلایل مختلفی را ارائه می کند.
علیرضا صادقی که در ابتدای سخنان خود از وضعیت حفاری ها و عدم ترمیم چاله ها از سوی دستگاههای خدمات رسان گلایه مند است، می گوید: امسال به دنبال این هستیم که موضوع ترمیم و آسفالت را از دستگاهها بگیریم و خودمان متولی انجام امور شویم.
وی ادامه داد: وقتی شهرداری برای دستگاهها مجوز حفاری صادر می کند کارشناسان این نهاد برای انجام عملیات حفاری، ترمیم و آسفالت زمان مشخصی را برای دستگاه خدمات رسان مشخص می کنند که حداکثر این زمان 15 روز است ولی متاسفانه دستگاهها به تعهدات خود عمل نمی کنند.
معاون عمرانی شهرداری خرم آباد با تاکید بر اینکه از سوی دیگر باید این دستگاهها ضمانت حسن انجام کار را به شهرداری بدهند، افزود: این در حالیست که عملیات ترمیم و آسفالت توسط دستگاههای خدمات رسان به گونه ای است که در کمتر از دو ماه شاهد نشست محل حفاری و آسفالت هستیم.
شهرداری همیشه متهم ردیف اول است!
صادقی که به شدت از عملکرد دستگاهها در این زمینه انتقاد دارد، یادآور می شود: در برخی مواقع ما شاهد هستیم که یک چاله در مسیر یک چهار راه پرتردد شهر ماهها بدون هیچ گونه عملیات ترمیم و آسفالت باقی می ماند.
وی ادامه داد: این در حالیست که پیش از این شهرداری برای آسفالت هر مترمربع از حفاریهای انجام شده توسط دستگاههای خدمات رسان 60 هزار تومان می گرفت ولی دستگاهها معتقد بودند که شهرداری از این محل سود می کند و در نهایت عملیات حفاری و ترمیم به خود دستگاهها واگذار شد.
معاون عمرانی شهرداری خرم آباد با اشاره به ارسال نامه ای برای تفویض دوباره عملیات آسفالت و لکه گیری حفاریها به شهرداری، بیان داشت: این در حالیست که دستگاهها حاضر به پذیرفتن این امر نیستند.
صادقی با اشاره به ناهماهنگی های ایجاد شده در این زمینه، گفت: با وجود اینکه بخشی از مشکلات مربوط به آسفالت و چاله های شهر مربوط به دستگاههای خدمات رسان است ولی همواره شهرداری در این زمینه متهم ردیف اول به حساب می آید.
وی با اشاره به اینکه شهرداری دارای امکانات و ماشین آلات و همچنین کارخانه آسفالت برای انجام عملیات ترمیم است، مدعی شد که این نهاد بهتر از دیگر دستگاههای خدمات رسان می تواند به مشکلات رسیدگی کند.
دولت دو سال است که یارانه قیر را به شهرداریها پرداخت نمی کند
این در حالیست که علاوه بر مشکلاتی که حفاریهای دستگاههای خدمات رسان برای شهر ایجاد کرده اند عملکرد خود شهرداری نیز در این زمینه در برخی موارد از سوی مردم مورد انتقاد و گلایه قرار می گیرد.
معاون عمرانی شهرداری خرم آباد در پاسخ به این گلایه ها نیز دلایل دیگری را مطرح و از گران شدن گازوئیل و عدم پرداخت یارانه قیر به عنوان برخی دلایل کاستی ها در خدمات رسانی شهرداری یاد می کند.
صادقی ادامه داد: 2 سال است که مشکل قیر برای شهرداری به معضل بزرگی تبدیل شده است به طوریکه در این مدت شهرداری خرم آباد یک ریال یارانه قیر از دولت دریافت نکرده است.
وی با اشاره به اینکه 90 درصد اعتبارات شهرداری خرم آباد در پروژه های عمران شهری هزینه شده است، یادآور شد: این امر موجب شده است که شهرداری با توجه به کمبود اعتبارات و عدم پرداخت یارانه از سوی دولت از ارائه مطلوب خدمات بازبماند.
مشکلات اعتباری شهرداری خرم آباد برای تامین زیرساخت ها
معاون عمرانی شهرداری خرم آباد با اشاره به طلب 20 میلیاردی پیمانکاران پروژه های شهری از این نهاد، خاطرنشان کرد: این در حالیست که با هدفمند شدن یارانه ها شهرداری هر تن قیر را به قیمت 520 هزار تومان خریداری می کند در حالیکه قبلا هزینه هر تن قیر بین 20 تا 90 هزار تومان بوده است.
صادقی با اشاره به صرف سالانه 270 میلیون تومان برای خریداری گازوئیل با توجه به هدفمندی یارانه ها، بیان داشت: با این اوصاف هنوز دولت هیچ گونه یارانه ای به شهرداری پرداخت نکرده است که در صورت استمرار وضعیت کنونی شهرداری ها فلج خواهند شد.
وی ادامه داد: این در حالیست که خرم آباد جزء کلان شهرها محسوب نمی شود که شهرداری از اعتبارات مربوط به این بخش استفاده کند و به دلیل سطح پایین معیشتی مردم کمتر از 30 درصد مردم شهر عوارض خود را پرداخت می کنند.
معاون عمرانی شهرداری خرم آباد با اشاره به صرف یک میلیارد تومان برای آسفالت معابر در آستانه نوروز، گفت: این در حالیست که این میزان اعتبار با توجه به بالا بودن هزینه تهیه آسفالت تنها بخش کوچکی از مشکلات شهر را رفع کرد.
به هر حال با توجه به اظهارات مطرح شده از سوی مسئولان به نظر می رسد موضوع چاله چوله های شهر خرم آباد ناشی از دهها مشکل دیگری است که در این زمینه وجود دارد که رفع هر کدام از این مشکلات نیازمند همکاری و مساعدت همه مسئولان چه در حوزه مدیریت شهری و چه در حوزه مدیریت اجرایی است چرا که دود عدم رفع این مشکلات تنها به چشم مردم خواهد رفت.
...............................................
گزارش: صدیقه حسینی
عکس: فاطمه حسینی
نظر شما